DS delavnica

Začel/a žabec, Februar 13, 2011, 10:04:34 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

deuche

To kar kaže Keža je dolgoročno super, ker dobro drži vlago. Verjetno, bi se to dalo preprečit, če bi prej  luknje zaprl z krpo ali spužvo, ki bi morale tam ostati, saj peskanje na mehki podlagi nima ravno nekega učinka. Ta veliko rjo pa itak nima smisla peskat, ker se jo itak reže ven.

Kar sem hotel jaz povedat je ciljalo drugam in napisal sem v prvem stavku, da za enkratno uporabo peska verjetno nima veze, je pa to, da je kremenov pesek prepovedano uporabljat z nekim razlogom. Napisal sem pa zato, ker pač vsi doma nekaj improviziramo tako ali drugače v "tujih vodah", kjer ljudje velikokrat ne vedo kaj počnejo, še manj pa kako naj se pri določenem opravilu zaščitijo, pa naj gre za špricanje trt ali pa zaradi mene za izdelavo lunarnega modula. Pa to ni letelo na žabca, ker mi je vse eno, če si je vsaj masko nataknil ali pa direkt prah žru. Sem samo povedal, da mi nebi kdo kdaj za kakim šankom vrgel ven zakaj pa nisi povedal, če si to vedu, ker ga že petnajst let v garaži uporablja vsak vikend.

saxovts

Citat od: mato;96854Potem ti pa pravjo ta pa nezna poštrihat,glej kolk ma smeti v barvi.:argue1:

ja sam jaz mislim da je moj spaček vseeno ratal odlično pa čeprav je bil po robovih speskan

mato

Ja Žiga tvoj je bil samo po robovih. Kaj pa nekateri ki so celi,pa šasija od katre nikol se ne znebiš kremenčevega peska. Èeprav bi kako rjasto šasijo jest tud prej speskal kot pa celo drgnu. Hočem rečt da maš kar nekaj problemov, ko ti meče tisti pesek v oči,po delavnci, pa še po barvi in to sveži. Takšno peskanje ki si ga mel ti Žiga ni neč problematično,pa čeprav sva karoserijo zelo dobro spihala je blo v njej veliko peska pa še ga je kaj notr sigurno.

andraž

A lahko narediš tudi barvo AC 209? To je pol mat črna, s katero so pobarvani nekateri motorni deli pri DS, pa cela karoserija (osnova), pa oba nosilca tablic pa še kaj verjetno.

žabec

Citat od: garac;96766Jaz pa sem zato, da žabec še kaj napiše, da vidimo, kako napreduje in mislim, da ga zaradi obnove žabe ne bo pobralo. Upam, pa tudi, da se bo kdaj deuche lotil kakšne obnove in nam jo predstavil, ker sem siguren, da tisto bo pa 100% avto u nulo narejen, ker obladuje vse, še celo varstvo pri delu.
Iz tistega se bom ziher kaj naučil, iz lastnih izkušenj se očitno še nisem, ker sem bolj štoraste narave,  sem samo, da kako orodje v roke vzamem že zaflajštran, ampak odneham pa ne!

Žal sem prejšnji ponedeljek imel prometno nesrečo z avtom za vsak dan. Nič hudega, le zbit blatnik luč in odbijač, tako da DS-ka sedaj malo čaka, da popravim ta avto. Drugače sem pa pred tem uspel privariti sprednji prečni nosilec v nosu in odžagati drugi prečni nosilec, ki je bil kar iz noslilca za skladiščne police.
Samo ena boginja je prava !

mato

Citat od: andraž;96909A lahko narediš tudi barvo AC 209? To je pol mat črna, s katero so pobarvani nekateri motorni deli pri DS, pa cela karoserija (osnova), pa oba nosilca tablic pa še kaj verjetno.

Andraž,če mene sprašuješ lahko. Brez uzorca pa raje ne.

andraž

Saj ni nobena super barva. Ton je enak kot AC200 Noir brilliance, le da se ne sveti tako. Ko zvlečem Žabo iz garaže se verjetno pripeljem naokoli, da vidiš kakšna barva to je.

mato

Pol je pa verjetno ral 9005 pol mat.

žabec

Sem se pogovarjal z enim dobaviteljem barv, obljubil je, da bo poskusil dobiti recepturo za barvo AC209.
Sem pa danes zjutraj doživel prijetno presenečenje, na poti v službo sem na ljubljanski severni obvoznici dohitel DS-ko kovinsko modro zelene barve. Srce mi je kar zaigralo, ko sem zagledal to lepotico med vožnjo. Na strehi ima premično streho, kot so jo imele DS-ke v Angliji, na havbi pa okrasno ročko za dvig. Res lepo, mi kar daje zagon za hitrejšo obnovo moje.

garac

Streha je od renault Tvinga, lastnik ds pa Petar Èetkovič-Èetko. Pa poganja jo plin se mi zdi
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

žabec

CRV-jka je spet "back on the road" kot smo rekli v rokerskih časih, tako sem uspel dokončati delo na nosu. Odstranil sem tudi prednji odbijač in ga razstavil. Pri tem sem opazil, da je ena polovica kar precej skrivljena pri gumijastem blažilcu, dokler je bilo vse skupaj na avtu se sploh ni opazilo. K sreči je ta polovica dobra na razstavljeni DS-ki, da bom lahko skombiniral v dober odbijač. Bo pa potrebno vse RF dele spolirati. Na nosu sem privaril sem prečna nosilca in pripravil za ličanje vse pripadajoče dele. Sedaj se bom lotil hladilnika in njegove nosilce ter nosilce akumulatorja, ker je vse kar precej rjasto. Še slikice spodnjega dela nosu pred popravilom in po njem.

garac

Bravo, zdaj pa je napredek že viden. Stara naletna pločevina je pa samo še za v smeti. A nadomesni kos je plastičen al je pločevinast?
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Zeko124

Uau, super barva, zelo lepa žab'ca bo!

Èetkota sem pa tudi jaz zadnjič srečal s tole žabo na Ljubljanski obvoznici, sem jo hotel slikat, pa sem žal ujel samo še zeleni žabin nos, ki je v zadnjem trenutku švignil na izvoz za Šiško (lastnik pa na telefonu).
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

žabec

Citat od: garac;97719Bravo, zdaj pa je napredek že viden. Stara naletna pločevina je pa samo še za v smeti. A nadomesni kos je plastičen al je pločevinast?

Ne ni plastika, sem v Utrecht-u videl te plastične dele, pa sem si rekel, da bodo šli taki deli na DS-ko le v primeru, če ne bom nič drugega našel. Izkušnje iz drugih forumov tudi pravijo, da so plastični deli zelo nenatančni in je z njimi zelo veliko dela preden lepo ležejo na avto. Staro naletno pločevino sem poslikal samo zato, ker se vidi kako se obnavlja na brzino, samo, da nekaj je in gre skozi tehničnega, ne pa da avto dobi nazaj svoj šarm.

andraž

Lepo ti gre, bravo. Po poliranju se bo ves inox bleščeče svetil. Učinek je presenetljiv in avto bistveno lepše zgleda.
Sem tudi sam spraševal za AC 209, pa nima nihče recepture, so mi pa povedali, da je to AC 200, samo da nima toliko sijaja in je pol mat. Je pa s to barvo pobarvana šasija, kletka karoserije, pa nosilec tablice spredaj zadaj...
Enkrat bi prišel do tebe malo "firbcat", če lahko... Seveda z DS-ko.