Nakup rabljenega C5 break

Začel/a Rigec, Julij 19, 2007, 09:38:29 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Rigec

Rad bi izvedel čim ve? o prednostih in slabostih citroena C5 karavan, ker ga imam v bli?nji prihodnosti namen kupiti. Ali je avtomobil pokvarljiv? Kakšne so vozne lastnosti, itd. Za ta forum sem se odločil, ker vem, da bodo najve? vedeli tisti, ki avto resnično vozijo. Prodajalcem pa ni vsega za verjet. Za odgovore se najlepše zahvaljujem.

boštjan

garac

Vsak avto je pokvarljiv. C5 je dober avto, razen modelov HPI, ki imajo probleme s prebavo goriva. Na breaku crkava recimo odpiranje stekla pritlja?nih vrat (?e ne uporablja? redno), ostale probleme so sčasoma iz sproti odpravili.  Ve?ino je bilo popravljenih oz izboljšanih ?e v garanciji.
Kar nekaj kolegov ima C5BK, tudi uvožene, posebnih problemov ni imel nih?e.
Na forumu je kar nekaj uporabnikov omenjenega modela in ti ti bodo povedali vse kar te zanima, sicer pa pobrskaj po temi C5
http://www.citroenar.eu/forumdisplay.php?f=14&order=desc
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Dr. MadMan

?e ?e potem i??i letnik 2003 in novejši, ti niso imeli ve? otroških bolezni, starej?e letnike pa kupi samo od prvega lastnika ki ti bo znal povedat ali so mu na servisu odpravili za?etne napake.
Dr. Navigator

Kreativne IT rešitve
https://www.greit.si

Svetujemo in pomagamo v arhitekturi
https://www.archistudio.si

deyo

in pa vsakega odpelji na računalnik pred nakupom, ker imajo v večini primerov zbite kilometre !

dvorjan

HDI-je isci po maju 2003 (datum izdelave, najdes pod motornim pokrovom), priporocam 2.0, ker je manj problematicen od 2.2. Bencinarjev sploh gledal ne bi, razen ce je v igri predelava na plin ...
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

bojann

imam letnik 02 pa z njim nimam nobenih težav
Živi in pusti živeti...

Xandrej

Citat od: dvorjan;14397HDI-je isci po maju 2003 (datum izdelave, najdes pod motornim pokrovom), priporocam 2.0, ker je manj problematicen od 2.2. Bencinarjev sploh gledal ne bi, razen ce je v igri predelava na plin ...

načeloma prvič ?ujem, da bi imeli 2.2 HDI probleme. Razen pred 2003 na vsake 80 000 aditiv po 2003 pa 120 000 kilometrov aditiv. Pa priporočeno je, da vedno spraznič tank pa polnega natanka?. Hvala bogu, da obstajajo ljudje katreri obogatijo na račun dizlov baje, da nam večja izbira močnih var?nih in u?itkonosnih bencinarjev ostane za po?ten denar.

michoBX

Za 2,2 HDIja ne poznam nobenega ponavljajočega problema. Kar pa morate vedeti, da je uzdr?evanje 2,2 kar precej dražja kot 2,0 (mislim na redni servis motorja).
Hja, dougcajt mi je ja...

Xandrej

Zakaj ?e?

Razen za fap filter. Kateremu zelo podalj?a? življensko dobo ?e vdno avto spraznič ter nalije? do vrha. Aditiva vbrizga vedno enako koli?ino ali tanka? 2 litra ali pa 60 litrov...

michoBX

Pa kaj je tankanje na bencinski in pa dolivanje aditiva redni servis?!

Ne, hotel sem re?t, da boš kr nekaj ve? od?tel ?e boš delal velik servis na 2.2ju, kot pa na 2.0. Je pa res precej manj razlike v ceni, kot je blo, k so ven prišli... Npr zdaj je sklopka 35? dražja, 3 leta nazaj, ko sem gledal je bila ravno 100? dražja...

Xandrej

Ne kar nekaj na pamet govori?, da so redni servisi dražji je pa isto sranje filtri pa olja so enaki v drugega gre mogoče 0.5 litra ve? in to je to... Redni servis pa ni veliki servis... Pa sklopka ni redni servis pa ?e kaj. Tak da izjavit, da je 2.2 kar precej  dražji je tudi bolj tak...

Glede aditiva pa goriva pa sem dal samo prakti?ni nasvet za vse lastnike.

michoBX

Dobr - pri izračanju sem malo slab in zgleda da te moti... Pa midva se bi lahko pulila v nedogled brez potrebe - raje mi na ZS pošlji kak info o onem pallasu.
Glede kuplunge sem pa? dal za zgled, koliko je blo razlike, ker za drugo ne vem ve?.

Pred kakimi 2 leti, ko je kolega kupoval c5ko, serije 1, so bile 2,2 cenej?e in ve? jih je blo kot 2,0. Ugani zakaj... Imele so vse toliko kilometrov - ravno za veliki servis, kateri pa je bil precej dražji kot od 2,0.  Nebi se spuščal v detajle, ker nevem ve?, kaj vse se menjal in pri kerih delih je razlika v ceni toliko večja.
Z novim modelom pa se je stanje spremenilo in razlike niso ve? očitne.

Gox

Malo sem gledal ponudbo rabljenih C5-k. Do sedaj sem bil vajen, da pri vseh lokalnih dilerjih najdeš same C5-ke z vgraviranimi belimi serijskimi številkami na steklih z uvoza...

Sedaj pa sem vidu da imajo taka vozila tudi na Avtoplusu in citroenu.

Gledam modro C5-ko... 2004 letnik, malo manj kot 100.000km. Montirane Pirellijeve gume DOT-a 4305. (torej so po dobrem letu in pol ?e nove gume montirali)

Avto sicer izgleda lepo, lepo ohranjen, edino feltne malo podrsane, pa pokrov motorja je popikan od kamen?kov ...

čudno pa mi je to da imajo ponavadi vsi taki avti (z vgraviranimi belimi številkami na steklih) ponavadi okoli 99.000km.

A trgovci zbijajo kilometre?
Kaj mislite ima ta C5-ka realnih 95000km ali ne?

Gox

deyo

Znanec je pred nekaj meseci kupoval C5-tko. Vse so imele tu nekje od 85.000 do 100.000 km. Vse so bile porihtane v nulo (pedali, ro?ke,...). Ogledal si jih je kar nekaj, njegova ugotovitev pa  : ko je avto peljal na servis in na priklop na Proxijo je ta pokazala tudi 200.000 in tudi 300.000km, ali pa sploh ni bilo dostopa do računalnika C5-tke.

Kilometri so zbiti na tak?no vrednost, da ko ga kupiš moraš kmalu narediti ?e veliki servis (menjava jermenov, vodne pumpe in pa vse kar ?e spada zraven) in pa ?e vprašanje je kako preteklost je avtomobil imel.

Po mesecu iskanja pa je naročil novega Xara Picassoja.