DS delavnica

Začel/a žabec, Februar 13, 2011, 10:04:34 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

andraž

Citat od: garac;97717Streha je od renault Tvinga, lastnik ds pa Petar Èetkovič-Èetko. Pa poganja jo plin se mi zdi

Ima pa monami.si v ponudbi (ali pa je imel) DS-ko z original platneno streho.

žabec

Citat od: andraž;97730Lepo ti gre, bravo. Po poliranju se bo ves inox bleščeče svetil. Učinek je presenetljiv in avto bistveno lepše zgleda.
Sem tudi sam spraševal za AC 209, pa nima nihče recepture, so mi pa povedali, da je to AC 200, samo da nima toliko sijaja in je pol mat. Je pa s to barvo pobarvana šasija, kletka karoserije, pa nosilec tablice spredaj zadaj...
Enkrat bi prišel do tebe malo "firbcat", če lahko... Seveda z DS-ko.

Ni problema, kogarkoli zanima se lahko oglasi. Vsak večer sem v garaži, kakšen kozarec vina ali piva je pa tudi vedno na zalogi. Za vsak slučaj naj prej pokliče na 031 313 608.
Samo ena boginja je prava !

andraž

Enkrat naslednji teden bi se znal pripeljat. Kje pa se nahajaš?

garac

Za Piškom, a zdaj veš? Ali pa recimo, tam k je Žiga imel prakso...
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

žabec

Na ZS sem poslal točno lokacijo in navodila

cikocx

Citat od: žabec;97718CRV-jka je spet "back on the road" kot smo rekli v rokerskih časih, tako sem uspel dokončati delo na nosu. Odstranil sem tudi prednji odbijač in ga razstavil. Pri tem sem opazil, da je ena polovica kar precej skrivljena pri gumijastem blažilcu, dokler je bilo vse skupaj na avtu se sploh ni opazilo. K sreči je ta polovica dobra na razstavljeni DS-ki, da bom lahko skombiniral v dober odbijač. Bo pa potrebno vse RF dele spolirati. Na nosu sem privaril sem prečna nosilca in pripravil za ličanje vse pripadajoče dele. Sedaj se bom lotil hladilnika in njegove nosilce ter nosilce akumulatorja, ker je vse kar precej rjasto. Še slikice spodnjega dela nosu pred popravilom in po njem.

Fino ti gre, kar tako naprej, lepa bo, tudi barva je lepa, če bo ostala v isti:emot112:
Cx za zmeraj:BigThumbs:

žabec

Barva ne bo ostala ista, ker je bilo zadnje barvanje zelo slabo narejeno in še kvaliteta barve je katasrofalna. Po vsej površini so drobne razpoke. En del sem malce zbrusil in se vidi, da je bila že dvakrat prebarvana preko originalne barve AC527 kovinsko zelena. Nagibam se k temu, da bi ohranil enak odtenek barve vendar metalic, nekaj podobnega kot je AC416. Ugotovil sem tudi, da sedeži, ki so bili obnovljeni niso originalni, ker so ta nizki. Ksreči imam iz razstavljene DS-ke pravi model sedežev, ta visoke, jih bo pa potrebno tapetniško obnoviti v pravi barvni kombinaciji. Sem pa po pregledu internet strani http://www.nuancierds.fr/entreeuk.htm ugotovil, da je moja DS-ka verjetno ena zadnjih, ki je bila sploh narejena v redni serijski proizvodnji.

andraž

Podobna rdeča metalik je AC 419. Je tudi zanimiva. Sploh so pa redke barve DS-k, ki niso lepe.

