Nakup rabljenega C5 break

Začel/a Rigec, Julij 19, 2007, 09:38:29 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

gregor

Citat od: dvorjan;26262Avto dvigni do konca gor, vzami karton, se vlezi nanj ter preglej podvozje - kako je stanje plasticnih zascit - so kaj porajsane, je kak del sumljivo nov ipd.

Pri tem je treba pazit, da nisi pod avtom, za vsak slučaj, ?e slučajno dol pade, toliko pa spet ne zaupam hidravliki.
Evasion 2.1TD 1999
Fiat Ulysse 1.9TD 1995, Fiat Scudo 1.9TD 1999, Fiat Scudo 1.9TD 1998 Avtodom
Zelena Xantia Berline 1.9TD
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61
Naprodaj veliko rabljenih delov za Xantio

deyo

Citat od: gregor;26281Pri tem je treba pazit, da nisi pod avtom, za vsak slučaj, ?e slučajno dol pade, toliko pa spet ne zaupam hidravliki.

Na to pa niti ne pomislim ko se spravim pod avto :Hammer3:

svarun13

hvala za odgovore pa nasvete

kakšno pa je vaše mnenje o novejših c5 ki imajo 1,6 HDI s 110 KM?

kako  je pa to za vozit? a je primerljivo s starejšim 2.0 hdi al je ?ibkej?i?

kaj pravite na takle c5? ?koda sam, da nima 6 prestav..

lp, janez

dvorjan

@svarun13:
Tale C5 iz mobile.de se ze par mesecev prodaja (vem, spremljam, hehe), tako da je ocitno nekaj narobe z njim, sicer bi ga po tej ceni ze kdo kupil. Rostock je pa prekleto dalec, da bi se clovek vozil le na uro gledat ...

1.6 HDI se hitreje zavrti kot starejsi 2.0 HDI, se mu pa vseeno pozna na klancih, da ni tako suveren (ce ni v obratih). Je pa 110 konjicev dovolj le za povprecno vozno dinamiko, saj gre za velik in tezak avto ...
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

NaceM

Citat od: dvorjan;26212@svarun13:
Glede stroskov je tako:
zavarovanje (odvisno koliko imas popusta, pa ce zelis kasko): 200-500?
redni servisi (na 20.000 km): 100-200?
izredni servisi (se zgodi): 50?
komplet gum (letne ali zimske): 400-600?

Zdaj pa racunaj. =)

Na kolko pa je velik servis in kaj se zamenja tam?

dvorjan

@NaceM:
Najvecji servis z menjavo jermena ter pumpe je vsakih 160.000 km.
Vsakih 60.000 km pa je priporocljivo, da ti zamenjajo se filter nafte ...
Zavorne obloge pa menjas, kadar se ti pac obrabijo. Mene je pri tem C5 izredno pozitivno presenetil - prve sem menjal na 100k, zadnje pa na 110k km, pa se zdalec ne vozim nezno in samo po ravnem ...

NaceM

Citat od: dvorjan;28042@NaceM:
Najvecji servis z menjavo jermena ter pumpe je vsakih 160.000 km.
Vsakih 60.000 km pa je priporocljivo, da ti zamenjajo se filter nafte ...
Zavorne obloge pa menjas, kadar se ti pac obrabijo. Mene je pri tem C5 izredno pozitivno presenetil - prve sem menjal na 100k, zadnje pa na 110k km, pa se zdalec ne vozim nezno in samo po ravnem ...

Hvala... No zanimalo me je sam ?e to (saj sem zasledil tukaj), da se kugle menjajo na nekje 180.000 - 200.000 . In, da to spada tudi med velik servis.

dvorjan

@NaceM:
Ja, drzi, vidis, to sem celo pozabil napisati. Kugle se menjajo na 200.000 km ali 5 let, kar pac dosezes prej. Ce jih ne kupis ravno na pooblascenem servisu, potem sploh niso tak bav-bav (itak jih dela samo ena tovarna). Cena pa cca. 50€/kos. In kako uro dela. Potem se pa vozis kot po nebu spet (ce das confort izvedbo) ...

NaceM

Citat od: dvorjan;28100@NaceM:
Ja, drzi, vidis, to sem celo pozabil napisati. Kugle se menjajo na 200.000 km ali 5 let, kar pac dosezes prej. Ce jih ne kupis ravno na pooblascenem servisu, potem sploh niso tak bav-bav (itak jih dela samo ena tovarna). Cena pa cca. 50?/kos. In kako uro dela. Potem se pa vozis kot po nebu spet (ce das confort izvedbo) ...
:) No saj to sem mislil... Thanks.

parovelb

?e 1/2 leta ogledujem c5ke in do sedaj so bile vse fregatura. Plastike na pragovih odstopajo, obloge na vratih oguljene, havbe vdrte, feltne podrsane, diski obrabljeni.... Zanimivo oziroma skoraj vse so bile 2004 in imele okrog 100.000km, seveda vse iz uvoza. ?vercerje na GOLI OTOK!!!!
vedno piha kontra.....

Xandrej

Ljudje ?e enkrat vam polagam na srce kupite avto z znano zgodovino pa po močnosti od znanega lastnika... Madona meni nič ne odstopa pa ima 200 000 kilometrov.

marjank

men tut nič ne odstopa pa sem avto kupil iz uvoza ,avto je tak kot mora bit , to pa je itak pri vseh avtih ,preglej ?e ti je ok kupi ,drugače pejt naprej ,pleha kok hoče?

tomaz555

Ko za?ne? iskati pleha ravno ni kolikor hoče?. Dober avto je kar te?ko najti.

Zanima me, ?e je dejansko kdo pri realnih 200 k kilometrih menjal bunke pri C5 in katere (vse?).

Se strinjam z Andrejem, da pri 200 k kilometrov, avto ne sme razpadati. Pri 100 k pa mora biti kot nov, pa ?e je letnik 2001. Pred hišo imam obe varianti.

lp

parovelb

Uejla!
močakar iz okolice Slovenj Gradca prodaja C5 break, 2003. Je kdo v bli?ini, ki mi lahko preveri avto, da ne hodim iz KP?!

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=1872834#
vedno piha kontra.....

Gox

Danes sem malo gledal rabljene avte pri lokalnem prodajalcu ... gledal sem to C5-ko Break, 2.0Hdi Exclusive

Letnik 2005, 91000km, 13.890? ...

Glede na oznake na steklih (gravirane bele številke) in sloves prodajalca kot velikega uvoznika, je avto iz Italije...

Avto zunaj kar lep, nič podrsan, nič potol?en, usnjeni sedeži ?rne barve zgledajo kot novi, ni sledov obrabe, volan tudi dober, kar sem opazil je znucano usnje okoli menjalnika in ima tam majhno luknjo...

Tak primerljiv C5, je na nem?kem autoscoutu po cca 15.000?...

Malo sem razmišljal...v primeru da bi iskal tako C5-ko, bi na prvi pogled bil to idealen nakup, lep avto, zgleda ohranjen, kilometrov nima ?e dosti, opreme kolikor hoče? ...

...pa se vseeno avto tam prodaja ?e najmanj 10 dni. (kar sem ga videl)

Glede na belo barvo je čisto močno da je bil slučbenič

Verjetno kilometri niso ta pravi?

Gume so letnik 2007.

LP
Goran