DS delavnica

Začel/a žabec, Februar 13, 2011, 10:04:34 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Lovro

Citat od: andraž;99594Verjetno nisi iz Marsa? Ali pač? Èe pa si iz Štajerskega konca je pravi naslov sigurno Robi Marzidovšek iz Mb. Poglej na njegovo stran //www.monami.si

Samo, glede na Robijevo trenutno zdravstveno stanje je vprašanje, če je sploh zmožen šraufati po avtih.

Lahko pa ti na ZS pošljem cifro od mojstra iz gorenjskega konca. Ne vem pa, če bo še pripravljen šraufati. Mogoče pa ti lahko vsaj svetuje. Enako ti lahko mogoče svetuje tudi Robi (Monami), če je dovolj pri moči.
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

andraž

Že nasvet zelo pomaga. Èe je človek ročen in ima pogum, potem servis vsaj približno gre naprej v pravo smer.

deuche

Prejšnjo noč sem med srfanjem naletel na tole stran http://www.citrothello.net/, ki bi zala biti v pomoč vsem, ki niso vešči dela s pomočjo knjige.
Na levi je potrebno izbrati "restauration" in nato je na strani, ki se odpre najprej nekaj restavriranih avtov, na dnu strani pa v slikah obnova večine hidravličnih in nekaj ostalih komponent. Opis je sicer francoski, vendar to danes nebi smelo predstavljat problema.

andraž

Malo razmetana stran, ampak ful zanimiva. Ima pa možakar lepo zbirko!

deuche

Citat od: andraž;96909A lahko narediš tudi barvo AC 209? To je pol mat črna, s katero so pobarvani nekateri motorni deli pri DS, pa cela karoserija (osnova), pa oba nosilca tablic pa še kaj verjetno.

Andraž, na tvoje vprašanje sem naletel na italjanskem forumu, kjer je bila za osnovo debata o ID19, 1962, za katero navaja:

AC 207, nitro-sintetica a forno, dobavitelj Duroux (forno je peč, sestavit v smisel nitro sintetiko in peč bo pa moral mato, jaz ne znam).

Od leta 1967, povdarjajo, da se ne ve od katerega meseca (morda september-modelno novo leto), je barva AC 207, dobavitelja Lechler.

Od leta 1972, ko so proizvodnjo prestavili v Aulnay (od kje ne piše), Citroen ne navaja več podatka in je potrebno barvo mešat na oko. Baje, da dobri ličarji zadenejo z mešanjem AC200 in mat črne barve. Razmerje je AC 200 90% + mat črna 10%.

Mimo grede, ker je še tam omenjena še za vas zelenooljnike, hydr zelena je AC 502.

žabec

Včeraj sem dobil odgovor iz konzervatorija glede možnosti pridobitve podatkov o moji DS-ki. Vesela novica je, da imajo podatke in lahko pridobim "Coffret Legend " seveda proti plačilo. Spodaj je odgovor iz konzervatorija.

Hello,

I have asked for the bill of your car. So, I can answer you about your DS. It was send to Yougoslavie in S. K. D (pieces) and built in Cimos and I have the proove of it.

I can make you a Coffret Legend if you want.

In order to fully research all relevant information and to issue a date certificate for your vintage vehicle, we require:
•   a copy of the certificate of ownership and/or the sale or transfer document (any official document that proves that you own the vehicle)
•   a photo of the vehicle or the registration number plates
•   any numbers found on the vehicle (bodyshell, bodywork, engine, etc.), if you require the corresponding confirmation
•   a cheque or standing order payable to Automobiles Citroën per car to be identified in order to cover administrative costs
•   your postal adress to receive your order.