SUKO

Se opravičujem ker smetim tvojo temo ampak me zanima, če kdo pozna način kako bi uredil hidravliko oz očistil cevi pri žabi in sicer sem se lotil prenove pred dobrim letom, ker nisem bil dovolj podučen sem spustil tudi hidravlično olje iz sistema :Hammer3:. Sedaj sem pa dobil nekega gospoda, ki je bil včasih serviser citroenov in naj bi mi pomagal pri sestavi hidravličnega sistema pa mi je rekel, da sigurno nebom več usposobil hidravlike z obstoječimi cevmi, ker naj bi bile cevi od znotraj in ventili sigurno že zarjaveli. Kaj mi je sedaj storiti?

rok.si

Èe je od tega le leto dni in če v prostoru, kjer imaš žabo, ni res zelo vlažno, se po mojem nimaš česa bati. V lajtengah,korektorjih, zavornem ventilu ipd. je gotovo ostalo še dovolj LHM-a, razen če si šel hidravliko čistit s stisnjenim zrakom oz vse demontirat ...
Razen če imaš  žabo z rdečim, LHS, oljem, tisto pa je menda precej bolj delikatno. Poišči nekoga s pozitivnim pristopom :-)

cikocx

Citat od: žabec;97855Barva ne bo ostala ista, ker je bilo zadnje barvanje zelo slabo narejeno in še kvaliteta barve je katasrofalna. Po vsej površini so drobne razpoke. En del sem malce zbrusil in se vidi, da je bila že dvakrat prebarvana preko originalne barve AC527 kovinsko zelena. Nagibam se k temu, da bi ohranil enak odtenek barve vendar metalic, nekaj podobnega kot je AC416. Ugotovil sem tudi, da sedeži, ki so bili obnovljeni niso originalni, ker so ta nizki. Ksreči imam iz razstavljene DS-ke pravi model sedežev, ta visoke, jih bo pa potrebno tapetniško obnoviti v pravi barvni kombinaciji. Sem pa po pregledu internet strani http://www.nuancierds.fr/entreeuk.htm ugotovil, da je moja DS-ka verjetno ena zadnjih, ki je bila sploh narejena v redni serijski proizvodnji.

Ti jo kar dobro zrihti, je tudi zelena lepa, sam mi je full padla v oci ta tvoja rdeca, mi je full lepa
Cx za zmeraj:BigThumbs:

žabec

Citat od: SUKO;98887Se opravičujem ker smetim tvojo temo ampak me zanima, če kdo pozna način kako bi uredil hidravliko oz očistil cevi pri žabi in sicer sem se lotil prenove pred dobrim letom, ker nisem bil dovolj podučen sem spustil tudi hidravlično olje iz sistema :Hammer3:. Sedaj sem pa dobil nekega gospoda, ki je bil včasih serviser citroenov in naj bi mi pomagal pri sestavi hidravličnega sistema pa mi je rekel, da sigurno nebom več usposobil hidravlike z obstoječimi cevmi, ker naj bi bile cevi od znotraj in ventili sigurno že zarjaveli. Kaj mi je sedaj storiti?

Poskusi očistiti vse s HYDROFLUSH-em, avto nekaj časa voziš z njim, nato pa ga zamenjaš z LHM-om. Na tujih forumih so se kar pohvalili s tako metodo čiščenja hidravlike.

SUKO

Citat od: rok.si;98900Èe je od tega le leto dni in če v prostoru, kjer imaš žabo, ni res zelo vlažno, se po mojem nimaš česa bati. V lajtengah,korektorjih, zavornem ventilu ipd. je gotovo ostalo še dovolj LHM-a, razen če si šel hidravliko čistit s stisnjenim zrakom oz vse demontirat ...
Razen če imaš  žabo z rdečim, LHS, oljem, tisto pa je menda precej bolj delikatno. Poišči nekoga s pozitivnim pristopom :-)

Hvala vlil si mi malo upanja nazaj, mogoče veste kje bi dobil kakega majsta, da mi uredi in nazaj sestavi hidravliko ali pa bil vsaj za asistenco.

andraž

Verjetno nisi iz Marsa? Ali pač? Èe pa si iz Štajerskega konca je pravi naslov sigurno Robi Marzidovšek iz Mb. Poglej na njegovo stran //www.monami.si

žabec

Èe nimaš dveh levih rok, lahko večino stvari urediš sam. Prvi pogoj je, da se zapodiš na Internet in si priskrbiš vso potrebno literaturo za tvoj model, nato pa malce dobre volje in malo orodja, za kar predvidevam, da ga imaš, ker si uspel hidravliko razdreti, pa bo šlo. Na forumu smo pa vsi razpoložljivi za kakršnokoli vprašanje ali pomoč.