DS delavnica

Začel/a žabec, Februar 13, 2011, 10:04:34 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

andraž

Ni mi jasno kako je lahko takle profilček nadomestil original, ki je viden na vseh slikah. Kar malo neverjetno... A donatorska DS pa ima ta profil kot bi moral biti?

rok.si

Proti originalnemu ta "nadomestni" res izgleda švohceno.
Zanimivo, navadno bi "vaški kovač" namesto rjastega profila navaril kos železniške tračnice po metodi: To pa ne bo NIKDAR VEČ zarjavelo! ...  (bo pa zaradi pregretega materiala vsa stara pločevina v bližnji okolici, ampak to pač ni pomembno...)

andraž

Bi si upal trditi, da je trdnost sprednjega dela z profilčkom precej porušena. Škoda, ker je bilo skoraj na vseh DS-kah, ko so jih vozili tretji in četrti lastniki vse popravljano bolj po domače, v stilu saj bo še za te dve leti, potem pa v prešo...

žabec

Vsekakor se bom potrudil, da vrnem v originalno stanje.
Samo ena boginja je prava !

žabec

Ta vikend sem se pozabaval s peskanjem prečnih nosilcev v nosu. Kaj hitro se je pokazalo, da kompresor ne premore dovolj pretoka, da bi brez čakanja poganjal pištolo za peskanje. Vsakokrat ko se je izpraznil rezervoar zraka sem moral čakati kar nekaj minut, da se je ponovno napolnil. Spomnil sem se na moj stari kompresor na podstrešju, ki ga vsaj petnajst let nisem več uporabljal, ker mu je crknil elektromotor. Prinesel sem ga dol in se šel malce nostalgije, saj sem ga naredil pred več kot 30 leti iz starega LTH kompresorja za hladilnice, odsluženega bojlerja za vodo pa nekaj avtomatike. Montiral sem drug elektromotor in napeljal zrak iz novejšega kompresorja v rezervoar starega. Elektriko sem priredil tako, da je avtomatika novega kompresorja vklapljala tudi starega. S tem sem še za enkrat povečal pretok zraka v pištolo za peskanje. Pri delu se je pokazalo, da skoraj ni več čakanja, ker se v času ko polnim pištolo s peskom ustvari dovolj tlaka, da lahko delam naprej. Danes bom nadaljeval s peskanjem, ker sem šele včeraj končal predelavo kompresorjev.

garac

Žabec, kako napreduje obnova, a je že speskano? Mimogrede, kje si nabavil pesek?
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

žabec

Malce sem bil odsoten zadnje čase, se pa trenutno ukvarjam z rjo v nosu žabe, da bom lahko potem zamenjal te prečne nosilce.
Za peskanje pa uporabljam kar kremenčev pesek, ki se ga dobi v gradbenih trgovinah kot osnovo za fugiranje. Debelina je od 0 do 1 mm in se zelo lepo dela z njim. S plastično folijo sem ogradil prostor kjer peskam, da lahko ponovno uporabim pesek, ki ga pred ponovno uporabo presejem.

andraž

Kakšne slike bi bile zelo zanimive...

deuche

Citat od: žabec;95617Za peskanje pa uporabljam kar kremenčev pesek, ki se ga dobi v gradbenih trgovinah kot osnovo za fugiranje. Debelina je od 0 do 1 mm in se zelo lepo dela z njim. S plastično folijo sem ogradil prostor kjer peskam, da lahko ponovno uporabim pesek, ki ga pred ponovno uporabo presejem.

Za vse, ki niste poslušali varstva pri delu, čeprav gre tu verjetno za enkraten dogodek uporabe medija. PESKANJE S KREMENÈEVIM PESKOM JE PREPOVEDANO, ker se v prahu, ki ga pri peskanju z le tem ni malo na plučih nabira silicijev dioksid, ki povzroča silikozo, ki je v bistvu "mehanska poškodba" pljuč in ni ozdravljiva.

janez

Pa še zelo neprijetno je delat v tistem prahu. Pa še nekaj okol peskanja... Pesek se zaleze v vse špranje in luknje. Oziroma, v vseh votlih delih karoserije ostane kile in kile peska, ki jih ne moreš ven spravit drugače kot pa da avto razrežeš v prafaktorje.

