Nakup rabljenega C5 break

Začel/a Rigec, Julij 19, 2007, 09:38:29 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

garac

lastnik sicer je član foruma kolikor vem, ampak, če se ne kvari nimaš kaj pisat ane.
Zato vam pravim, da občasno vsaj pohvalite svoje avte
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

mirchi

Pravzaprav lastnica.Avto je od njegove.On pa itak nima cajta niti spat,kaj šele po netu surfat.ko bo avto pri meni ga poslikam.Je pa res,da ni blo nekih problemov z njim,kar je pa blo je pa v delovnigh nalogih zabeleženo.
Rezervni deli XM ugodno naprodaj!

Double Chevron

V zadnjem tednu nisem imel časa niti telefona v roke prijet, kaj šele, da bi kam hodil avto gledat. Upam, da se v naslednjem tednu najde kaj lufta, pa da ne bodo ceste totalno zasnežene...

dexterboy

hojla!
moram priznati, da sem tudi sam začel zadnje cajte gledat rabljene C5 karavane, seveda za par jurčkov, ne tiste s petimi ciframi :-)))
med vsemi oglasi se mi je zapičil v nos karavan za 3250 ojrov, ki se na avtonetu prodaja pri avtohiši iz Rogaške Slatine in piše, da ima celo garancijo, pa še od prvega lastnika. Pa mi firbec ni dal miru in pokličem, prijazna miss mi pove sledeče; avto je bil pri njih kupljen ter servisiran, prodaja se od enega gospoda, ki ga je dal v račun za novo vozilo, vsi servisi potrjeni... garancija na vozilo pa je en mesec ali 5000 km, kar prej poteče. Za foro vprašam, če menjavajo rabljeno za rabljeno, ampak je moja blondinka bolj specifična, ker sem za božič frutal 1800 za avtoplin. Pa odvrne, da bi se za to moral pri njih osebno zglasiti, ker ne ve, koliko naj mi ponudi ter naj raje prej sam poizvem, koliko naj bi dobil prek neta. Pa tudi za break je rekla, da naj si ga raje pridem prej pogledat... itak. No pri tem se je končalo, je pa bila prodajalka prijazana, moram priznati. dostikrat po telefonu naletiš na takšne morone, da včasih kar prekinem linijo sredi pogovora.
Kar še opažam pri rabljenih C5 karavanih je to, da se jih tedensko kar nekaj obrne. Sedaj, ali je to res prodaja, ali obupajo, ali peljejo v avtohišo... ne vem.
Je pa Franci iz kluba na kavi po krvodajalski rekel, da se je prodaja rabljenih vozil v zadnjem letu ustavila. Nisem se ukvarjal niti sem preverjal, ampak če je res, me to sploh ne čudi. Zgoj pohlep po denarju še nikoli ni pripeljal do nobenega napredka. Enkrat sem klical za xsaro karavan letnik 1999, katero so cenili na cca. 2000 evrov (se ne spomnim točno koliko). Ko sem pa ga vprašal, koliko mi da za Felicijo 1998 letnik, pa se je prvo zasmejal, nato pa rekel 200 ali 250 evrov. Na moje naslednje vprašanje, zakaj eno leto mlajše vozilo ceni za skoraj desetkratnik cene, ni imel odgovora. A to so prodalalci vozil ali preprodajalci vozil? Jao jao jao, nimam besed.
http://www.avtofil.si/
ko dobro postane še boljše...

sl1

:emot175::emot175::emot175:No jaz mislim da je xsara karavan letnik 1999 vredna 10x toliko kot zarjavela felicija... Je pa res, da sem najbrž malce pristranski.

sl1

ups. tile emoticonsi so ponesreci notri pristali ker sem nekaj klikal in nisem gledal. Sorry.

dexterboy

@sl1;.... ne, niiisiii pristranski :-)))
fora je bila v tem, da je imela tista xsara že čez 200k km pa ni pisalo da je slovenskega porekla, ni od prvega lastnika, niso znali povedati nič o servisni zgodovini... jeah, right, dva čuka je bla vredna, sto posto prej tri, a?
felicija od punce pa sploh ni prerjavena, ima 1.6 motor in REALNIH 115.000 kilometrov. in to naj bi bila desetina vrednosti enega karavana?
ko sem spoznal bejbo, je uporabljala avto samo za telovadbo do pop tv-ja in za sezonska nakupovanja v BTC-ju, vse to iz bežigrada.
takrat so bili še tolarji in ko sem ji zračunal, da ona na leto naredi 3000 km in če stroške za registracijo, servis (če lahko govorimo sploh o tem) in bencin seštejem ter vsoto delim z narejenimi kilometri, je pod črto pokazalo 600 tolarjev za EN kilometer. no, potlej ene tri dni ni hotela govoriti z menoj, ah ti zlati cajti :emot15:

OK, kar sem hotel povedati je to, da mi je tam en trgovec dvigoval karavanko v nebesa, ni pa znal o njej nič povedati, smejal pa se mi je slušalko, ko sem mu omenil leto starejšo škodo, za katero vem osebno vso zgodovino. halo? žal, ampak to NI odnos med prodajalcem in kupcem, pa naj je to citroen, renault, tata ali pa GM znamka avtomobila.

zato sem se tudi vključil v to temo; sem klical in bil prijetno presenečen. ali pa sem samo jest tak baksuz, da naletim na smotane trgovce :Hammer3:
http://www.avtofil.si/
ko dobro postane še boljše...

sl1

To imaš vse prav - če je avto ohranjen in z znano zgodovino, potem vsaj približno veš kaj imaš in imaš dober občutek da se lahko zaneseš da te ne bo kje pustil na cedilu. Kljub temu pa boš zaradi starosti in obrabe moral verjetno tudi kako stvar na njem menjati.
Tako da ja, tudi jaz bi raje imel Felicijo z dejanskimi 115.000 km in znano zgodovino kot pa Xsaro o kateri ne veš nič, razen da ima kilometre zbite dol na 200.000. V bistvu bi on tebi moral doplačati 2.000€ da zamenjata.
C5 karavan za do 4-5 tisoč €, ki je od 1. lastnika, ima recimo do 150.000 realnih km in znano vso zgodovino ki jo lahko na servisu preveriš v računalniku ali pa da so vsi računi servisov zraven položnice o nakupu vozila - takega je za kupiti če ga najdeš. Vsake toliko se najde kakšen dober.
Od preprodajalca pa jaz ne bi kupil avta, ker to so poklicni nategatorji ki popolnoma mirno lažejo medtem ko te gledajo v oči - vem iz lastnih izkušenj. Mogoče kje obstaja kak pošten, samo je prej izjema kot pravilo.

visar

jaz sem dosedaj zamenjal že okoli 15 avtov od tega so bili samo štirje novi, vsi ostali pa so bili kupljeni rabljeni.
Pri rabljenih sem kar 7 kupil pri ISTEM prodajalcu in kljub temu da je bil BX že krepko star z njim nisem imel nobenih problemov.

Bistvo ki sem ga želel povedati, kupuj počasi in naj se ti ne mudi.
S tem prodajalcem na pooblaščenem servisu pa imam zelo dobre izkušnje.

LP
______/\\______
______/\\______

Xandrej

Vsi pa bi res radi imeli superduper avto kot iz trgovine napol zastonj. Tak pač je. Vsake tolko se pojavi kakšen ki je dražji od uvoženih razjahanih poceni primerkov. Ko pa daš gor avto ki je kot iz trgovine ki ima realne kilometre z 2 felnami z vsakim računom v zgodovini od citroenarjev pol pa nikogar nikjer. Nato pa pride človek, ki je prvič videl citroena pa ga kupi ker je dobil za mali dnar odličen in skoraj nov avto.

dvorjan

@Xandrej:
In imamo novega Citroenarja. Saj s tem ni nic narobe. =) Je pa res malce zalostno, da se vozniki Citroenov ne znamo dovolj (visoko) ceniti svojih vozil.
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

Xandrej

Kakega novega citroenarja?

Seveda če nam cene na tržišču narekujejo uvožene katastrofe.

sl1

Ne vem zakaj ne bi bili raje veseli, da se da dobiti dober avto relativno poceni.
Èe Citroen ne drži cene in ga ne moreš nevemkako drago prodati, potem si ga najbrž itak tudi relativno poceni kupil, a ne? Še vedno pa si ravno tako užival, ko si ga imel, kot če bi plačal 2x toliko.
Èe hočeš pa avto z orng ceno, ki jo dobro drži, potem je pa samo ena opcija: Golf TDI. ;)

Xandrej

Dobra roba nikoli ni poceni! Avtom pa vsem padajo cene ne samo citroenom... Cene so prav žalostne... Poglej naprimer visoki rang A8, BMW 7, S klasa. To dobiš 7 let staro kako češ za 15 000 jurjev pa se peljaš ko precednik. Oni pa je zgubil natanko 130 000€ v 7 letih... Kje pa so cene servisov ki pri A8 ni pod 1000€ (vem je bil pri hiši (stric)).... Tak, da je vseskup več ali manj nič vredno. Zato pa je fajn da človek dobi dober avto samo to je važno!

franci

Citat od: Xandrej;97211Zato pa je fajn da človek dobi dober avto samo to je važno!

Èlovek dobi avto, kakršnega pač dobi.
 Je povsem vseeno, ali je nov, rabljen, Citroen, Bentley, Tata ali morda celo Moskvič.

Kot vidim, se okoliščine spremenijo v primerih, ko človek ne dobi tistega, kar je hotel. Potem se pa začne jadikovanje, pa obtoževanje, pa slaba volja...

Skratka, problem ni nikoli, ampak res nikoli v avtu, pač pa vedno v človeku in njegovem sprejemanju situacije...