C5 2.7 V6HDI Avtomatik

Začel/a yamaha20252025, November 03, 2011, 07:32:12 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

yamaha20252025

Živjo....

Tako sem navdušen nad vožnjo, da sem si rekel, da moram napisati vsaj prvi vtis...

Gumbov na volanu je preveč, sicer se jih počasi navadiš...a vseeno.
Je pa polno enih funkcij, res polen elektronike. upam, da bo le ta tudi delovala, kot je bilo predvideno.
Pomoč pri bočnem parkiranju, park senzorji tudi spredaj...bi Xsenon žarometi, navigacija...skratka polno bombončkov...
Žal je akustika slaba za tako vozilo....sicer pa vgrajujejo v posamezne modele tudi boljšo...

Vožnja pa je naravnost fantastična. Imel sem C5 2.2hdi 2003 letnik, ki je imel tudi enako vzmetenje, tudi možnost sport funkcije, a se mi zdi, da se ta še lepše pelje...ali pa sem enostavno pozabil??
Danes sem dal še gor nove zimske gume, servis so mi pred prevzemom naredili...., tako, da bi se načeloma moral samo voziti in voziti...

No, registracija, kasko ....je pa kar naneslo cca 1600 Eur z 50% bonusom in vsemi pousti. Sem pa zavaroval vse opcije, asistenca...

Si le želim, da se cca tri, štiri leta vozim brezskrbno in uživaško...

Mimogrede sem slišal, da je neki možakar, ki se veliko vozi v Bih (tam ima firmo), prevozil s C5 prejšnji model 600000km in nič težav - pohvalno.
C5 III 2.7 Hdi V6 avt.

ModelJT

Lepo da ti je všeč.
[SIGPIC][/SIGPIC]

bondzoli

Tudi moj kolega je imel na C5 2.0 prevožemoh 520000 km brez omembe vrednimi problemi, potem pa ga je obrnil na streho. Tudi sedaj vozi še naprej vozi C5, torej je bil zadovoljen!

yamaha20252025

Morda eno čisto neumestno vprašanje...

Moj C5 ima ogromno opreme....navigacijo, električno ročno zavoro, hidravlično vzmetenje, el nastavljive spominske sedež...skratka veliko še in še...
Nima pa ogrevanih sedežev, kar me zelo čudi.
Še bolj čudno pa se mi zdi to, kar oba z boljšo polovico opažava, da postanejo topli, kot bi bili ogrevani???
Je sploh možno, da bi vseno bili ogrevani in nimajo tipke, tiste s pozicijo 1,2,3.
C5 III 2.7 Hdi V6 avt.

ModelJT

Citat od: yamaha20252025;115976Morda eno čisto neumestno vprašanje...

Moj C5 ima ogromno opreme....navigacijo, električno ročno zavoro, hidravlično vzmetenje, el nastavljive spominske sedež...skratka veliko še in še...
Še bolj čudno pa se mi zdi to, kar oba z boljšo polovico opažava, da postanejo topli, kot bi bili ogrevani???
Je sploh možno, da bi vseno bili ogrevani in nimajo tipke, tiste s pozicijo 1,2,3.

Mogoče zato ker na njih sediš?
[SIGPIC][/SIGPIC]

yamaha20252025

Sem tudi na to pomislil....:BigThumbs:
C5 III 2.7 Hdi V6 avt.

BT-C5

na Lexio z njim pa bo povedala kaj ima in kaj ne!

Lp.

zlikovski

Možno da ima izpod sicev potegnjeno linijo od prezračevanja? in potem greje ali hladi.

drugmirko

Citat od: yamaha20252025;115976Morda eno čisto neumestno vprašanje...

si ziher, da nima gretja? 2.7l V6 Exclusive? krcat z igračami...se mi zdi skorej nemogoče :D
dej poglej ob strani na boku zica, če je tam kak magičen gumbek s to funkcijo... tak, ko na tej sliki, če pogledaš malo boljše se jih vidi zgorej v vogalu:

drugač pa čestitke za pridobitev... tudi "pri nas" se nekej gleda za podobnim (z malo manj mašine), sam še nisem čist prepričan, če je to res avto za mojo gospo ... :)

ModelJT

@drugmirko nima, je že nekaj časa nazaj rekel. Je pogledal. Se je tudi iz slik videlo, da nima.
[SIGPIC][/SIGPIC]

drugmirko

aha... čudno... poleg vsega kar ma, pa ni glih "običajno" v C5kah za naše tržišče, vključno z navigacijo vred, mu fali glih ena taka "trivijalnost"... :P

garac

mogoče pa ni bila izdelana za naše tržišče? Se spomnim ene take, k je stala pri enem od serviserjev, imela je celo strešno okno in zunanjo anteno
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

yamaha20252025

Ne, res nima gretja sedežev in to me je zmotilo že pri ogledu vozila, ko sem se šele odločal za morebitni nakup.
Vozilo je bilo delano za belgijsko tržišče, kot so mi povedali prodajalci.
So mi pa povedali tudi v Ljubljani, da so tudi imeli nekaj takih primerov, ko je bil avto mišljen za določeno tržišče. Ker ga tam niso v nekem času prodali, je priromav v Slovenijo- seveda NOV, še neregistriran, z nič kolometri in se kot tak tudi šteje kot slovenski avto. Tako je le oprema namenjena drugemu trgu...
JA, tudi mene je presenetilo, da ima avto toliko opreme, praktično osnovo pri usnjenih sedežih in pri 2.7 motorju, pa na žalost nima.
Ampak sem se sprijaznil, niti  ne pogrešam toliko, kot sems prva mislil.:BigThumbs:

Še vedno nisem prišel do prave številke porabe, ker mi je avto stal na servisu in je motor deloval v prostem teku cca uro in več, ker so mi naložili nov program za radio, Usb box konfigurirali...ipd...
Tako se je en tank gibal 10.5 litra, pri povprečni brzini 25km/h. Sedaj pa sem prišel na 7.5 litra, relacije do 150km/h, kar solidno, ni kaj...
Imam pa občutek, da bo eno povprečje okoli 9 litrov normalno....kombinirana vožnja.
Se pa z užitkom zapeljem vsak kilometer...:emot112:
C5 III 2.7 Hdi V6 avt.

Xandrej

C6 s tem motorjem je na testu stisnil 9.5 litra... Tak, da če je povprečna nekje 7.5 do 8 je gut!

yamaha20252025

Ja, sicer z samo porabo nikoli nisem bil obremenjen, saj so ponavadi drugi stroški bolj pomembni od same porabe.
Se pa med C5 in C6 pozna očitno nekaj kilogramov....saj tisto C6, ki sem jo jaz sicer na kratko lahko preizkusil, je občutno manj "vlekla" kot C5 z enakim motorjem...
Amoak kljub vsemu, da C6 manj "vleče" ima pa druge poslastice, vsaj zame...
Res je, da je C6 bila vsaj dve leti prej na tržišu od C5, pa se mi vsakič, ko jo zagledam zdi fenomenalna.
Èeprav pa so mnenja deljena. Ko sem v službi komentiral C6, so čisto vsi rekli, samo to ne, je zelo grda... O.K., sem si mislil, ne veste kaj je extravaganca, svostven šarm...
Audi-jev, Bmw-jev, Mercedes-ev, je na cesti kot listja..., C6 vidiš vsakih nekaj dni, morda na nekaj tednov...kolikor je pač sreče...in to je zame VAU.
C5 III 2.7 Hdi V6 avt.