Razen, da je hitro gotovo čiščenje je več slabosti kot koristi. Zvit pleh, en kup svinjarije in še ni najbolj poceni potem ko gre ličar ali klepar delat takšno školjko.

Èe je luknja je itak luknja in se kos odreže in menja. Èe je zdrav pleh se ga mehansko očisti. V notranjost votlih delov pa je nemogoče prit , da bi se rja očistila. Èemu potem peskanje služi ??? Jaz sem kar se tiče pločevine čisto proti peskanju. Za sestavne dele pa prav pride.

garac

Jaz pa sem zato, da žabec še kaj napiše, da vidimo, kako napreduje in mislim, da ga zaradi obnove žabe ne bo pobralo. Upam, pa tudi, da se bo kdaj deuche lotil kakšne obnove in nam jo predstavil, ker sem siguren, da tisto bo pa 100% avto u nulo narejen, ker obladuje vse, še celo varstvo pri delu.
Iz tistega se bom ziher kaj naučil, iz lastnih izkušenj se očitno še nisem, ker sem bolj štoraste narave,  sem samo, da kako orodje v roke vzamem že zaflajštran, ampak odneham pa ne!
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

deuche

Garač, lepo sem napisal, da verjetno enkratna uporaba ne bo škodila. Gre pa za t.i. poklicno bolezen na katero pač opozarjajo tiste, ki se nas določene zadeve tičejo. Èe te informacija moti jo preskoči. Bi pa prav rad vedel, koliko ljudi to ve oz. ne ve in bi imeli do kremenovega peska morda drugačen pristop, če bi vedeli. Glede na to, da so tudi ostali "legalni" granulati za peskanje sorazmerno poceni, bo morda kdo tudi kaj drugega nabavil in to ne zaradi rezultata dela temveč samega sebe.

Pa bodi prosim pošten in povej, če si vedel, da je peskanje s kremenčevim peskom prepovedano?

gigo

Brez zamere ampak koga briga. Peskal bo enkrat v svojem življenju torej ni straha pred smrtjo. Izpušni plini so tudi strupeni pa se po cestah in pločnikih ravno tako sprehajamo. Niti jaz nisem vedel da je strupeno. Si bom zapisal.
http://shrani.si/files/mojvbtc.jpg[/img]]
Take the risk of thinking for yourself, much more happiness, truth, beauty, and wisdom will come to you that way.   Christopher Hitchens

janez

Bi rekli enkrat ni nobenkrat... ali pa tudi je. No bilo kak... Tole sem hotel prej prikazat, kaj se zgodi ob peskanju, kam gre vse pesek...

Na tem spačku sem sicer menjal spodnji del pa je ta pesek eliminiran, samo, je še kar nekaj prekatov kjer pa se ni rezalo in v njih je 100 posto nasipan. Tudi o tem je treba razmišljat... Èe ne drugega ko ličar dela svoje delo in se spravi spricnt zadevo pa mu pihne iz kakšnje luknje pesek ven pol je pa šmirglpapir namesto špeglglanc.

mato

Citat od: janez;96851Bi rekli enkrat ni nobenkrat... ali pa tudi je. No bilo kak... Tole sem hotel prej prikazat, kaj se zgodi ob peskanju, kam gre vse pesek...

Na tem spačku sem sicer menjal spodnji del pa je ta pesek eliminiran, samo, je še kar nekaj prekatov kjer pa se ni rezalo in v njih je 100 posto nasipan. Tudi o tem je treba razmišljat... Èe ne drugega ko ličar dela svoje delo in se spravi spricnt zadevo pa mu pihne iz kakšnje luknje pesek ven pol je pa šmirglpapir namesto špeglglanc.

Potem ti pa pravjo ta pa nezna poštrihat,glej kolk ma smeti v barvi.:argue1: