Nakup rabljenega C5 break

Začel/a Rigec, Julij 19, 2007, 09:38:29 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Double Chevron

Citat od: garac;85187cena pa najbrž močno pretirana

Hmmm, moj detektor cinizma se je vklopil!

Avto izgleda odličen. Najbrž takšnih pri nas ni prav veliko, sploh, če je res tudi vse, kar piše (v zadnjem času sem se pogosto prepričal, da gredo letnik 2002, 1. lastnik in nove tablice le redko skupaj...).  

No, odličnosti vozila primerna je tudi cena, ki pa žal presega moj budget. Tudi če bi nakupno ceno morda pogojno zmogel, je servisiranje 2.2 HDI agregat zame prevelik zalogaj. Avto je sicer vrhunsko opremljen in verjamem, da je tudi precej bolj živahen od šibkejšega brata, ampak mi to trenutno ni prioriteta, saj se bojim potencialnih stroškov, povezanih z 2.2 HDI ter avtomatskim menjalnikom. Po vsem kar sem na netu prebral, je 2.0 HDI boljša izbira glede zanesljivosti, porabe in stroškov vzdrževanja, avtomat pa tudi ni bil pogosto priporočan, čeprav je to sicer moja prva izbira kar se vožnje tiče...

Moj proračun znaša ca. 3.500 € + 1 slab Renault Safrane. To je zaenkrat to. Z glavo skozi zid rinil ne bom, sredstva se pa tudi ne bodo čudežno podvojila. Otroke je namreč treba peljat tu in tam tudi na kakšen dopust in stanovanjski kredit se ne odplačuje sam. Jebi ga. Kljub temu pa: nikoli ne reci nikoli. Bolj na glas, kot bom sedaj govoril, da ne bom vzel 2.2 HDI avtomatika, večja je po Murphyju verjetnost, da bom kupil ravno to.
:BigThumbs:

Xandrej

Pol pa raje ne kupuj C5... ker če misliš kupit dobrega za 3500€ pol si se malo zmotil. Ko pa imajo avti preko 200 000 pa se začne tu pa tam pa trejtje pa za C5 ni nič poceni načeloma...

Double Chevron

Citat od: Xandrej;85240Pol pa raje ne kupuj C5... ker če misliš kupit dobrega za 3500€ pol si se malo zmotil....
Ceno na trgu določa razmerje med povpraševanjem in ponudbo. Avto je na trgu vreden samo toliko, kolikor je najboljši ponudnik pripravljen zanj plačati, s tem, da nimaš nobenega zagotovila, da je dražji primerek dejansko tudi boljši. Sem prevečkrat videl, kako so se ljudje opekli zaradi tega, ko so kupovali dražje primerke, ki "pa že morajo biti boljši, saj so dražji!" - skoraj tako pogosto kot tisti, ki so kupovali šit.

Dandanašnji se starega pleha ne proda skoraj nič, še posebaj, če spada model med tržno manj zanimive. Upoštevati je potrebno tudi dejstvo, da so objavljene cene večinoma želene cene, ki se v večini primerov krepko razlikujejo od prodajnih, vsaj moje izkušnje so takšne, poleg tega pa ste tukaj pretežno ljubitelji znamke, ki v ceno radi vkalkulirate se malo sentimentalnega faktorja. Saj je na vseh forumih isto. Nedolgo nazaj sem za malo zamudil enega 2.0 HDI, letnik 2003, res pa je da ni bil break. Prodal se je za 4.000 €, od 1. lastnika in dokazljivo servisno zgodovino.

Citat od: Xandrej;85240Ko pa imajo avti preko 200 000 pa se začne tu pa tam pa trejtje pa za C5 ni nič poceni načeloma...
Tole je ena od večjih buč, kar sem jih slišal, je pa povsem v skladu z mentaliteto v tem koščku Evrope. Ko ima avto 200.000 se pa začne. No, kadar se to zgodi, je problem po navadi na strani voznika in pomankljivega vzdrževanja (obstajajo seveda tudi izjeme, ki potrjujejo pravilo). Èe je avto tega razreda redno vzdrževan, potem mora delat brez pretiranih težav vsaj do 400.000 km. Menjaš potrošni materijal, pa je to to. In nezanemarljiv delež vozil na naših cestah je to številko že zdavnaj dosegel, ne glede na to, kar jim piše na števcu. Najbrž slovenska paranoja pred magičnimi dvesto jurji izvira ravno iz tega. Z 200.000 na števcu crkne, nihče pa ne ve, da jih je teh dvesto padlo še na 150 podlage...

