Nakup rabljenega C5 break

Začel/a Rigec, Julij 19, 2007, 09:38:29 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

gigo

Citat od: parovelb;23844Sem govoril z Gorazdom, ki mi je povedal kako je z avtom. Bi moral na ogled...

p.s. nekdo mi je poslal zasebno sporočilo, ki pa ga ?e nekaj časa ne bom uspel prebrat zaradi VARNOSTNEGA VENTILA "Administrator je omejil uporabo zasebnih sporočil(PM) uporabnikom, ki imajo manj kot 20 prispevkov." Pi?ite mi raje na e-pošto.

To?no tako. Za novince imate domnevam na razpolago vaše e-naslove. To je varnostni ukrep za vas in nas.
http://shrani.si/files/mojvbtc.jpg[/img]]
Take the risk of thinking for yourself, much more happiness, truth, beauty, and wisdom will come to you that way.   Christopher Hitchens

Francl

?e najbolje tako kot si razložil sam. Te?ko pa, da bi kupec to verjel.

Po tem, ko je moji bar?ici odpovedalo tudi ?e presajeno srce, sem se tudi sam podal na kri?ev pot iskanja solidne dizelske cepetke break.
Letniki 2004, ki jih je poln avtonet, so vsi po vrsti precej zmatrani za navedene kilometre. Saj ne, da so take podrtije, vendar pa določeni elementi kažejo znake obrabe, ki jih ni na Naši astri 1996/120kkm niti na MB A160 2000/150kkm. Oba avta sta proti večini teh c5 videti kot nova. Zato sem se zašel ozirati tudi za podobnimi karavani drugih znamk, kot so Subaru ali Saab. Vendar je situacija zelo podobna. šele ko sem malo popustil v zahtevah, sem našel, upam da soliden avto, ki ga dobim naslednji teden.
:Hammer3:

garac

francl a pa si pomislil na vzdrževanje subaruja ali ?veda? Kje so servisi, kako je z deli?
Citroen je vseeno pri nas precej prisotna znamka in je po moje veliko lažje dobit dele
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Francl

Japonci in ?vedi se vendar ne kvarijo!:emot68:Tisti, ki ne kupujemo folcvagnov in renojev, se moramo pa? sprijazniti, da nas to lahko stane. Sicer pa ni panike. ?e se lahko odpovem avtomatskemu menjalniku, se hidravliki ne morem. Vzel bom ce-pet.:BigThumbs:

parovelb

@dvorjan;
Kaj nas boš presenetil in ?e prodaja??
vedno piha kontra.....

dvorjan

Citat od: parovelb;24065@dvorjan;
Kaj nas boš presenetil in ?e prodaja??

Presenetil te bom negativno. Ne prodajam. Imel sem sicer ogledanega enega C5 Break 1.6 HDI, l.2006, ampak je sel v enem dnevu, tako da se s tem ne ubadam vec.

Je pa moj ravno danes nazaj s servisa, kjer so porihtali vse zadeve, ki so ga pestile. Tako je dobil nove:
- zadnje zavorne ploscice
- motorcek za pranje sip
- amortizerja zadnjih vrat
- prednje metlice brisalcev

Kapa in rokavice ter snezne verige so ze v avtu, odeja tudi, zimske gume so tudi, le se kako zlozljivo lopato najdem, pa sem pripravljen na vse izzive letosnje zime. Natankan je, zato ze greva novim dogodivscinam naproti.
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

roman

?ivjo.Zanimam se za C5 Break.Zanima me ?e imajo ti avti vsi hidravlično vzmetenje.Malo sem skeptičen glede te hidravlike.Kakšne so vaše izku?nje in mnenja glede vzmetenja?Lp Roman

Gox

Pozdravljen,

zaenkrat so ?e vse C5-ke s hidravliko. Pri novem modelu, ki prihaja na trg prihodnjo pomlad, pa bo hidravlika za doplačilo, oziroma bodo tudi modeli brez nje.

načeloma s hidravliko ni nekih hudih problemov.

Ostalo pa ti bodo povedali Naši Hidravličarji na forumu.

LP
Goran

roman

Gox hvala za odgovor.očitno je da se pri nas prodaja 99% uvoženih C5 Break z zelo sumljivo malo kilometri in 1000 do 2000 evrov dražje kot v tujini.Tako da bo treba čez mejo ponj imajo vsaj realne kilometre. Imam ?e eno vprašanje koliko vas ima te težave z tresenjem oziroma cukanjem pri C5 dizel ? lp roman

Citroenovc

@dvorjan - kaka pa je bila zahtevana cena za onega 1 leto starega C5 break 1.6HDi?
OK

LP
Primož

visar

hidravlika zakooon
ne poznam citroena kjer bi se pokvarila hidravlika, tudi jaz sem imel BX-a kjer je crknilo vse razen hidravlike.
pri hidravliki moraš paziti le toliko da se opravljajo servisi na preedpisan interval... stare žabe (xantia, BX.... na 4 leta) novi C5, C6... pa na 200000 km.
V večini primerov se zamenja le olje in bunke, kar za stare žabe ni veliko, za C5 pa zna kar nekaj nanesti.
______/\\______
______/\\______

Xandrej

Ja alfa ?ere olje, opel rjavi, citroen ima tanki pleh pa hidravlika je za en drek... Jao 50 let stare fraze...:argue1:

gigo

@roman

?e nimaš hidravlike ne poznaš kaj pomeni udobna vožnja. In kot je rekel xandrej v prej?njem postu, te stare neumne izjave bo treba počasi opustiti ker so postale le ustno izročilo in ne realna predstavitev kvalitete vozila.
http://shrani.si/files/mojvbtc.jpg[/img]]
Take the risk of thinking for yourself, much more happiness, truth, beauty, and wisdom will come to you that way.   Christopher Hitchens

parovelb

Vse iz uvoza.... ke bale..... in vse sivo.... dopje bale...... ljudje so brez okusa.....
vedno piha kontra.....

Francl

@roman
Sicer ne bom rekel, da ne more crkniti, vendar pa glede na udobje in ostale prednosti hidravlike to niti ni problem. Crkujejo pa tudi amortizerji in razni deli podvozja tudi pri vseh drugih.
?e boš kupoval, se res dobro preprižaj o kilometrini, dotrajanosti in vzdrževanju. Jaz sem kupoval pretekli mesec in prav vsi uvoženi so imeli kakšne pomanklivosti ali pa so bili glede na navedene kilometre sumljivo obrabljeni. Jaz sem prevozi skoraj vso Slovenijo, na koncu pa se je pokazalo, da je bil pravi skoraj pred nosom, samo čez hrib.
:BigThumbs: