C5 2.7 V6HDI Avtomatik

Začel/a yamaha20252025, November 03, 2011, 07:32:12 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

yamaha20252025

Pozdravljeni...

Po tehtnem premisleku, sem se odločil, da bi , oziroma bom raje kupil C5, kot C6.
Za enak denar, dobim cca dve leti mlajši avto in zagotovo s pol manj kilometri.., vsaj po večini že.

Tako sem se osredotočil na izključno model C5 2.7 hdi. Sicer bi me zanimal tudi 3.0hdi, vendar jih pri nas NI, če pa bi bili, pa bi bila tudi cena nekaj tisočakov višja od 2.7hdi.

Gledal sem točno ta model in bil do sedaj dvakrat pri njih:

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4992616&show=1

Nekako se dogovarjamo s ceno.
Nazadnje so mi jo spustili na 21Keur, a sem mnenja, da je cena še vedno previsoka za 2KEur.
Točno vem, da se leto izteka, kar posledično močno niža ceno. Pri Citroenu pa sem vajen, da cene žal dobro padajo, zato nisem pripravljen preplačati vozila, pa je lahko ves v "zlatu".

Bom pa vesel vsakega mnenja, glede omenjenega modela, sploh kar se tiče samega motorja, elektronike ipd.
Na koliko se menja FAP filter, jermena..ipd.
Poraba? Sem mnenja, da bo kombinirana vožnja prinesla nekje povprečje 9 litrov zmerne- normalne vožnje.
Sicer nisem obremenjen s porabo... Bi imel raje npr bencinski 3.0V6 motor, kot sem ga imel tudi v P407V6 avtomatik 6gangov..., pa je bila poraba od 8.5 do 14 litrov, v povprečju 12 litrov.
Imel sem tudi C5II 2.2hdi aktiva letnik 2003, a takrat žal samo s 4 stopenjskim avtomatskim menjalnikom.

Lp
C5 III 2.7 Hdi V6 avt.

dvorjan

Super avto.
Glede cene pa se bojim, da kaj vec ze ne bos dosegel, ker preprosto "ni lufta". Samo poglej, koliko stane nov, tale je pa komaj leto in pol star. Da se najde se en interesent, ti ga bo pred nosom odpeljal, potem bos pa celo naslednje leto iskal primerljiv voz.
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

garac

xandrej ima dobre veze na avtocity, naj ukrepa, dajte se zmenit nekaj fantje, da boste vsi zadovoljni
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

yamaha20252025

Imam občutek, da mi zasebna sporočila ne gredo naprej...

Mi lahko kdo pomaga vzpostaviti kontakt s Xandrejem???

Bi bil resnično zadovoljen, če bi se zadeva obrnila v pravo smer.....
C5 III 2.7 Hdi V6 avt.

yamaha20252025

Citat od: garac;113821xandrej ima dobre veze na avtocity, naj ukrepa, dajte se zmenit nekaj fantje, da boste vsi zadovoljni

Sem še enkrat tebi in Xandreju poslal zasebno sporočilo...pa mislim, da ne deluje...

Moj mail: yamaha2025@gmail.com
C5 III 2.7 Hdi V6 avt.

yamaha20252025

Citat od: dvorjan;113820Super avto.
Glede cene pa se bojim, da kaj vec ze ne bos dosegel, ker preprosto "ni lufta". Samo poglej, koliko stane nov, tale je pa komaj leto in pol star. Da se najde se en interesent, ti ga bo pred nosom odpeljal, potem bos pa celo naslednje leto iskal primerljiv voz.

Vem, da revolucije glede cene ne morem narediti. Nazadnje smo se pogovarjali za 21.000,00 EUR, a sem odločno povedal že kak mesec nazaj, da sem pripravljen dati za vozilo 18.500,00 EUR. Danes sem bil ponovno pri njih in zvišal ponudbo na 19.000,00 EUR.

Zdi se mi, da Citroen žal preveč izgublja v enem samem letu, kar sem imel izkušnjo tudi s prejšnjim C5. Kupil sem leto in pol starega, prodal tri leta starega za smešno ceno, pa je bilo vozilo kot novo.

Prav to vozilo, za katerega se zanimam, se prodaja že nekaj časa in očitno se še bo (morda se motim). V današnjem času je zelo redko kdo, ki bi prišel v avtohišo in izplačal vozilo z gotovino. Z raznoraznimi menjavami bi verjetno vozilo hitreje prodali.

