ZX Aura 1.6i, letnik 1991 - Pomoč

Začel/a Poštar, Marec 13, 2019, 07:59:00 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

garac

kaj zdaj boste pa pristaši originalnosti pri kitajcih nabavljali?
@čojko, dvojna merila?
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

zlomjo

Citat od: garac;273900kaj zdaj boste pa pristaši originalnosti pri kitajcih nabavljali?
@čojko, dvojna merila?

A si pomislil, da v originalni mreži trgovin ne prodajajo več delov za oldije? No, se popravljam, kaki tepihi in zavesice se še najdejo.

ZX16V

Se pa najde rabljeno novo ali pa rabljeno, je pa drazje, ker tega ni vec za dobit. Imam veliko delov, bunke tudi, so pa bunke za ZX v 99% spokane ali pa razpadle.

garac

zlomjo, servisi po Sloveniji in po svetu imajo še marsikaj na zalogi. Sploh zaradi neresnih kupcev, ki so določene zadeve naročili, a jih potem niso prevzeli

Tudi določeni ljubitelji in specializirane trgovine obstajajo, ki imajo NOS robo na zalogi.
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

ZX16V

Najde se marsikaj je pa pac drazje.
Pri meni se najdejo komplet nove letvice in razsiritve odbijacov za ZX16v.

Zeko124

Jaz sem za XMa našel NOS bunko skupaj s plastičnim "steblom" v Nemčiji. Vseeno mislim da bi bila na dolgi rok bolj obstojna rešitev s pomočjo 3D printerja (imamo v LublanSKI nekaj v planu) ker je plastika kljub temu da še ni bila montirana vseeno stara skoraj 30 let.
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

Poštar

Original navadna bunka ni več dobavljiva, je pa verzija v usnju za Aura paket s kat. št.: 2403.E0, tako da iz Slovaške predvidoma v sredo dobim to. Cena: 33 evrov in nekaj centov.

Poštar

Bunka že nekaj dni sameva, sedaj čakam, da si tapetnik vzame čas za izdelavo usnjene manšete. Naj bi naredil do konca tega tedna pa ne bo nič iz tega. Upam, da bo drugi teden, ker potem imam registracijo, na avtu golo štango prestavne.

Poštar

Manšeta danes prevzeta in z bunko prestavne montirana na svoje mesto. Glede na to, da je bila izdelana brez muštra in probavanja v vozilu, je izpadlo odlično. Lično narejena z ježkom in gumbom za zapenjanje, katerega mi ni uspelo najti v enaki dimenziji in barvi kot je običajno, tako je nekoliko večji, a ne pretirano. Barva in tekstura usnja se odlično ujemata z usnjem bunke. Več kot zadovoljen in prav lepo sede v roko.

zlomjo

Ročica ima prav lep novi plašček.

andraž

dbostjan

zlikovski

Kolko se spomnim, ima zgleda XM isto kapico.

Poštar

Res je, tudi za  XM-a je enaka, mi je na servisu ob naročanju našteval kam vse paše.  

Strošek vsega skupaj: gumb 33.59 evrov, manšeta 40 evrov (drugače ima cenik 30 evrov) + 4 evre za gumb z delom pri drugem podjetju.

Manšeto sem upal, da jo še lahko dobim kot originalni del pa ni več dobavljiva. Pri Trobcu so mi to naročili, a je odprl napačno podrubriko in rekel 21 evrov kar se mi je zdelo smešno poceni in sem naročil, ter naslednji dan dobil zgornjo gumirano manšeto od ohišja ročice. Je rekel, da bo vrnil in ni problema, ampak sem si rekel: Kaj ,če bom rabil? In sem vzel z 10% popustom za 15 evrov.

MSrougeZX

Paše tudi od P306...jaz sem jo imel na ZX-u. Smo še na odpade hodili v tistih časih.
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil