ZX Aura 1.6i, letnik 1991 - Pomoč

Začel/a Poštar, Marec 13, 2019, 07:59:00 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Poštar

Daljinsko centralno zaklepanje mi ne deluje oziroma moram ključ približati čisto do vetrobranskega stekla in včasih celo deluje.

Ni mi ravno prioriteta, ampak, če v osnovi nekaj od opreme je, naj tudi deluje. Na netu sem našel univerzalni set za stare PSA modele z oznako Blue Chips SP3-21psa01(garage80, chevronic). Je morda kdo že vgrajeval dotični set ali mu je vsaj znano, če ustreza ZX-u prve serije?

Gox

Zx ima še IR daljinc če se ne motim ... zato more "videt" šipo.

Jaz sem na AX-a, ki ima centralno zaklepanje, vendar brez daljinca vgradil kitajski set za daljinsko zaklepanje.

Škatlico sem že pozabil kam sem dal, vezal pa na signal ko gre v vrata na motorčke spredaj. In priklopil še na stikalo za vse 4 žmigavce. Tako da pri zaklepu in odklepu žmigavci utripnejo.

Daljinc sem vzel z zložljivim ključem, sem dal urezat "sabljo"
Deluje zelo dobro, na odprtem lovi nekje 40m ... Sedaj je več kot 10 let, pa daljinc še deluje.

Vzameš kaj takega, magari tistega z daljinc obeskom in priklopiš.

Poštar

IR je, vem, da moram približati steklu, ampak enostavno ne deluje tako kot bi moralo. Set je dotični na spodnji sliki, cena 65 evrov + poštnina.

Nekaj sem na hitro iskal in našel teme o vgradnjah v ostale modele, tudi CX druge serije, ter  BX, tudi AX in me je pritegnilo.

alesz

Po moje odgovarja.Ta montaža je predvidena tako,da odstraniš originalni modul za centralno zaklepanje (ne IR) in na originalni konektor direktno priključiš ta novi originalni modul................................dodatno rumeno ožiæenje je za utripanje smerokazov,rdeča/črna pa utripajoča ledica-"fejk"alarm......

Takega pa priključiš na originalen sistem...................

ZX16V

Po mojem ti crkuje mikrostikalce v daljincu. Ti daljinci so ir in moras namerit v notranji sensor.

Poštar

Ima sploh smisel popravljati obstoječega, če je sploh mogoče oziroma bo potem deloval tako kot mora ali bolje vgraditi univerzalca?

alesz, univerzalni kit za 22 evrov je OK?

Danes sem se ustavil pri lokalnem avtoelektričarju in ima vsaj po mojem mnenju povsem enakega s tvojega linka na zalogi in hoče zanj 60 evrov kar je za isti produkt odločno preveč in raje naročim preko spleta.

Morda veš razliko napram nekoliko dražjemu iz spodnje povezave?

https://www.facelift.si/index.php?route=product/product&path=3905&product_id=17244

alesz

Pojma nimam glede kvalitete.Od takrat ko smo te zadeve vgrajevali so "crknile" vse europske firme,vse ker danes dobiš je kitajskega izvora............

Poštar

Nisem mislil glede kvalitete, mi je jasno, da brez kitajske  ne gre. Mislil sem, če bo OK za avto. Prodajalec kita  iz tujine se mi ne odziva, tako, da ne bom kompliciral in bom kupi od domačega ponudnika.

Hvala za odgovore.

ZX16V

Razderi kljuc in vzami vezje ven. Na sredini vezja imas majhno kovinsko ohisje in na sredi tega zeleni gumb. Preveri ce brezhibno dela

Poštar

Že ob nakupu sem odprl ohišje gumba, spucal kontakte in sestavil tako kot je bilo. Nekdo  je že pred menoj razdiral, le ohišja gumba ni razdiral. Pri čekiranju s kamero mobilca dioda enkrat ob pritisku polno zasveti, zaporedno drugič tudi ali pa komaj zaznavno oziroma sploh ne, po nekem premoru pa ponovno. Odklene pa na uč enkrat na 15 ali 20 poskusov.

ZX16V

Menjaj mikrostikalo pa bo, stane par centov.

Poštar

Misliš Integrirano vezje?

Francoz ima pojasnilo, ampak mislim, da bom vsaj zaenkrat opustil napenjanje možgančkov in dokupil univerzalca, čeprav sem privrženec originala.

http://johnjohn1.free.fr/Citroen_ZX/ZX_1.htm

Mimogrede, jeseni bo avto zrel za starodobnika, je tak poseg na meji, nezaželjen?

mirchi

Ne vezja. Stikalo. Načeloma ga nežne roke z uzarskim orodjem tudi razstavijo in sčistijo
Rezervni deli XM ugodno naprodaj!

Tiki

Kaj pa če bi pogledal za vezjem ključa in sprejemnikom od Clio1, R19... Glede na ohišje daljinca, bi se upal rečt da bi znalo bit kompatibilno...

Drugače ti pa mojstri ki delajo ključe, za mali zamenjajo mikrostikalo na daljincu.
Evasion 2.0i 1995
XM turbo D12 1991
XM 2.0i Break Sanitet 1992
Xantia 1.8 16v SX 1998
ZX 1.4i Break 1997
Xantia 2.0i VSX 1994
XM 2.0 TCT 1996
Berlingo 1.6 16v 2001
"Wannabe Berlingo" 2.0 hdi 2004
Xsara 2.0Hdi Exclusive 2004
Citroen C4 1.6 16v SX 2006
XP 2.0HDI exclusive 2005

Poštar

Mikrostikalo je bilo sicer odprto, očiščeno in lepo zaprto nazaj. Sem našel nadomestek in bom res naročil, ter zamenjal (imam spajkalno postajo). Univerzalca sem tudi naročil in po potrebi montiram tega in se kasneje ukvarjam z originalom, če pa to ne, gre v drugi avto, če ne v drugega pa tretjega.

Tiki, ni slaba ideja. Bomo videli.

Hvala za nasvete.