Nakup rabljenega C5 break

Začel/a Rigec, Julij 19, 2007, 09:38:29 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

dvorjan

Citat od: Citroenovc;24997@dvorjan - kaka pa je bila zahtevana cena za onega 1 leto starega C5 break 1.6HDi?

11.000 EUR, je pa mel 137.000 km. Letnik 01/2006. Je pa bil ocitno skoz na cesti, se pravi, da se tudi ni kvaril. =)
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

Citroenovc

zelo ugodno.

e?prav kaj bi pa ti profitiral s to menjavo - glede na to, da bi dobil avto s približno enako km?
OK

LP
Primož

dvorjan

Citat od: Citroenovc;25081zelo ugodno.

e?prav kaj bi pa ti profitiral s to menjavo - glede na to, da bi dobil avto s približno enako km?

2 leti mlajsi avto s sibkejsim motorjem, pa faceliftan. Saj zato pa ga nisem sel takoj iskat (Berlin),  sem rekel, da moram malo prespat, drug dan pa so ga ze sneli z neta.

parovelb

Uejla!
Tale Katja iz žalca ?e nekaj časa prodaja breka. Pozna kdo ta avtek? Me mogoče malenkost zanima.....
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=1769415#
vedno piha kontra.....

gregor

Vem, kje je ta parkplac, kjer je bil slikan, in danes popoldne avta ni bilo tam.  

?e te bo resno zanimal, ga lahko skočim na hitro pogledat.
Evasion 2.1TD 1999
Fiat Ulysse 1.9TD 1995, Fiat Scudo 1.9TD 1999, Fiat Scudo 1.9TD 1998 Avtodom
Zelena Xantia Berline 1.9TD
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61
Naprodaj veliko rabljenih delov za Xantio

parovelb

Samot tipam. Ti se kar lepo grej doma, v mraz nikar.

Punca ga prodaja ?e kar nekaj časa, ni mlaj?i od 2003, je dolgočasno siv.....

Bom počakal konec januarja. mogoče bodo 3 kralji kaj prinesli....
vedno piha kontra.....

svarun13

Pozdrav vsem skupaj

tud js sem se zelo navdu?il za c5, mi je zelo lep avto
pa me zanima kolk letno v kompletu nanesejo stroški- se pravi, popravila, rezervni deli, servisi, ... brez goriva

pa ?e nekaj, a kdo ve, kje lahko najdem kakšne informacije o tem, kako pripeljat avto čez mejo in kaj sploh rabiš za kaj takega? poleg znanja jezika:)

ker raje sam grem na ene klobasice v nemčijo, kot pa da dam nekomu 2-3 k ? za to

lep pozdrav, janez

dvorjan

@svarun13:
Glede stroskov je tako:
zavarovanje (odvisno koliko imas popusta, pa ce zelis kasko): 200-500€
redni servisi (na 20.000 km): 100-200€
izredni servisi (se zgodi): 50€
komplet gum (letne ali zimske): 400-600€

Zdaj pa racunaj. =)

Xandrej

Citat od: svarun13;26206Pozdrav vsem skupaj

tud js sem se zelo navdu?il za c5, mi je zelo lep avto
pa me zanima kolk letno v kompletu nanesejo stroški- se pravi, popravila, rezervni deli, servisi, ... brez goriva

pa ?e nekaj, a kdo ve, kje lahko najdem kakšne informacije o tem, kako pripeljat avto čez mejo in kaj sploh rabiš za kaj takega? poleg znanja jezika:)

ker raje sam grem na ene klobasice v nem?ijo, kot pa da dam nekomu 2-3 k ? za to

lep pozdrav, janez

Stro?kov bo toliko kolko te bojo napizdli pri kilometrini v tujini... Pol pa gremo na popravila pa pizadije... Ni vedno je pa v 80% avtov iz tujine na citiyu je razbitih v nulo pa sfukanih do konca in z zbitimi kilometri.

zupi13

Na kaj je treba biti pozoren pri nakupu 2.0 HDI Break, l.2003? Kaj pomeni, da ni "dobro" kupit avta izdelanga pred 05/2003?

aja, pa tega v žalec grem gledat....

lp zupi13

svarun13

@dvorjan:
ful dober pa resničen podpis:D

sem mislil, da več nanese, ko bere? o nekih kuglah, pa aditivih in fap filtrih, ki ne pridejo pod 1000 ?...