Please send to the address below:

PSA Peugeot Citroën Automobiles
Conservatoire Citroën AN 081
Bd André Citroën BP 13
93601 Aulnay-sous-bois cedex
France

You will find in this document in enclosure the description of all our CATALOGUE OF DOCUMENTATION PRODUCTS AND SERVICES and the order form.
(See attached file: DocArch080_GB Nouveau catalogue de prestations-Version anglaise 04012011.pdf)

If you want to pay with a transfer order

1. Please write on the transfer order the words "Attestation 027105M" to explain the reason for this payment so that the accounting service of PSA knows it is in respect of the Citroën Conservatory.
2. Please send me a copy of the transfer order because I won't see it in my database.
3. After we have provided proof of your vehicle's date, the accounting service will send you a bill to prove you have paid.

(See attached file: RibCitroen.PDF)

Yours faithfully.

Cordialement,
Catherine Jeannin
Documentaliste archiviste
================================
PSA Peugeot Citroën Automobiles
Conservatoire Citroën
Bd A. Citroën - BP 13
Case courrier AN 081
93601 Aulnay sous bois cedex
Tél : 01 56 50 80 22
Fax : 01 56 50 80 23
e-mail conservatoire@citroen.com
================================
Samo ena boginja je prava !

Lovro

Kul. Boš dobil vsaj vse podatke. Verjetno gre za tisti "fascikel", ki ga ponujajo s podatki o posameznih žabah, ki se ga naroči za 100 EUR?
Lp. Lovro

Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

žabec

Ja to je tisti fascikel iz katerega je razvidno vse o izdelavi avta. Bom sporočil, ko ga dobim. Upam da kmalu, ker sem samo za mail odgovor čakal tri tedne.

Lovro

Evo, boš naš poskusni zajček: bomo videli kaj je notri in če so res vsi podatki o dotični žabi (če boš prijazen in bil pripravljen to povedati, seveda).
Lp. Lovro

Citroenovi starodobniki:

žabec

Ni problema, zato pa je forum.

žabec

Danes sem pa doživel pravi balzam za dušo. Obiskala nas je siva lepotica od Andraža. Moram reči, da sem se komaj nagledal vseh detajlov. Z Andražem sva pa še kakšno pametno rekla o teh naših ljubicah. To je življenje.

andraž

Ja, sva z Žabcem hitro odkrila, da imava enako "bolezen". Me je pa presenetila Žabčeva žena, ki je navdušena nad DS-kami in komaj čaka, da bo njihova obnovljena. Edina predstavnica ženskega spola za katero vem, da našo "bolezen" ne samo tolerira, ampak tudi podpira! :emot112:
Njihova DS na prvi pogled ne zgleda krasno, po temeljitejšem pregledu pa ugotoviš, da je le zanemarjena, slabo pobarvana in da je prava Pallaska, katero se bo dalo krasno restavrirati, le veliko truda in znanja bo treba, katerega pa Žabec sigurno ima.
Bil je prijeten in poučen večerni obisk :BigThumbs:

andraž

Danes je imela Igorjeva DS-ka tehnični, zato mi jo je pripreljal, da sva zamenjala olje, ki sicer nima veze z tehničnim, ampak se je pravkar vrnil s popotovanja preko Provanse do Barcelone in nazaj mimo Rima. Naredil je 4300 km, zato je bilo olje zrelo za zamenjavo, saj tovarna narekuje menjavo na 5000 km. Na celi poti ni imel nobene težave, doliti pa je moral samo 1,5 l olja. Poleg olja je bilo treba nastaviti ročno, ki je zelo medlo prijela, namazati vse niple na prednji premi in nastaviti uplinjač, ki je diktiral motorju prenizke obrate v prostem teku, zato je ta ugašal. DS je brez težav opravila tehnični, Igor pa razmišlja o novih izletih...

garac

Kako je zdaj s tem projektom, a kaj napreduje? Tudi ono žabo s skandinavije še vedno pričakujem, kdaj se bo pojavila na gorenjskem.
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

žabec

Èez poletje se je tempo dela zmanjšal, ker smo se precej potepali po svetu, sedaj na jesen je pa okoli hiše kar nekaj dela. Sem pa čez poletje naredil nekaj malenkosti. Naslednja stvar, ki se je bom lotil je plehovje.