ZX Aura 1.6i, letnik 1991 - Pomoč

Začel/a Poštar, Marec 13, 2019, 07:59:00 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Poštar

Nič ne bo. Dobiti pločevino notranjih kolotekov je misija nemogoče.

Preko kolega kleparja sem naročil kvadratni meter pločevine, debeline 0.8 mm.
Èe ni, se bom pa sam poigral in skušal oblikovati čimbolj original. Izrez, ter varjenje ravne flike mi ni všeč, čeprav se pod tapeto nič ne vidi.

Ostali potrebni material imam na zalogi, le 2-k gumi mase trenutno ne dobim v beli barvi.

ZX16V

Bilo na zalogi, romalo na odpad z zdravimi koloteki zadaj. To se le dogaja pri avtih za dole in pa pri sosedih avstrijcih ( zima in njihove čudne raztopine).

Poštar

Èisto zdrav ni nihče, edino vprašanje je, koliko je rja med dvema pločevinama napredovala. Zaradi konstrukcijske izvedbe enostavno ni možno, da tam ne bi rjavelo, res pa v določenih pogojih napihne mnogo mnogo prej.

Se spomnim, ko sem pri sosedih iskal zdrave zadnje koloteke za  fiata  in so mi vsi govorili, pojdi na jug, tam ne bo rje, je vse zdravo.  Ravno tako rjasto, res pa ne pregnito. Podobno je s tem modelom, ki ga imam doma in se je pred uvozom vozil nekje po Siciliji. Kolona spredaj pregnita, enako kot pri naših, na preostalih predelih, kjer so domači pregniti pa površinska rja. Èisto odvisno na kaj naletiš in kako v nadaljevanju saniraš.

Sam vedno varim na stik,kjer je prekriv pločevin pa , če se le da, uporabim Sika 2-k kleparsko lepilo za lepljenje panelov, sicer drago, ampak edino dolgoročno. Temeljna barva edino 2-k epoksi  skupine PGP kar je enokomponentnih zadev niti ne povoham.

andraž

Morda ti pa Strauss lahko naredi kos po meri. On bi to sigurno znal.
Razen, če nima preveč dela s tožbo proti forumu.

ZX16V

To ti praviš. Imam vsaj 2, ki imata zdrave zadnje koloteke razen če sem slep.

Poštar

Seveda pravim. Od zunaj je že morda videti zdravo, če bi pa zarezal na mestu dvojne pločevine je pa po toliko letih  v večji ali manjši  meri zagotovo prisotna rja. Drugače enostavno ne more biti, še pri vsakem avtu, ki sem ga popravljal na takih predelih je bilo tako.  Izjema so le vozila, ki so bila naknadno zaščite s Krownom, ML-om ali podobnimi globoko prodornimi zaščitami in zaviralci rje.

mirchi

Citat od: andraž;256974Morda ti pa Strauss lahko naredi kos po meri. On bi to sigurno znal.
Razen, če nima preveč dela s tožbo proti forumu.

A mogoce navadni smrtniki cesa ne vemo?
Rezervni deli XM ugodno naprodaj!

zlomjo

Citat od: mirchi;256986A mogoce navadni smrtniki cesa ne vemo?

V tej temi je govora o rji in gnilobi, ne pa o sodiščih.

andraž

Poštar

Po nekaj dneh iskanja, mi je končno uspelo najti aluminizirano pločevino. Si nisem mislil, da je pri nas skoraj misija nemogoče.

garac

Saj bo, ne dvomimo vate.. meni se je avto zdel ko nov, ne bi nasel rje, če bi mi plačal
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Poštar

Aleš, navzven je res ni in je avto res skoraj kot nov, po dnu je na več mestih nekaj površinske, to mi je bilo jasno takoj po ogledu na dvigalu. Pri 30-tih in popolnoma nič rje po spojih je nemogoče pričakovat. Napihnjena pločevina notranjega levega koloteka me je nekoliko presenetila, ne pa popolnoma, ker sem že pred nakupom videl primere zadnjih letnikov, ki so imeli oba koloteka dobesedno pojedena od rje.

Bom zrihtal tako kot se zagre , si bom vzel čas in pločevino oblikoval po originalu. Žal notranje pločevine ne najdem nikjer v Evropi, mi je pa vsaj upelo dobiti hladno valjano pločevino 0.8, ter 1 mm z nanosom aluminija, ki nudi višjo stopnjo zaščite obenem se še lepo vari. Ostala rja bo pa tudi počasi posanirana. Se ne mislim odpovedati mehkobi udobne vožnje.

Poštar

Po dolgem času sporočam, da sem rjo  na levem zadnjem koloteku saniral. Za začetek prilagam nekaj slik, več pa v nadaljevanju, če bo slučajno koga zanimalo.

Zeko124

Ufff, kar zmrazi me.

Seveda nas zanima obnova! :emot112:
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si