ZX Aura 1.6i, letnik 1991 - Pomoč

Začel/a Poštar, Marec 13, 2019, 07:59:00 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

gregor

Evasion 2.1TD 1999
Fiat Ulysse 1.9TD 1995, Fiat Scudo 1.9TD 1999, Fiat Scudo 1.9TD 1998 Avtodom
Zelena Xantia Berline 1.9TD
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61
Naprodaj veliko rabljenih delov za Xantio

Poštar

Poštar

Danes dobil mikrostikalo, menjal in ne deluje. Dostavili so mi tudi centralno zaklepanje, tako da bom  zaenkrat inštaliral univerzalca, vse kable ovil, označil in lično pospravil, da bo na nivoju originala. Z izjemo stropne lučke, ni še nihče nič podiral na tem avtu in vse deluje tako novo.

garac

A ti bi vzel nov Ir daljinec ali kako, če prav razumem? A je enak po obliki, kot BX ov?
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

ZX16V

BX ima enakega kot Peugeot 405, ZX je lahko imel majhen daljincek ali pa na kljucu.

visar

a IR daljinec dela ?
videl boš s telefonom.
______/\\______
______/\\______

garac

[SIGPIC][/SIGPIC]  

Poštar

Ne, ni še rešeno. Original IR zaklepanje nagaja, na ključ nimam sedaj nobenih težav, po nakupu se je težko odklepalo na voznikovi strani, ampak sem podmazal in zadeva sedaj deluje brezhibno. Nabavil sem univerzalni kit, nisem ga pa še montiral. Sem dal prednost avtu, ki ga imam za vsak dan in tam menjal še komplet motorčke. ZX pride na vrsto do konca meseca, se mi sploh ne mudi, v času soljenja tako sameva in že prej se nisem veliko vozil. V celem lanskem letu sem naredil morda 60-70 kilometrov.

Set ključavnic na sliki imaš na prodaj? Je to orginal?

garac

To je original. Pred casom je en tip spraseval. Ti bi samo oroginal daljinec
[SIGPIC][/SIGPIC]  

Poštar

Bom najprej videl, če se bo dalo usposobiti obstoječega. Še vedno me malo vleče k namenskemu setu sp3-21psa01, ki zahteva samo priklop na obstoječi konektor zraven ročne zavore in nič drugega. Imam pa pomislek ali je vredno dati dodatnih 100 evrov ali enostavno zvezati univerzalca za 30 evrov, ki ga imam.

Nizozemec mi j odgovoril, ter dodal, da se je ta set  včasih dobil na pooblaščeni mreži Citroen, ta je pa nabavljala direkt pri italijanskem blue chips. Morda kdo ve, če se je slučajno prodajalo tudi pri nas?

alesz

Vse te firme so" šle"  Vse dele naprimer alarme ta zaklepenja,vzratne senzorje je citroen recimo tam okoli leta 1999 nabavljal pri "meta sistemih"To so bili kot kosi za naknadno uradno nadgradnjo.Pa tudi ta firma je  aut,oziroma  postoji samo uprava,proizvodnja pa na kitajskem.Delajo pa vsemogoče.
Priključi tistega univerzalca,isto ga lahko daš zraven obstoječega modula.Plus in minus maš na modulu,pin 7 je zaklepanje,pin 5 je odklepanje,na univerzalcu zbrerš zaklepanje z dvema minusoma.Ostane ti samo indikacija preko smerokazov...to pa imaš za varovalkami 10polni rumen konektor,smerokazi so na poziciji 3+4....pa ni nekih posegov v retro strukturo............

Poštar

alesz, hvala:BigThumbs: Verjetno bom res naredil tako kot si svetoval, čeprav sem se sinoči ponovno posvetil gumbu. Pod  kamero mi namreč dioda najprej ob pritisku lepo zasveti, po nekaj nadaljnih pritiskih pa samo še komaj vidno zabrli ali sploh ne. Na slepo sem polotal vezje, preveril delovanje menjanega mikrostikala z multimetrom in vse OK. Sum je padel na slaba kontakta baterije in sem z lotom na tanko zalil še ta, očistil z IPA in sedaj odklepa normalno, le 'lepljenje' na šipo mi ni ravno po godu.

Našel sem tudi zadnjo ceno novega Valeo IR seta sprejemnika z gumbom. Dobrih 300 evrov, z dvema gumboma še nekaj deset evrov zraven. Nora cena, ne rečem, da bi moralo biti  poceni, ampak, ljubi bog, čisto oderuštvo.

zlikovski

Cene so res nore glede določenih artiklov.

Poštar

Že od nakupa je bila na bunki prestavne ročice čudna vzdolžna tanka praska, vsaj tako sem do včeraj mislil, ko jo gledam in vidim dve dodatni. No niso praske, ampak je bunka počena na treh mestih in v kratkem času so se razpoke precej povečale in brez menjave verjetno ne bo šlo. Našel sem kataloško številko 96092325ZL, morda kdo ve ali je to po kakšnem čudežu še dobavljivo? Nekaj od xy čunga lunga ne mislim tlačit gor.

Čojko