Glavna stvar, ki me moti pri tem vozilu pa je, da pri vsej opremi, ki jo premore, nima ogrevanih sedežev.
C5 III 2.7 Hdi V6 avt.

dvorjan

No, tako pikolovski pa spet ne smes biti pri izbiri rabljenega vozila. Ogrevanih sedezev pa po vsej verjetnosti nima zato, ker ima ta motor se dodaten grelec kabine in jo tudi v zimskem casu ogreje relativno hitro. Sploh pa ogrevani sedezi niso najbolj zdravi, ce ne znas delati z njimi "po pameti". Gretje vzges sele pri -10C pa se to na nizki stopnji in zgolj za minuto ali dve.
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

yamaha20252025

Citat od: Airbus C5;113836Pripomoček za ovrednotenje avta:

http://www.dat.de/fzgwerte/index.php?action=fzgsearch&jsessionid=&lang=d&stamp=1315132120&view=

Kolikor vem, je menjano vetrobransko steklo.
Sicer pa je avto "bomba".
lp

Res je menjano vetrobransko steklo in zadnji odbijač. He he, bomba bi bil, če bi imel 4-kolesni pogon in še 150 konjev +.

Sicer je pa solidno ohranjen.:BigThumbs:
C5 III 2.7 Hdi V6 avt.

Xandrej

Ja evo me saj sem že ti odgovoril. Jaz sem se pogovarjal  tam z njimi pa je cena v podnu kolkor vem pa si že dolgo nazaj ponujal neke mizerne vsote tak, da nevem... Nekdo ga bo vzel pa si brez pa več nikoli neboš našel takega avta ker so jih bore malo prodali...

yamaha20252025

Citat od: Xandrej;113845Ja evo me saj sem že ti odgovoril. Jaz sem se pogovarjal  tam z njimi pa je cena v podnu kolkor vem pa si že dolgo nazaj ponujal neke mizerne vsote tak, da nevem... Nekdo ga bo vzel pa si brez pa več nikoli neboš našel takega avta ker so jih bore malo prodali...

Hvala za odgovor.

Mislim, da nisem ponujal neke mizerne vsote (18.500,00 EUR cca mesec dni nazaj, ko sem bil prvič pri njih), katero sem danes, ko sem bil ponovno pri njih, dvignil na 19.000,00 EUR. Sicer pa se vozilo prodaja že kar nekaj časa (več mesecev), saj dnevno spremljam avto.net in oglase, ki me zanimajo.

Kljub vsemu vozilo ni novo in nekaj malenkosti je potrebno popraviti, vsaj zame, ki sem pedanten in želim imeti vsako stvar popolnoma 100% oziroma blizu tega.

Verjamem, da imajo ceno v podnu, a mislim, da bi lahko sklenili nek kompromis, tako da bi jim že jutri lahko avto za-aral.
C5 III 2.7 Hdi V6 avt.

Xandrej

Ja nažalost ne gre to tak... Takrat ko si ti ponujal 18500 je bila cena avta preko 22 000 jurjev... To pa je le kar lep denar... Glej jaz tak nimam nič od tega... Ampak poglej nase ko boš prodajal takrat v nulo zrihtanega C5. 2,7HDi kot iz trgove pa bi ti imel ceno 15000 oni pa bi ti rekel ni dam vam 11000, če ga nebi na gobec bi pa ga nagnal iz dvorišča!

garac

@xandrej po moje, da C5 s takšnim motorjem ni ravno nek prodajni hit.
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

BT-C5

..avto je ta pravi,1 lastnik,garancija,star leto in pol za ceno pol novega!
Kupi takoj,če hočeš ravno tak avto!!

Moje mnenje!!

Lp.

Xandrej

Avto prodan! Ne mni. Mislim, da avtorju teme!:BigThumbs:

yamaha20252025

Najprej hvala za odgovore in pomoč seveda....

Tako, kot je xandrej napisal, je avto prodan. Smo na koncu prišli skupaj na razumno ceno in menim, da smo vsi zadovoljni.
Sicer sem danes položil aro.., v najsabšem primeru, pa ga bom prevzel čez tri tedne.
Èe pa prej prodam moj sedanji avto, pa bo prevzem še toliko hitrejši.

Moram pa priznati, da sem prijetno navdušen nad vozilom in upam, da bo dobro služil...
Tudi Gorazda Soršaka iz prodajne hiše bi pohvalil za čas, ki si ga je vzel in komunikacijo med leasing hišo, ki v bistvu prodaja avto. Mislim, da je bil zelo zelo korekten...

Menim, da se res ne pogajam za kruh, nisem bil na tržnici... Vsi vemo, da imajo prodajalci kar nekaj rezerve v ceni... Zakaj jo ne bi izkoristil, če le obstaja možnost? Kje lahko hitreje prihranim denar?

Priznam pa, da mi je prav ta avto bil najbolj všeč, saj mi je bila to sanjska barvna kombinacija in vem, da se po drugih kombinacijah niti ne bi obračal. Èe bi se mi to izjalovilo, potem enostavno ne bi imel Citroena.
C5 III 2.7 Hdi V6 avt.