C5 2.7 V6HDI Avtomatik

Začel/a yamaha20252025, November 03, 2011, 07:32:12 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

MSrougeZX

Tudi moj je bil delan za drugo tržišče...ima usnjene sedeže brez gretja, ki ga SLO dynamiki nimajo, mislim serijsko brez doplačila...pa rdečo barvo.
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

Flukturr

Citat od: yamaha20252025;116048Še vedno nisem prišel do prave številke porabe, ker mi je avto stal na servisu in je motor deloval v prostem teku cca uro in več, ker so mi naložili nov program za radio, Usb box konfigurirali...ipd...

Zdravo!

So ti s kakim posebnim namenom posodobili SW?
A je prišla ven kakšna posodobljena verzija?
Jaz sem celjske mehanike spraševal kako poteka nadgradnja in kdaj je potrebna pa niso mi vedeli nič kaj odgovorit.

lpF
C3 Exclusive 1,2i
C5 Exclusive 160 HDI BVA

yamaha20252025

Ja, žal so mi morali posodobiti s posebnim namenom...

Namreč pri montaži akustike, je mojster, ko je dajal radio notri v ležišče.., spotoma pomotoma stisnil rdečo tipko SOS.
Od takrat naprej se mi je na zaslonu izpisal en napis in trikotnik, ki pač pove, da je potrebno do konca opraviti klic SOS.
No in prav to jim še do danes ni uspelo urediti, kljub temu, da so se pošteno zavzeli (sem bil priča). Sicer se ta napis pokaže le prvih nekaj sekund in potem sam od sebe izgine...
Tudi USB Box, ki sem ga kupil in dal vgraditi, je nekaj dni deloval Bp. Kasneje ga na servisu niso mogli več obuditi..., so vse preverili... So naročili novega.
Sem pa z novo verijo Sw dobil nekaj spremembne na zaslonu ( kompas in višinomer). Poleg tega, pa mi z novo verzijo Sw, sedaj izpiše tudi naslov skladbe in izvajalca, če dam notri CD. Prej mi je izpisoval le, če sem vse kopiral v Jukebox.
Tako si predstavljam, da ko bo nov USB box, da bo tudi izpisoval skladbe in izvajalca, če bom predvajal glasbo direktno preko USB ključka.

Videl sem, da je dal moster notri en Cd in tako je moral motor vozila ves čas delovati, da se je vse preneslo. Trajalo je cca 40 minut.
C5 III 2.7 Hdi V6 avt.

MSrougeZX

C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

yamaha20252025

C5 III 2.7 Hdi V6 avt.

north

Tam pri Trobcu so pa kar korektni mal off kako pa deluje ta SOS tipka kaj če pritisneš nanjo pokliče 112?Mogoče bi pomagal odklop akumulatorja za 10min?
Citroën - Creative Technology

yamaha20252025

JA, večkrat za pored smo poizkušali vzpostaviti klic preko SOS-a, odklopili akomulator....., pa nič rezultata.
C5 III 2.7 Hdi V6 avt.

gregorijus

pri mojem c5, SOS tipka poklice citroen asistenco.

yamaha20252025

JA, tudi pri meni pokliče citroen asistenco, vse deluje brezhibno, le na začetku, prvih nekaj sekund se pač pojavi ta trikotnik z napisom...
Ampak sem se kar nehal obremenjevati s tem... Èe bi ves čas težil kakšen znak ali lučka, potem bi me pa pošteno jezilo.
C5 III 2.7 Hdi V6 avt.

tom62

Yamaha,

glede na to, da si se že navadil na avto, me zanima, kakšna je poraba ?

Jaz imam enak stroj 2,7 hdi avt, povprečna poraba pa je 9,0 l/100 km ( po mestu od 10-12, na relacije pa 7,5 do 8,5 ).

A je pri tebi podobno ??

yamaha20252025

Ja, pri meni je kar podobna poraba...

Najmanj je bilo 6.6, a sem vozil le 100 km/h... in največ 11 litrov,  a sem večinoma stal na mestu, oziroma je bila povprečna hitrost le 25km/h.
Sicer pa sem zadovoljen z avtom, motorjem in njegovo solidno odzivnostjo..., čeprav bi konji še bili dobrodošli...

Kateri letnik imaš, koliko prevoženega? Si že prišel do končne brzine? Seveda koliko znaša?

Lp, Tomaž
C5 III 2.7 Hdi V6 avt.

gap

zanimivo

ko sem kupoval svojega c5III 2.2 Hdi (173km), sem bil čisto zapaljen za model z motorjem kot ga imaš ti vendar, sem si mislil poraba bo huda in glede na moje km je to kar postavka. Zdaj pa berem da imata cca 9l, ne vem sicer kako vidva gledata na to vendar meni se ne zdi hudo veliko, pa še avt. Moja namreč relacije res pridem na 7,3 - 7,5, vendar manj ne ali pa se vozis ko po jajcih, mestne kratke vožnje pa 8,8 l - 9l. Sicer sem se vozil z C6 z tem motrjem kot ga imata vidva pa se mi ni zdel da gre zelo hudo več od mojega. Ok C5 ga je nekaj manj skupaj bi moral iti malo bolj.

Sicer pa za policaje je itak že vse prehitro.

No 2.2Hdi ga stisne po navigaciji 232. Enkrat iz Berilna proti Hofu.

lp

yamaha20252025

JA, C6 sem vozil tudi sam, pa sem bil nad močjo motorja krepko razočaran... Sem si mislil, kot bi avto imel cca 130 konjev. Primerjava med C5 in C6 enakega motorja je velika razlika.

Poraba pa ni pretitana pri C5, edino po mestu pa je le bolj požrešen, to moram priznati.
C5 III 2.7 Hdi V6 avt.

tom62

Ja tudi jaz se strinjam, poraba na relacijah sploh ni problem, tudi če se voziš s stalno hitrostjo nad 150 km /h ni nikoli večja od 9 l...

Na relacijo in brez avtoceste pa je tako samo 7 l.

Samo v mestu, sploh na kratke relacije pa precej naraste.

Ampak na porabo čisto pozabiš, ko stisneš gas do konca in zašumiš mimo kakega podhranjenega BMWja....:Red-Wink:

Sicer pa je poraba logična, ker gre za motor malo starejše zasnove, novi V6 3.0, ki ga vgrajuje citroen v C5 in C6 ima povprečno porabo nižjo, mislim da kar za cel liter...

Xandrej

Me prav zanima kaj bi bilo če bi se midva srečala na avtocesti proti c5II ki ima skoraj :BigThumbs:300 kil manj... Pa še bencinar je...