ZX Aura 1.6i, letnik 1991 - Pomoč

Začel/a Poštar, Marec 13, 2019, 07:59:00 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Poštar

Termostat zamenjan, poleg tega sem zamenjal še tesnilo pokrova ventilov , ki je bilo še prvo in je v skoraj 30-tih letih otrdelo, malenkost puščalo, a ni bilo sile, me je pa zanimalo kakšno je stanje pod pokrovom. Razdrl in očistil sem še oddušek motorja in vse cevi v katerih je bilo zaradi kratkih voženj skozi leta precej kondenz majoneze in na koncu menjal še olje in oljni filter.

Popraviti sem moral še zlomljeno vpetje vodila šipke za olje, ki je bilo že od začetka odlomljeno tik za vijakom. Sprva sem mislil menjati za novega, začuda se še dobi kot originalni del, a je cena zasoljena, potem sem se odločil, da skušam popraviti brez demontaže, kar mi je uspelo fiksirati z večjo podložko, v nasprotnem primeru bi pač odmontiral in s točkovnim aparatom pripikal novo uho. V prihodnjih dneh menjam še šipko za novo originalno, ki je v prihodu.

Lani jeseni sem odstranil pločevino pod akumulatorjem, jo speskal in na novo pobarval z epoksijem, ter končnim PUR v črno, in ko sem odstranil akumulator, je bilo spodaj polno lupin in podganjih iztrebkov, pretekle dni pa gledam škatlo z releji in diagnostični kabel in opazim, da so si glodalci brusili zobe na kablih, tako da sem se igral še s tem, jih nekaj poštukal, navlekel skrčke in povil s trakom za kablovje.

Poštar

Po 17-tih mesecih lastništva in nekaj čez 3100 prevoženih je danes števec obrnil 30.000 kilometrov.

andraž

Poštar

Skoraj kot nov, pravzaprav, glede na pomenjane dele se pelje  kot nov. Prav lepo ga je vozit. Pogrešam edino servo volan, po operaciji mi je motanje volana na mestu kar muka.

Po servisnih listkih je bil avto v preteklosti vsako leto servisiran na Metro avto servis, na večini je napis zbledel.

Čojko

Edino pokrove koles bi moral še dobiti originalne.

Tiki

Evasion 2.0i 1995
XM turbo D12 1991
XM 2.0i Break Sanitet 1992
Xantia 1.8 16v SX 1998
ZX 1.4i Break 1997
Xantia 2.0i VSX 1994
XM 2.0 TCT 1996
Berlingo 1.6 16v 2001
"Wannabe Berlingo" 2.0 hdi 2004
Xsara 2.0Hdi Exclusive 2004
Citroen C4 1.6 16v SX 2006
XP 2.0HDI exclusive 2005

Poštar

Pokrove bi menjal za model n2 sport, če bi našel nepoškodovane. Po moje   zx-u še najbolj pašejo.

ZX16V

A to so oni ko grejo preko roba platisca?
Imas kako sliko?

Poštar

martinko

@poštar, če bi te zanimalo, sem pred kratkim dobil nekaj NOS kosov za Citroëne, večinoma X serije, allora tudi ZX. Nekaj sem jih že predal kolegu, ki ima 1.4 ZX-a, vendar mi ostajajo zadnje zavorne obloge (pakne), zadnja desna luč in nekaj komadov žic od sklopke. Èe želiš, so tvoje. :)

ZX16V

garac

Martinko a bi ti raje nabavil en zx tentation, malo se lušči barva, ugodno
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

martinko

Citat od: garac;268774Martinko a bi ti raje nabavil en zx tentation, malo se lušči barva, ugodno
Ali pa še eno dijanco :emot77:

Poštar

martinko, bom premislil. Nekaj imama na zalogi, edino zavor nimam, a so bile komplet pomenjane, tako da bo en čas mir.

ZX16V, 14" lepe, nič spraskane od robniikov in popokane? Take namreč iščem, zdrajsane me ne zanimajo, da bi jih tlačil gor. Èe so tip-top samo ceno javi.