Nakup rabljenega C5 break

Začel/a Rigec, Julij 19, 2007, 09:38:29 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Xandrej

Da je uvožen. Slovenski nimajo vgraviranih stekel.

Gox

To?no tako, ponavadi vsi avti iz uvoza (italije) imajo bele serijske številke na steklih, so tako ozNašeni. Mislim da kot neke vrste "alramna naprava".

Lp

Goran

hadei

Jp, obi?ajno so od lizinga in s tem ozNašujejo vozila. So nekak "alarmna naprava", ker bi moral tisti, ki je vkradel avto ?e menjat vsa stekla, glede na to, da je na steklih delna ali celo ponekod celotna številka časije.
[SIGPIC][/SIGPIC]

Francl

Kot vemo se dajo kilometri "prevrteti" praktično po šelji. Sploh pri novejših digitalnih naj bi bil to ?e najmanjši problem. Splo?na ohranjenost tudi nekaj pove.
Poobla?ženi servisi naj bi imeli evidentirano celotno zgodovino posegov za vsak avto. Ali je ?e kdo "pogledal" v te evidence? Se to da preveriti na servisu ali kaj komplicirajo?

Da nebi kupil avtomobila z 90000 km, v motornem prostoru pa listek od servisa na 160000. Tako nekako bi to izpadlo, ?e bi dal tak avto preveriti.
:Hammer3:

gregor

Citat od: Francl;22146Da nebi kupil avtomobila z 90000 km, v motornem prostoru pa listek od servisa na 160000. Tako nekako bi to izpadlo, ?e bi dal tak avto preveriti.

Tak je bilo na moji Xantiji, na ?tevcu 150, na pokrovu zobatega jermena pa, da je bil jermen menjan nekje pri 230. :emot76:
Evasion 2.1TD 1999
Fiat Ulysse 1.9TD 1995, Fiat Scudo 1.9TD 1999, Fiat Scudo 1.9TD 1998 Avtodom
Zelena Xantia Berline 1.9TD
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61
Naprodaj veliko rabljenih delov za Xantio

JAN

Mislim da je popolnoma nerealno prižakovati da boste dobili tak avto ki nov stane 30.000 EUR za polovi?no ceno, z malo km, max. ohranjenega, brez praske itd..
Zakaj bi ga potem lasnik sploh prodajal ?!
Vsi ti rabljeni avti ( okoli 10.000 EUR 2 leti stari ) imajo realno najmanj 150.000 km, pa ugotavljate zbijanje kolikor hočete. Naj bo avto SLO ali iz tujine, kilometrina je velika.

Sem prepričan da teh avtov ne dobite po 100.000 km, ?e pa ?e, bo pa cena toliko vi?ja da boste ponovno v dvomih.

Jan

dvorjan

Jaz bi kar pritrdil Janu. Ce pogledate kak nemski oglasnik in podobno, boste videli kar nekaj C5-tk s po 400 ali 300 tisoc prevozenih km. Tistih s po 200+ je pa malo morje.

Zadnjic sem videl gledal enega karavana, starega 1 leto in 5 mesecev - prevozenih 142.000 km. Ljudje se pac vozijo. In ko zadevo izrabijo/utrudijo, pridejo se kako prav razni svercerji, ki to spravijo k nam, kjer se z zbitimi kilometri proda skoraj kot novo.

Edina pozitivna stvar z vidika nakupovalca pa je ta, da to zbije ceno se tistim redkim domacim solidnim avtomobilom ...
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

Gox

Se strinjam z obema, prav hecno mi je spremljat trg teh rabljenih C5... ?e na dale? vidim pri dilerju "novo" C5-ko. Takoj si re?em, ta je letnik 2004, kilometri sigurno med 90-99 tiso? km ... potem pa pridem blizu in res vidim da so podatki točno taki :-)

Samo je tako, da ?e bi pustil C5-ko z 165.000km je dolgo ne bi prodal...