Moj primer: pred kakšnimi 10 leti sem od svojega strica, prvega lastnika, kupil Astro. Takrat jih je imela dobrih 300.000, v naslednjih dveh letih sem še jaz dodal ca. 50.000. Kupil jo je preprodajalec, ki jo je čez 14 dni potem prodajal z zamenjanimi zadnjimi obrobami, gumicami stopalk in manšeto menjalnika, kot vozilo od 1. lastnika (ni bilo res), s potrjeno servisno (ni bilo res), s 140.000 prevoženimi kilometri. Torej jih je odbril kar 210.000. Verjamem, da bo kupec tiste Astre mislil, da je pri 200.000 konec z avtom...

Edit: Budget bi bil ca. 3.500,00 EUR + Safrane. Predvidevam, da bi iz tega v lahko nastali dobri štirje jurje, če bi bil avto zares transparenten. Po mojem, bi to že moralo biti dovolj za kakšnega dobrega. Glede na to, da se tipi topi, nabasan z opremo od usnja naprej, prodaja za 5, se bi za 4 že skoraj moral dobit kakšen skromen, a vendar dober. Lahko, da se motim. Ne trdim, da imam prav in sem dovzeten za protiargumente.

Xandrej

Tak je pri novih avtih. Ti dam primer mojega 3.0 V6 prejšnega (avto si lahko greš pogledat v mojo galerijo). Avto kupil z 152 000 kilometri. Pri okoli 200 000 se je začelo seveda ono pa drugo pa tretje (nič na motorju) pa rec. noter gnjavi z napisi, smo vse porihtali kar je stalo ker smo malo šuknjeni in nisem hotel dati avta od sebe če nebi bil tipi topi kaj češ taki smo... Safrane (smo ga imeli doma) odličen avto... Kaj pa pol? Vel satis??? Èista polomija v tehniki... Teh dveh avtov nemoreš primerjat.

C5, katalizatorji 3500€, zadnji avspuh (ni ponaredka) 500€ itd itd... Vse je drago! Èe je tebi to poceni pri nabavni vrednosti avtomobila 4000€ pa le... Seveda potem majstri nimajo za orng servise se nekaj dela čungalunga in seveda avti propadejo kot so npr: skoraj vsi hidravličarji. Glej avti ki so uvoženi imajo miljone kilometrov, narekujejo cene moj qurac. Èe hočeš imet dober avto boš plačal. Kaj pa je za tebe dober avto pa boš moral sam pri sebi počistit. Zame je tak, da ko pridem do avta da to zgleda kot mora, da ni nič sumljivega, nič zamolčanega itak v motor ne vidim ne jaz ne ti pa nihče... Tukaj je relativno.

Kot sem napisal. Diler gre v (nemčijo, francijo, belgijo, italijo) po avto, gori kupi avto, ga dol pripelje, ima stroške s prevozom, z davki z uvozom, potem pride tukaj in ima dokaj nizko ceno... Zdrava logika ti pravi, da je gori kupil avto ki je bil namenjan za na odpad pa tukaj še z njim zasluži!

Malo si preračunaj pri 200 000 kolkokrat je avto zapeljal v luknjo, materijali ki se zmatrajo... kakorkoli.

Govorimo o avtih za vsak dan. Èe imaš oldija ga porihtaš pa se voziš v mojem primeru samo vsake tolko...

alesz

In zmotno je mišljenje,da nekdo vrti števec nazaj za prodajo.Ti števci se vrtijo nazaj "tekoče".Predstavljaj si ,da rentneš avto za na dopust ,ki bo imel 250Kkm,živ se boš zjokal,da ti bo na poti crknil.Èe pa dobiš avto z 150Kkm(konstantnimi)boš pa po dopustu ves vesel kako lepo je tekel........Računa se nekako takole.trije servisi v matični hiši,nato prevrtenje števca in servis na pooblaščenem servisu s štempli in ostalimi stvarmi in je to redno vzdrževano vozilo vedno servisirano pri poblaščencu.........

