C5 2.7 V6HDI Avtomatik

Začel/a yamaha20252025, November 03, 2011, 07:32:12 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

yamaha20252025

Xandrej, si to mislil name? Èe bi se midva srečala?
Sprejmem iziv.... seveda ko bo lepo suho vreme. Zakaj pa ne, pa še malo druženja bi bilo, mar ne hehe...
Mislim, da je moj predhodnik Peugeot 407 3.0 V6 bencinar bil nekaj lažji od sedanje C5 III. A vem, da niti slučajno ni bil tako odziven. Dve turbini pomagata veliko...navor pripomore.

Kot pa sem že povedal, sem ves čas pristaš bencinarjev...

Tu lahko primerjam 3.0 in 3.2 motorja...P407 in Bmw M3...Le 200ccm razlike, pa so pri Bmw uspeli iztisniti 136 konjev več...odzivnost pa nora, takojšnja, brutalna...
Res pa je, da je koncept teh avtomobilov različen, kar je tudi prav in namen...tako, tudi naj bo.

Mi je pa C5 II, še vedno zelo zelo všeč. Tako vizualno, kot tehnično... Mislim, da C5 III, ni neka nova revolucija..., le oblika je druga in to je vse. Se motim?
C5 III 2.7 Hdi V6 avt.

north

Uh bi se pa res enkrat rad peljal v takem avtu kot ga imaš pomojem, da dobr sikne kaj pa nawi ima že to novejšo?
Citroën - Creative Technology

yamaha20252025

Uh bi se pa res enkrat rad peljal v takem avtu kot ga imaš pomojem, da dobr sikne kaj pa nawi ima že to novejšo?

Kateri avto te zanima? C5? NAvi..ne vem katera verzija je. NAjde mi ra vse, vsaj za enkrat. edino Ac skozi Šentvid je prazna trasa in to naj še ne bi bilo pokrito, edino z najnovejšo karto, ki bi že morala biti zunaj nekje novembra?
C5 III 2.7 Hdi V6 avt.

north

yamaha20252025

North, kaj pa imaš ti za eno vozilo, če ni skrivnost?
C5 III 2.7 Hdi V6 avt.

north

Berlingo MK III nima take konjenice kot jo imaš ti hah drugače pa lah tud povem da služi svojemu namenu.

Xandrej

Citat od: yamaha20252025;118781Xandrej, si to mislil name? Èe bi se midva srečala?
Sprejmem iziv.... seveda ko bo lepo suho vreme. Zakaj pa ne, pa še malo druženja bi bilo, mar ne hehe...
Mislim, da je moj predhodnik Peugeot 407 3.0 V6 bencinar bil nekaj lažji od sedanje C5 III. A vem, da niti slučajno ni bil tako odziven. Dve turbini pomagata veliko...navor pripomore.

Kot pa sem že povedal, sem ves čas pristaš bencinarjev...

Tu lahko primerjam 3.0 in 3.2 motorja...P407 in Bmw M3...Le 200ccm razlike, pa so pri Bmw uspeli iztisniti 136 konjev več...odzivnost pa nora, takojšnja, brutalna...
Res pa je, da je koncept teh avtomobilov različen, kar je tudi prav in namen...tako, tudi naj bo.

Mi je pa C5 II, še vedno zelo zelo všeč. Tako vizualno, kot tehnično... Mislim, da C5 III, ni neka nova revolucija..., le oblika je druga in to je vse. Se motim?

Pa ne nisem mislil tekmovat ampak mislim, da bi bila tukajnekje... Po podatkih bi naj bil moj malo hitrejši do sto je pa tudi res, da se potem mojemu trga ko je že enkrat v muvingu...

C5I c5II in C5III načeloma so pri c5III naredli manjši avto znotraj, 4 vrata ter 3 generacijo hidravlike... To pa je tudi vse... Tak na grobo. Grem pa jutri z njim smučat v bovecC5 III karavan exlusive... Bomo vidli.... Dvorjan če boš kaj doma me rufni pridi da kaj spijemo!

dvorjan

Hahaha, Xandrej, si smotan ko zica. =) Jaz sem te pa hotel presenetiti, ko se bom vracal s Poljske, da bi v Grazu za MB zavil. =) Jebela cesta. No, mogoce se pa za vikend slisiva.
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

Xandrej

Hi hi jaz pa sem do petka v bovcu...

Sorry za off...

Flukturr

Citat od: gap;118705zanimivo

ko sem kupoval svojega c5III 2.2 Hdi (173km), sem bil čisto zapaljen za model z motorjem kot ga imaš ti vendar, sem si mislil poraba bo huda in glede na moje km je to kar postavka. Zdaj pa berem da imata cca 9l, ne vem sicer kako vidva gledata na to vendar meni se ne zdi hudo veliko, pa še avt. Moja namreč relacije res pridem na 7,3 - 7,5, vendar manj ne ali pa se vozis ko po jajcih, mestne kratke vožnje pa 8,8 l - 9l. Sicer sem se vozil z C6 z tem motrjem kot ga imata vidva pa se mi ni zdel da gre zelo hudo več od mojega. Ok C5 ga je nekaj manj skupaj bi moral iti malo bolj.

