C5 2.7 V6HDI Avtomatik

Začel/a yamaha20252025, November 03, 2011, 07:32:12 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Flukturr

Mene pa zanima, kaj se zgodi, če med vožnjo daš menjalnik iz D v N in v R. Med vožnjo naprej, seveda. A je kaka blokada, ali zaruži? ;)

Zadnjič sem avtomatsko šaltal iz 2. V 3., pa v sekundi nazaj.
Kaj bi bilo če bi pustil v R??? 2. Seveda mislim D, 3. Pa R.
Sem prej ženinega na prestave peljal, pa je ostal mi refleks šaltanja ;)
C3 Exclusive 1,2i
C5 Exclusive 160 HDI BVA

Xandrej

Jaz sem sicer sedaj vozil avtomatika 3 leta in pol pa nisem niti enkrat načeloma imel potrebe da bi to jaz sam nekaj šalteval ker jaz nemorem bit bolj pameten kot 50 inžinerjev iz japonske ki so ta pameten menjalnik razvili in skonstruirali... Po moje v D pa v N gre med vožnjo v R pa 100% ne.. Èe pa ma kdo jajca pa naj proba...

yamaha20252025

Iz D v N med vožnjo gre brez problema ! Moraš pa potem počakati, da se obrati znižajo na prosti tek in ročico enostavno potisneš nazaj v D. To vse skupaj pri vožnji naprej in brzini preko 100km/h. Priporočljivo pa nikakor NI. Želel sem povedati, da če se slučajno to zgodi pomotoma, ni panike, vendar se temu izogibajte.

Da bi pa lahko dal med vožnjo naprej iz D v N in celo v R??? Niti slučajno ne bi poizkušal. Pa tudi ne verjamem, da bi sploh šlo.
Bi bilo pa zanimivo vedeti s  strani serviserjev ali inžinirjev.:BigThumbs:
C5 III 2.7 Hdi V6 avt.

Flukturr

Kot rečeno, med speljevanjem sem refleksno dregnil ročico kot bi šaltal iz druge v tretjo in za sekundo videl R na na armaturki v pol sekunde sem že potegnil nazaj. Se mi zdi.. zdaj niti nisem več prepričan ali je bil R ali ne... samo mislim da je bil. Še enkrat probat pa mi nekako ne diši.

Na križiščih vedno dam v N. Tanajnovejši menjalniki pa porabo goriva nižajo tako, da avtomatsko prestavijo v N ko ne stiskaš gasa, sem zadnjič bral. Tudi med vožnjo, tudi nad 100 na uro.
Naši pa niso mišljeni da bi tako delali.

lpF
C3 Exclusive 1,2i
C5 Exclusive 160 HDI BVA

garac

pa to si ti šaltal u Rally!
Normal, DTM in Rally
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

yamaha20252025

Mene pa zanima, če morda kdo ve ali ima 2.7 HDi in 3.0 HDi enak menjalnik???

Zanima me, ker če je popolnoma enak z vsemi notranjimi sklopi..., potem naj ne bi bil problem, če bi svojega 2.7 HDi chipal iz sedanjih 205 na okrog 245 konjev, kolikor jih ponujajo razni chiptunerji... Seveda govorim le o priznanih hišah, ki se s tem ukvarjajo...

Bi mi lahko kdo kaj več povedal o tem?
C5 III 2.7 Hdi V6 avt.

yamaha20252025

A nihče ne ve glede menjalnika?
Pa katera firma menjalnika je v 2.7 kombinaciji motorja.

Sem govoril z SKN performance Ljubljana..... Pravijo, da bi dobil ven točno 241 konjev... Bi se pa teh 36 konjev zagotovo kar poznalo...

Malo me je po svoje strah ali bo vse v redu ali ne. So pa omenili, da še nihče ni prišel nazaj, da bi bilo kaj narobe, pa imajo nekateri že celo 400000 km prevoženih s chipanjem.
C5 III 2.7 Hdi V6 avt.

Xandrej

Menjalnik je enak v vseh citroenih zdaj pa nevem ali je ta avtomatik prirejen za večji navor ali ne. Ker rec. C5 II 3.0 v& ima pol manj navora recimo kot ta motor pa še več kot 3.0 HDi ki tudi ima isti menjalnik... Ne vem jaz nebi kaj te vem... To je najbolje malo po servisu vprašat...

xpsistem

Še enkrat bi prosil za podatek porabe 2.7 motorja... prebral sm vse poste pa enkrat je govors o 2.0 enkrat o 2.2 itd..

Hvala!

dulchyc5

jaz imam porabo po računalniku 7.8 L, realno pa 8,4 L. Vozim pa se Moravče-Ljubljana-Moravče.

Zakon avto!! :emot112:
C5 V6 2,7 HDI

Kupim strešne nosilce za tourerja (rabljene, nove)