Double Chevron

Xandrej

Vidiš, jaz sem bil vedno proti uvozu avtomobilov. Načeloma lahko tudi v moji galeirji (moj karli) vidiš kako je pač vseskup to prilšo in v življenju človek doživi veliko in tudi zarečenega kruha se največ poje. No sam sem šel po avto v nemčijo ampak samo zato, ker se dotičnega avta v sloveniji ni dobilo oz. ga sploh ni bilo moč kupit. Carlsson je delal avte le za nemčijo v tem primeru C5 3.0 V6 by Carlsson. cene teh avtov se gibljejo po 15 000€ še letniki 2002 so zelo dragi se pravi po 10 000 ali več... Zdaj pa si zamisli, da dam jaz avto na avto net. Citroen C5 3.0 v6 pa hočem za njega 1 rec. ugodno ceno: 14 000 jurjev. za 2005 letnik... Ima 18 col original felne + 16 col original felne, he he po moje bi bil na vseh forumih pod hecno... Avto pa je stal 34 000€ plus predelava 12 800€ kar nanese 46 000 jurjev. Trenutno ima moj avto 65 000 kilometrov. Avto je kot nov tudi leder kot mehanika. Ampak kot si rekel. Po moje bo avto šel nazaj v nemčijo ali pa v kako drugo državo. Sploh berline se že kako leto, dve sploh ne prodaja na internetu. Sami karavani. Pa ne vrjamem, da so jih predelali več kot 30 komadov (govorim za berline)... Kaj češ...

poglej si jih:

http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/search.html?isSearchRequest=true&sortOption.sortBy=price.consumerGrossEuro&sortOption.sortOrder=ASCENDING&lang=de&scopeId=C&_features=on&bodyStyleRadio=on&makeModelVariant1.makeId=5900&makeModelVariant1.modelId=&makeModelVariant1.modelDescription=carlsson&makeModelVariant2.makeId=&makeModelVariant2.modelDescription=&makeModelVariant3.makeId=&makeModelVariant3.modelDescription=&minFirstRegistrationDate=2000-01-01&maxFirstRegistrationDate=2006-12-31&numberOfPreviousOwners=&minMileage=&maxMileage=&minPowerAsArray=&minPowerAsArray=KW&maxPowerAsArray=&maxPowerAsArray=KW&minPrice=&maxPrice=&export=NO_EXPORT&vatable=&damageUnrepaired=NO_DAMAGE_UNREPAIRED&ambitCountry=&zipcode=&climatisation=&numSeats=&doorCount=&emissionClass=&emissionsSticker=&airbag=&adLimitation=&daysAfterCreation=&usageType=&usedCarSeals=

To je tako. Jaz upam, da dobiš dober avto, pa da daš za njega normalno ceno pa voziš.

Double Chevron

Ja, tudi jaz. Upam na to, da bo morda kakšen vesten in dolgoletni lastnik moral avto bolj na hitro prodat. Èe ne bo, pač ne bo.

Double Chevron

Citat od: Xandrej;85253C5, katalizatorji 3500€, zadnji avspuh (ni ponaredka) 500€ itd itd... Vse je drago!

Sem malo pogledal na ebay in tako hudo tudi ni. Oba navedena artikla se s poštnino v Slovenijo nova dobita že za 15 % zgoraj napisanih cen.

Xandrej

Govoril sem ti za 3.0 V6 motor... Za te dizle se itak vse dobi... Dal sem ti primer pri mojem!

C16_Žaba

Lp,mogoče je kje že napisano pa ne najdem. C5 1 karavan cvili spredaj desno in zadaj desno vsaj tako se sliši kaj povzroča cviljenje? p.s. je pa tako zvočno izoliran,da dokler zunaj ne stojiš ali odpreš šipe ne slišiš:)
Lep pozdrav! Rad se ukvarjam s Citroeni z forumom pa manj, pride pa prav in zdaj se:)

dvorjan

@C16:
Lahko so diski, lahko so lezaji, zadaj je lahko celo tista zascita pred prahom zavornih ploscic slabse privijacena ...
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

sl1

Po mojih izkušnjah lahko cvilijo zavorne obloge ce je nanje prišlo zavorno olje ki pušča - pri meni je počil zavorni cilinder in je zato malo puščalo. Potem obloge otrdijo in bremze slabše primejo in cvilijo in so samo se za zamenjat.

mirchi

Citat od: Double Chevron;85258Ja, tudi jaz. Upam na to, da bo morda kakšen vesten in dolgoletni lastnik moral avto bolj na hitro prodat. Èe ne bo, pač ne bo.

Med oglasi ga maš...
Rezervni deli XM ugodno naprodaj!

Double Chevron

A je bil kaj predebatiran na forumu, da si malo preberem?