Nakup rabljenega C5 break

Začel/a Rigec, Julij 19, 2007, 09:38:29 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Xandrej

Moj ma 190 000 kilometrov pa je prva sklopka noter pa ne diši ?e po zamenjavi. Ene 50 000 ?e najmanj mora zdržat... Ko pa bo potrebno pa bom zamenjal. Stroček glede na stvar ki zdrži dolgo ni velik.

Je pa res, da taki avti zbijajo cene rec. slovenskim avtom kateri imajo realne kilometre in so redno oz. preredno vzdrževani podprti z servisno knjigo ter zgodovino ter računi. Valjda je tak avto vreden ve? vsaj zame osebno. In tudi raje takega kupim.

Citroenovc

@marjank - ???? Kaj je tvoj problem? Od kej takoj?nja užaljenost?
OK

LP
Primož

tomaz555

Ne samo sklopka, tudi bunke morajo zdržati ve? kot 200 000 kilometrov, pri normalni uporabi, drugače ga ... lp

marjank

kopalnicoimasploh nisem užaljen le malo razkurjen , iskal sem avto ki bi bil kos prej?njemu in seveda sem iskalo kupljeno v Sloveniji ,a žal brez uspeha ,zame mora biti vse brezhibno , tak pa? sem ?e zaenkrat ,uglavnem ga nisem našel kar leto dni za novega se mi pa neda toliko se razume preveč zgubi? ....
Ostalo mi je le ?e tuji trg in našel sem in res ,da sem imel težave z gumam , katere pa sem re?il ,tudi s pomočjo Citroenarjev

skratka zadevo je treba sprobat , šele nato kritizirat ,jaz ne morem trdit da,je WV slab ?e ga nisem sam sprobal ,govorice so eno izku?je pa drugo
Otem bi se dalo ?e pa ?e -- meni c5 iz Francije zaenkrat sluči OK sem pa rabil malo časa , sem se ga navadil --preje sem vozil R-laguna 1in 2 tako da so mi žabarji kar kul

?ao marjank:emot107:

Citroenovc

Aha, zdaj razumem.

Ja jasno da niso VSI iz tujine v kur..u ...

Samo veliko ?rota pa najdeš vmes.

Zato recimo se je potem tudi moj oče odločil, da ne kupi 1-3 leta star rabljen avto - ampak novo XP.
Danes mu je po drugi strani žal, ker je navajen večjega (beri bolj prostornega in udobnega) avtomobila, saj je dolga leta vozil popolnoma drug rang.
OK

LP
Primož

JAN

Pozdrav,

Ne morem si kaj da ne bi napisal svojih izku?enj z avtomobili iz tujine.
Sam sem imel do sedaj 4 avtomobile iz tujine in trenutno ( petega ) C5.
Z nobenim od njih nisem imel popolnoma nič težav razen rednih servisov, gum in tu in tam kakšna ?arnica.
Kupujem 2-3 leta stare avte pri svojem enem in istem prodajalcu rabljenih vozil iz tujine. Avto vozim 2 leti in ga pri istem dialerju zamenjam za drugega. Kilometri so ko avto kupim, med 120.000 in 150.000 km.
Avto iz tujine je vsekakor vočen na dalj?e relacije, ne pa tako kot pri nas, da ima nekdo 2.0. C5 diesel, naredi pa 10-20 km in avto ugasne, in tako vsak dan ...... takšnega diesla ne bi kupil za noben denar, saj ti avti niso narejeni za "pederi?enje" ampak za DOLGE TURE ljudje bošji.
Me prav zanima koliko od vas dela s temi 2.0. C5 ve? kot 50.000 km/letno ? Ko boste prevozili toliko km/letno in vozili na dalj?e ture ( za kar so diesli 2.0. predvideni) potem boste videli da 100.000 - 200.000 za take avte ni nič, v primerjavi s tem kar so zmočni.

No, je pa razlika od kod iz tujine avto prihaja !?
Sam imam kot sem ?e omenil peti avto iz tujine ( 4 Nem?ija ; C5 Francija ) in do sedaj nobenih problemov. Tudi ohranjeni so dobro.