@Xandrej:
a lahk men totalnemu analfabetu za avte na kratko razloži?, na kaj pazit pri rabljenih avtih? ker res pojma nimam..
men je važno, da se pleh sveti, pa da ko potisnem avto navzdol, skoči sam enkrat, ker to pomeni, da so amortizerji vredu.. pa ?e to pri ugasnjenem C5 zarad hidravlike ne pali..
ok, sem ugotovil, da pri prodajalcih v slo ve?, da je avto uvožen, če ma bele serijske na šipah.. pa če je mašina mastna, potem ni vredu.. pa kokr sem videl po slikah, je tak vse s plastiko zakrito, tak da niti tega ne vidiš..

evo, tu pa se moje znanje neha..

??

kaj pa kake druge stvari?

lp, janez

Xandrej

Raje daj kaki dinar komu pa pelji kakega zraven, da bo vsaj malo vedel o ?em se gre...

dvorjan

Citat od: zupi13;26234Na kaj je treba biti pozoren pri nakupu 2.0 HDI Break, l.2003? Kaj pomeni, da ni "dobro" kupit avta izdelanga pred 05/2003?

aja, pa tega v žalec grem gledat....

lp zupi13

2.0 HDI-ji PSA skupine (Peugeot in Citroen) so imeli leta 2002 in do 4/2003 vgrajevan dvomasni vztrajnik, ki je zaradi slabe konstrukcije razpadel (ponavadi med 50k in 150k km, odvisno od uporabe), in povzrocil za dobrih 400 EUR stroskov. Zato je dobro, da je motorni prostor opremljen z nalepkami 05/2003, tudi ce gledas avto, ki je registriran 8/2003 ali pa 12/2003 ali pa celo 2004 (motor je itak prej narejen!).

dvorjan

Citat od: svarun13;26248@dvorjan:
sem mislil, da več nanese, ko bere? o nekih kuglah, pa aditivih in fap filtrih, ki ne pridejo pod 1000 ?...

Kugle menjas na 5 let oziroma 200.000 km. To potem ni noben bav-bav, se posebej, ker jih ne kupis na original servisu. Je pa ena kugla za C5 cca. 55-60 EUR pa se nekaj 10 EUR delo.

Aditiv rabis samo za modele, ki imajo FAP filter, vecina (99%) pri nas prodanih 2.0 HDI ga nima, 2.2 HDI pa ga ze imajo. Ce je prva serija, so z njim stroski vsakih 80.000 km, sicer mislim da 120.000, preveri. Ce seveda zadeva ne zacne kaj hecat (kratke voznje ipd). Je pa tudi to strosek - tako na oko - med 100 in 200 ojrov.

Lp,

dvorjan

dvorjan

Citat od: svarun13;26248ok, sem ugotovil, da pri prodajalcih v slo ve?, da je avto uvožen, če ma bele serijske na šipah.. pa če je mašina mastna, potem ni vredu.. pa kokr sem videl po slikah, je tak vse s plastiko zakrito, tak da niti tega ne vidiš..

Plastiko z motorja prav enostavno snames, jo drzijo le 4 plasticni cepki.

Pa na C5 armaturo poglej sovoznikovo stran - ce je bil zaleten tako, da se je odprl sovoznikov Airbag, ga prakticno nihce ne zna popraviti nazaj tako, da ne bi tam stik opazno odstopal (med airbagom pa predalom).

Sicer pa pogledas stanje gum (tudi po njih se prebere voznika in stanje podvozja), ce kaj tece po fedrih ...

Avto dvigni do konca gor, vzami karton, se vlezi nanj ter preglej podvozje - kako je stanje plasticnih zascit - so kaj porajsane, je kak del sumljivo nov ipd.

Je pa res bolj enostavno da s seboj vzames dobrega mehanika. Tisih nekaj 10 EUR naj ti ne bo zal za to - se vsak slabo kupljen avto je bil bistveno drazji. Bos pa dobro C5 pri nas res tezko nasel, kajti Andrejeve besede o "srotu" so resnicne - sem si sam ogledal ene 2, pa so ponavadi na hitro skupaj sestavljeni karamboli ...