DS delavnica

Začel/a žabec, Februar 13, 2011, 10:04:34 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Lovro

Aja, kot zanimivost, ko je že Andraž spraševal v tej temi, kako mi gre iskanje žabe.

Sem našel v francoskih oglasih žabo, ki je imela prevoženih le 110.000 km in priložene vse račune. Avto popolnoma originalen, brez rje, za popraviti bi bilo le zvito vezno pločevino pod sprednjim odbijačem, ena od zadnjih vrat, ki so bila butnjena ter voznikov sedež.
Ker je avto stal več kot 20 let, bi bil seveda potreben tudi malo večji preventivni servis. Nastavljena cena je bila 6.600 EUR, s tem, da se je bil možak pripravljen pogajati.
Je pa bila žaba iz 70-ih. Žal je bila med tem, ko sem malo cincal, že prodana.

Ja, vsake toliko časa se najde kak res zanimiv avto.
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

žabec

Citat od: Lovro;218955Spomladansko čiščenje ;)

Boš nato spet preveril rezultate z ono "kolonoskopijo"?

Ja seveda, da vidim učinke in se odločim za nadaljnje ukrepe.
Samo ena boginja je prava !

žabec

Včeraj sem se na poti domopv iz službe ustavil še pri znanem "zaščitevalcu" karoserij na Godešiču. Povprašal sem ga za mnenje o načinu zaščite šasije, predvsem votlih delov ki niso dosegljivi na enostaven način. Povedal mi je nekaj zanimivih reči o obnavljanju oldtimerjev, mimogrede sam jih tudi obnavlja predvsem vozila znamke Fiat. Rekel je, da za notranje dele predlaga pač zaščito za katero je zastopnik, ni pa potrebna nobena predhodna zaščita samo dobro je potrebno vse očistiti. Olje s katerim zaščiti notranje dele že vsebuje uničevalce rje. Za zunanji del pa je predlagal, da se vsi rjasti deli zbrusijo, nato pa se vse skupaj dvakrat prešprica z dvokomponentno Epulor temeljno barvo. Dobi se tidi v črni bravi, čez se pa nato zaradi avtentičnosti, da še en sloj originalne barve AC 209 za DS-ke. Notranja zaščita se dela po tem ko sovsa druga dela s školjko zaključena, ker nobena barva potem več ne prime na mestih, kjer je premazano s tem oljem. Glede na izkušnje, ki jih imam z Epulorjem v preteklosti, bom kar naredil na ta način.
Ima kdo še izkušnje s kakšnim boljšim načinom zaščite?:Hammer3:
Samo ena boginja je prava !

garac

epolor je itak zakon, le nabava je sedaj malce otežena, pri nas v Kranju jo dobiš edino v J&O, mavrica ima menda nekaj podobnega, MERKUR  pa že dolgo nima več, pravijo, da je to industrijski program, aham :)
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

TISO

Prav lepo tole. Prav z veseljem prebiram i gledam slikice.
Na moji je par presenečenj izskočilo (sneguljčica??) kot so bili kupi kita na ne ravno najbolje narejeni plehariji, na mopedu (vprašanje če je sploh bil kdaj narazen vzet) pa kompresija v malori (novi ventili in ležišča ter brušenje cilindrov z novimi obročki), pa brušenje obeh gredi in novi ležaji za le-ti, pa komplet dihtung... skratka dosti dela, ki ga nisem pričakoval.

Čojko

Citat od: žabec;218975Ima kdo še izkušnje s kakšnim boljšim načinom zaščite?:Hammer3:

To je to. Ne kompliciraj in pusti vosek pri miru. Èe pa želiš še "drugo mnenje" se obrni na kakšno resno oldtajmer društvo znotraj SVS.