LP
Goran

dvorjan

@Gox:
Glej moja ima 108.000 km, pa edino kjer se ji to pozna, je na volanu. Tista precka na levi strani, kjer pac jaz drzim volan je pac obrabljena. Pedali niti niso toliko, ampak tiste gumice svercerji 1, 2, 3 zamenjajo ...
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

Xandrej

Evo moja avto ima ohoh kilometrov... Vzdr?evan je bil pri prej?nemu lastniku vrhunsko pravtako pri meni z vsemi dokazili, računi sprotnim pisanjem na forumu. Do sedaj kdorkoli ga je videl je rekel, da ima avto najve? 80 000 kilometrov... Ima pa jih 190 000, načeloma mu bom za 200 000 kilometrov za nagrado menjal jermen z vodno pumpo ter z 3 rolami in natezalcem. čeprav je interval pri 240 000 kilometrih. Eno je ?e je avto ljubiteljski drugo pa delovnni stroj... Moj je ko mucika bucika... Kaj ?e?. :BigThumbs: odločil pa sem se da ga bom vozil dokler nebo narazen padel ali manjmanj ene 4 leta. ?e bo le slučil. :emot112::emot112::emot112:

Citroenovc

Kar se pa tiče preverjanja km na računalniku na servisih ... zgodba je pa od druge fr. znamke in nje poobla??ene mre?e ...

Meni se je pripetilo nekaj zelo "zanimivega" pri moji ?rni krači ... zdaj sem menjal jermene, vodno pumpo, ipd ... avto je prek 10 let redno servisiran pri istem (poobla??enem) mehaniku, kilometri so pa 200% realni. 220k km.
Pripeljem - greva ugotavljat kdaj je imel zadnji? menjane jermene - menjava naj bi bila 5 let ali 100k km - in eto - november 2002 pri 247k km (?????) - dejansko so bili menjani pri cca 180k km. Greva gledat en servis pred menjavo jermenov - 170k km, 5 mesecev preje.
No skratka - potem greva gledat zadnji servis, ki je bil delan pri 214k km - in ugotoviva, da v računlanik je vneženo 314k km (?????).

Skratka - sem ga vprašal od kje pa zdaj to? Pa je nekaj zašel razlagat, da se je pred časom sesul Renaultov sistem in so se lahko km "malo popravili" ...
Sem rekel, da fino - naj mi popravi nazaj dol - je rekel da se za nazaj (po nekem času) ne da ve? vNašat popravkov ...

Ha - in zdaj naj mi en razloži - ?e bi ?e prodajal avto, ki ima zagotovo realne km - po servisnem arhivu na on-line mre?i pa jih ima 100k km ve? - kako bi to razložil morebitnemu kupcu .. (??)
OK

LP
Primož

parovelb

?au!
Pri AVTO CITY D.O.O. , v Mb se prodaja C5 Break EXCLUSIVE 2.0HDi, 2004, cca 150k km za 9.290?. Ima kdo izku?nje z njimi, so zanesljivi ljudje ali fal?onič
vedno piha kontra.....

garac

zanesljivi, vprašaj Gorazda ali Xandreja
Morda bi ti ga andrej skočil počekirat kaki voz je?

Na zs imaš andrejev gsm, pa se pogovorita
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Xandrej

Ja ?e gre za srebrnega je bil uvožen, načeloma ima kilometrov kot piše, na avtu ni vidna kilometrina lepo ohranjen odznotraj (usnje) ter odzunaj. nič barvan razen enih vra ne vem katerih... Pokli?i na Avto City zahtevaj Gorazda pa ti bo s prve roke povedal kako pa kaj. Poročaj. 2.0 HDI ni zahteven motor za vzdrževanje. 2.2 HDI ima filter trdih delcev pa ta aditiv pa te scene...

parovelb

Sem govoril z Gorazdom, ki mi je povedal kako je z avtom. Bi moral na ogled...

p.s. nekdo mi je poslal zasebno sporočilo, ki pa ga ?e nekaj časa ne bom uspel prebrat zaradi VARNOSTNEGA VENTILA "Administrator je omejil uporabo zasebnih sporočil(PM) uporabnikom, ki imajo manj kot 20 prispevkov." Pi?ite mi raje na e-pošto.
vedno piha kontra.....