Novi C5 stane cca. cca. 40.000 EUR. Ali bi radi dobili za 10.000 EUR 2 leti star avto z 50.000 km. Tisti ki kupi tak avto, MORA narediti vsaj 40.000 km letno, drugače pa je denar vrgel stran, pa ?e naslednji ki ga bo kupil bo imel težave ker avto ni bil dovolj vočen.

SAMO MOJE MNENJE IN IZKU?NJE GLEDE AVTOV IZ UVOZA. Za mene so v SLO vočeni slab?i.

Pa lep pozdrav vsem,
 JAN

marjank

Bravo  Jan  , tako nekako sem hotel tudi jaz napisat , moje poprečje cc 3,000 km na mesec , stem da ne prevozim manj kot 40km na enkrat,no pa ?e to automatik je zakon,sem se ga tako navadil ,da mi je ročno menjavanje čisto odve?, razen takrat , var?ujem z zavorami
lp marjank

JAN

Pozdrav,

No, me veseli da ste istega mnenja.
Pripisal bi ?e samo tole, da je moj zadnji MONDEO 2.0 DCI imel ko sem ga kupil 140.000, ko sem ga prodal pa 210.000. Bil je kot nov, ?e verjamete ali ne ( razen kakšnih prskic od kamenja ali podobno). Bil je vočen na dolge proge, in sem ga z lahkoto tudi prodal, čeprav je števec kazal 210.000 km.

Tudi sedanji C5 ima ?e 170.000 (kupljen pri 120.000), pa misem rabil popravljati ?e ničesar.
Za avto sem plačal pred 1 letom 2,7 MIO ( letnik 04 ) - nov je pa bil takrat 6,5 MIO.
Tudi ?e mi kaj nenadoma crkne, bom upošteval da nisem kupil novega.

Mislim da je ?e zmeraj aktulen ?e obrabljen rek " MALO DENARJA - MALO MUZIKE "

Kar se pa tiče avtov iz tujine, jaz kupujem samo tiste ki vem da so bili v tujini kupljeni na sistem poslovnega lizinga. Kilometrina malo večja, avto pa porihtan.

No, C5 je zanimiv avto, in šelim da bo vsem lastnikom C5-tk dobro in dolgo slučil brez večjih popravil, ne glede na to ali je iz tujine ali SLO.

Lep pozdrav Marjank in vsi ostali,

JAN

Xandrej

Ja osel gre samo enkrat na led. Včasih je to prvič včasih pa peti?, ?esti?... Kupim avto ?e samo od znanega lastnika!!!:BigThumbs:

parovelb

Spremljam C5 trg. iščem 2.0HDi break od znanega lastnika. Nobenega nikjer. Kdor ima ta avto ga ?uva in ga bo vozil do kraja. Kdor ga je kupil kar tako ni citroenar in ga ne bo ?uval. Posledi?no vedno dobiš kr?. Razen ?e prodam ledvico in si umislim novega. Samo potem ne bo ve? tako udobna vožnja, verjetno bo kaj zbadalo okoli križa ;-)
vedno piha kontra.....

dvorjan

@parovelb:
Mogoce pa vas jaz presenetim in prodam svojega C5 Break. Bom verjetno se letos menjal sluzbo, potem pa ne bo vec vseh dolgih tur ...
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

Lovro

mogoče povpraša? kakega mehanika, h kateremu voziš svojega sedanjega citroena, da te obvesti, ko bo katera izmed njegovih rednih strank prodajala svoj avto. Tako boš dobil avto z znano zgodovino.
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

Gox

Danes sem spet naredil krog mimo rabljenih avtomobilov. Modra C5-ka je na dvorišču servisa, v prodaji pa je ?e druga C5-ka 2.0Hdi Break. (tudi ta ima gravirane številke na steklih) Enak letnik 2004, zeleo podobno ?t. kilometrov.

Gume Goodyear letnik 2003. (to me je presenetilo, ?e je avto letnik 2004 in ima serijsko gor Michelinke, mi je čudno da kako so potem pri menjavi dali na avto gume letnika 2003.)

?e malo slikic ...

Gox

Poškodovan zadnji desni vogal ...

JAN

Pozdrav,

Se opravičujem, sem prebiral članke, ampak ne razumem, kaj pomenijo te gravirane številke na steklih. Za kaj gre, kaj hočete povedati ?
Me zanima, da bom lahko tudi sam bolj pozoren.

Vnaprej hvala za odgovor

lp, Jan