Sicer pa za policaje je itak že vse prehitro.

No 2.2Hdi ga stisne po navigaciji 232. Enkrat iz Berilna proti Hofu.

lp

Ker vidim da si vskocil, bom še jaz: do sedaj 6000km, po omejitvah, mešano relacija in mesto, malo AC, realno 6,6.
BC pa kaže 6,4, a laže.
In ful zadovoljen z odzivnostjo in zmogljivostjo.

lp F
C3 Exclusive 1,2i
C5 Exclusive 160 HDI BVA

tom62

Dobro jutro,

naj še jaz malo vskočim v debato, ko primerjate c5II in C5III.

C5II je bil itak enak kot c5I, razen lepotnih popravkov, najbolj vidnih na sprednji maski.

No in jaz sem pred C5III 7 let vozil C5I.

Po moje je C5I bistveno večji v notranjosti, imel je tudi več prostorčkov za odlaganje vsakdanje krame in za tisti čas tudi zelo veliko opreme. Skratka zelo prilagojen za vsakdanjo uporabo.  

Dočim je C5III narejen predvsem bistveno bolj kompaktno, že na videz. S tem se je približal filozofiji premijskih tekmecev, pa malo odmaknil od citroenovske filozofije uporabnosti.

V primerjavi z nemškimi tekmeci se mi zdi največji minus preveč neposreden volan, pri obeh modelih.

Xandrej tvoja pobuda je zelo zanimiva, tudi mene zanima kakšen bi bil rezultat. Zagotovo bi zmagal bencinec, vendar ne v vseh pogojih ( npr. pri polno naloženem avtu, vmesni pospeški... )

Lovro

Se strinjam tudi jaz. Xantia, ki sem jo do sedaj vozil, je bila nekako bolj prostorna, zračna in ne boste verjeli - zadaj pri zadnji klopi je imela več prostora, kot C5 III. Sem kar debelo pogledal, ko sem si nastavil sedež v C5-ki.
C5 III ima tudi precej manjša okna od predhodnikov, nekako je ratal bolj Passatovski, očitno je tak stil ljudem bolj všeč, čeprav ne vem, zakaj.

Po drugi strani pa se moj C5 III (verzija s hidravličnim vzmetenjem in opremo confort) veliko lepše, udobneje in tišje pelje, kot pa xantia, evolucija je pač naredila svoje, zato xantie ne bom ravno pogrešal (jo bom pa vsekakor ohranil v zelo lepem spominu, saj mi je odlično in zvesto služila dobrih 6 let).
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

yamaha20252025

Tudi sam se strinjam, da je bil C5 I bolj prostoren notri, več odlagalnih mest...in resnično je c5 II bolj nemško nastrojen... Sicer s tem ni nič narobe, da le ohranja svoje prvine.

Hm, tudi mene zanima, kateri avto bi bil hitrejši... C5 3.0 V6 ali C5 2.7 Hdi V6.
Ker sem bil sam lastnik P 407 3.0 V6, poznam lastnosti tega motorja... Vseeno mislim, da je manj prožen, odziven od Hdi V6. Bi bil sam za, da se to enkrat preizkusi, vsaj malo za "foro", da vidimo kaj in kako... :BigThumbs:

Je pa za moje pojme, 3.0 V6 motor neuničljiv, zelo vzdržljiv motor, kateremu manjka le malo več navora in še majceno moči v konjih, pa bi bil odličen za v vsak avto.
C5 III 2.7 Hdi V6 avt.

gap

tudi jaz sem vozil c5I kar nekaj let in se popolnoma strinjam - stari c5 je bistveno bolj prostoren, ostalo je pa pri novem boljše

lp

Citroenovc

@yamaha - upoštevaj, da je Andrejev šestak doživel še kuro s steroidi pri Carlssonu in ni direktno primerljiv z motorjem v Pugiju

@lovro - ti si kupil C5 II al III? Resda nikoli nisem delal primerjave med Xantio in C5III - ampak Xantia je preeceej manjša in bolj utesnjena od C5II. Oz drugače bi bilo bolj pravilno - v C5II je okrog tebe opazno več pleha, pa je še vedno zelo prostoren.
Prav tako je tudi C5III precej bolj utesnjen po občutku kot C5II.

Zanimivo, da praviš celo, da je IIIjka "manjša" od Xantie. "Napredek". //sam da spominja na švabe.press
OK

LP
Primož