ZX Aura 1.6i, letnik 1991 - Pomoč

Začel/a Poštar, Marec 13, 2019, 07:59:00 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

tomaz555

S tako matematiko bo Trobec kmalu v težavah. Sicer pa res lepo narejeno.

Poštar

Ne bo ne, le pet sem stisnil namesto osem. Vse OK, nimam pripomb, sem in tja kaj naročim pri njih, če sem v bližini, drugače obiščem Novaka. Pravzaprav sem tam dobil še eno rabljeno bunko z manšeto, ki pa žal ni od ZX, bunka pa enaka.

DejanO

moj plašček od Volcana - rdeči šivi, bunka pa original Aura.
Pa sredinski naslon za roko - je od zadnje klopi (odpad v MB).
Joie de vivre. Citroën! 2CV 6 Charleston, C5 III Tourer 2.0 HDi 163 aut. exclusive, Xsara II 1.6i 16V exclusive

Poštar

Dobra rešitev za naslon. Kako je pa fiksiran?

Navadna bunka in usnje gresta lepo skupaj. Sem najprej probal usnjeno bunko in gumi plašč pa mi ni bilo preveč všeč in še guma je preveč stisnjena. Zdaj je super, enako občutek pri prestavljanju, kot da bi vozil nov avto.

Usnjeno manšeto sem že po montaži zasledil  na spletu v Franciji. Nova original, z rdečimi šivi in plastičnim ohišjem, vse skupaj 86 evrov + poštnina.Sem pa vsaj po fotkah videl kako je usnje pripeto na podnožje z dodatnimi sponkami. Jaz jih nisem dal in ravno tako ga štirje klipsni držijo na mestu.

Za vikend sem se končno spravil montirati univerzal modul centralnega zaklepanja. Sem se odločil da podaljšam vodnike in speljem snop vzdolž praga na voznikov strani do zadnjega dela in pri sopotniku zadaj do tunela, ter priklopim na konektor original modula. Modul sem z ježkom pripel na cev prezračevanja. Rumenega 10-polnega konektorja ni nikjer, je pa 9-polni rjavi in smerniki na poziciji 2 in 3.

Pri odmikanju tapete sem ugotovil nov problem, izolacija pod njo, ter penasta z bitumen premazom na požarni steni je napita z vodo (ni  hladilna tekočina!). Na sovoznikovi strani še nisem odpiral, zadaj je suho. Morda kdo ve, je kakšna hiba oziroma ve kje zna puščati vodo v kabino, da ne razkopljem pol avta in nič ne ugotovim. Koliko časa se na tistem mestu zbira voda ne vem, pločevina ni rjava, niti ni smradu. Zaenkrat sušim s kompresorskim razvlaževalnikom in upam, da mi bo na ta način uspelo avto presušiti. Ta čas me prav nič ne vleče, da razkopljem celo notranjost in vse odstranim.

MSrougeZX

Odtoke za vodo imaš očiščene verjetno...tam pod vetrobransko šajbo? Meni je zaradi nesnage in listja enkrat zamočil na tem mestu.
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

DejanO

Citat od: Poštar;274292Dobra rešitev za naslon. Kako je pa fiksiran?

Glih je šel med prve naslone sedežev, pri meni je gumb za nastavitev ledvenega dela, na njega je bil naslonjen.
To je bilo 22 let nazaj (1999-2003).
Joie de vivre. Citroën! 2CV 6 Charleston, C5 III Tourer 2.0 HDi 163 aut. exclusive, Xsara II 1.6i 16V exclusive

Poštar

Kar nekaj let. Sem dobil napačen vtis, da avto še imaš.

MSrougeZX, če sem odkrit, plastike pod brisalcem še nisem odstranjeval, z vrha pa ni videti, da bila tam nabrana nesnaga. Jutri grem na tehničnega, potem bom demontiral plastiko, ter preveril in po potrebi polival z vodo, če se bo videlo, kje priteče v kabino. Upam, da ne bo potrebno razkopati cele armature.Vidim pa, da bo že sušenje v avtu dolgotrajno. Moram naštudirati ogrevanje notranjosti tapete.

Čojko

Postaviš na sonce in odprte šipe/vrata.

Poštar

Pred prazniki sem se posvetil iskanju mesta zamakanja in ugotovil, da pušča v notranjost preko kablovja iz motornega v potniški prostor na voznikovi strani. Voda dobesedno teče in kaplja skozi gumi maso in po konektorjih in vodnikih, ter zadaj za izolacijo požarne stene.

Sem iskal kako je narejen ta prehod pa nisem našel nič uporabnega. Z notranje strani je privito s štirimi vijaki, dva sta videti dosegljiva, dva ne, razen, če odstranim armaturo čemur bi se rad izognil.  Je tisti spoj po sistemu konektorja in spojen? Ne upam si na silo vleči, da česa ne polomim. Saniral bom z butyl tesnilno maso Dekalin, če se le da po normalni poti, toliko odstraniti, da imam neoviran dostop in lahko dodatno zatesnim  še spoj med plastičnim ohišjem in pločevino in ne samo vodnike, ki so zaliti z gumo oziroma nek podoben materila, ki je popokan.

alesz

Tista zadeva je konektor,kaj nimaš v tisti luknji vijak,mislim T30,ko ga odvijaš ti rine konektor narazen,vsaj tako se mi zdi,je to že daleč nazaj......motorni del se izšteka,kabinski je fiksen.....

Poštar

alesz, najlepša hvala:BigThumbs:

Res je, tam je vijak, ki mi je sicer prišel na misel, da bi lahko bil pa se mi je zdelo čudno, da bi bil samo eden in še voda je bila notri. Vijak je torx 10, sem mislil, da ga bom prej odtrgal, kot odvil pa je ta pameten prej popustil. Zdaj vidim, da lahko teče tudi na zunanjem tesnil in notranji mi je sumljiv, ker na dolžini vsaj 1,5 cm ni videti sledi, da bi se rob ohišja tesno prilega.

Bom za tesnil z butil maso.

Poštar

Konektor zatesnjen, ker ima hudič mlade  je teklo tudi na pretrganem gumi tesnilu poleg, s katerim je privit notranji panel z releji. Žal se zamakanje ni ustavilo, ugotovil sem, da mi pušča tudi vetrobransko steklo na voznikovi strani nekje na spodnjem predelu A strebrička. Pena med armaturo in steklom je na tej strani povsem napita z vodo in že tako v celoti prhla od starosti, tako da jo bom moral odstraniti in nadomestiti z nečim podobnim. Ko bo več časa bom na zunanji strani našprical z milnico in z notranje strani pihnil s stisnjenim zrakom, da vidim kje točno bodo mehurčki in v kakšnem obsegu.