Nakup rabljenega C5 break

Začel/a Rigec, Julij 19, 2007, 09:38:29 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Xandrej

Seveda potem pa je to druga zgodba... Potem pa seveda beremo tukaj na fomumu vsake toliko.

dexterboy

Ahoj!
Torej, sedaj sem po dveh dneh branja prebral fseh 346 postov v tej temi, pa pišem tole, da bi se zadeva nekam premaknila. Glede na to, da smo sedaj 4 in sem imel v mislih tako C5 karavan kot Berlingo kot XP, se fse bolj nagibam k hidravliki, to pa predvsem zaradi tega, ker če se vozimo v avtu, je takoj 200+ kil obremenitve, in ne, samo moja velikost je obilna, he he
Potlej pridem do spoznanja, da dejansko rabim tisto odmaknjenost od tal, da se ne bom vsakič tresel, če bom podrajsla po kakšnih koreninah. Sploh je pa makadam pri dedku na kmetiji v Srbiji bolj podoben tankovskim kolotekom kot pa urejeni cesti...
Spremljam C5 karavane že mesec dni in opažam, da se ponudba stalno obrača. Zdej me pa zanima, kaj se dogaja s temi avti? Ali res najdejo novega lastnika ali jih pokupijo trgovci iz vzhodnih in juznih krajev ali pa lastniki preprosto obupajo nad nezanimanjem nad temi vozili. Ce sem odkrit, bi najraje vzel xantio break, ampak obe, ki sta na netu, imata ceno preko 1600 evrov. Èe pa pogledam C5 break, se pa cene začnejo že pod tremi čuki, pa dvomim, da dobiš slabši avto...
Vem, da me bo @Xandrej zdej raztrgal, ker omenjam budget do max 4 čuke, vendar bi rad videl heroja, ki ob 400 ojrih na mesec za flet kupuje avto za 10 čukov... in seveda živi življenje poštenega državljana za povprečno plačo :)
Èudi me tudi to, da ni tu na forumu nobene ponudbe teh vozil... ali pa niso lastniki C5 člani forume, he he
Ali pa da bi kdo rekel, ej, moj sosed, stric, bratranc bo v kratkem prodajal wagon, če želiš, ga povprašam...
Seveda pa lahko ostanem pri blondinki... :BigThumbs:
http://www.avtofil.si/
ko dobro postane še boljše...

Xandrej

Vsak kupuje po zmožnostih in preko zmožnosti... Kdo od kod pa kako pa mene boli patak kje je dobil za koliko dela, koliko zasluži kaj plačuje. Vsi smo na istem majster...

Forumaši tu pa tam prodajajo avte. Ampak vedno manj na forumu ker vedno pride do nekih drkanj prerekanj pa vse je drago pa vse brezveze... Vse je drago, vsi samo nekaj bluzijo vsi bi imeli zastonj. Nedavno nazaj je bil na voljo en dizelaš kot nov z vso znano zgodovino (vsak račun tudi za ventilček) priložen, vse tak kot mora bit. Bil je 2 jurja dražji od oni na netu pa ga je nakoncu kupil nekdo ki v življenju citroena imel ni saj se mu vsak dan smeji kaj je dobil za 9 jurjev... Pa kako se peljem pravi ko v S klasi pa vglavnem. Potem pa bluzijo da ni avtov. So ampak taki kot morajo bit pa seveda dražji. Èe kupiš avto ki ima dvojne felne dvojne nove gume, vse serise, znane kilometre, znano zgodovino, da se na avtu že kaj preventivno stori jebemumast če ni to več vredno sem jaz picikl...

Seveda ko pa kupujemo bi vsi radi imeli čimbolj zastonj ko pa prodajamo pa bi imeli čimveč tako pa je to... Ampak z normalnim kupcem in prodajalcem vedno najdeš neki kompromis.

mlubej

Jaz sem svojega kupil pred kratkim in roko na srce, vse v vsem imam občutek, da sem kupil dobro, pa tudi pri Jerovšku so rekli, da naj kupim. Pregledal sem pa pred tem kar nekaj avtov in pri skoraj vsakem je bilo kaj skritega, kar me je na koncu odvrnilo od nakupa. Dal sem pod 4 jurje, pa vem približno kako in kaj z avtom. Sproti urejam kar je še za urediti, avto pač ni nov in tega se zavedam. Ravno 3. maja gre k Avto Cityju na servis, da poštimajo takšne in drugačne čanike. Èe pa bo kaj hujšega, pa pač jebiga, imam neko rezervo, ki jo bom namenil za to, sem se pač zajebal, če pa bo avto lepo služil kot zdaj že četrti teden, pa se nimam kaj pritoževat... vožnja, vožnja pa je božanska...

Gox

En nov družinski na internetu ... kilometri verjetno realni, glede na letnik. (pri dilerju bi pomojem imel 94.700 :))

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4774840&show=1

dexterboy

@Gox, hvala za obvestilo, ampak je daleč od mojih finančnih zmožnosti
 :-( Èe sem odkrit, gledam karavane v rangu do max 4000 cekinov, na portalu je samo še eden za 4900, SLO poreklo, ki je že mark II, le malo je opraskan pri A stebričku na desni strani. Sej ima sliko objavljeno.
Drugače pa sem hotel vprašati, če kdo ve (ker sem neki že iskal, pa neuspešno), kakšne so homologirane gume za 2.2 HDi karavane ter kakšne pa za 2.0 HDI karavane. Ker, če se ne motim, je guma za 2.2 tooooliko dražja, ker ima neke druge mere, da se cene začnejo pri 110 ojrih za kos. Za to dobim že 2 za mojo blondinko,  pa ne ravno china firme...

aja, tole pozabil dodati; pri avtomerkurju sem včeraj zasledil en karavan prve oblike, ki pa še nima etikete s podatki. na prvi pogled ni znakov poškodbo (je deževalo), zgleda lepo ohranjen, na šipah ni vgraviranih sosedovih kod, bom počakal osmo uro da pokličem...

dvorjan

2.0 HDI ima 205/65/15; 2.2 HDI pa 215/55/16.

Odkar imajo tudi passati pa se par avtov 215 ... ni vec taka eksotika in so se opazno pocenile. Pred leti je pa res cena teh gum poskrbela za grizenje ustnic. =)
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

Citroenovc

Citat od: Gox;98850En nov družinski na internetu ... kilometri verjetno realni, glede na letnik. (pri dilerju bi pomojem imel 94.700 :))

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4774840&show=1

Prvo, kar mi je padlo - čemu je bil lani narejen veliki servis, če ima pa avto letos šele 180k km? Pri tem motorju naj bi se delal na 240k km.
OK

LP
Primož

Citroenovc

Citat od: dvorjan;989432.0 HDI ima 205/65/15; 2.2 HDI pa 215/55/16.

Odkar imajo tudi passati pa se par avtov 215 ... ni vec taka eksotika in so se opazno pocenile. Pred leti je pa res cena teh gum poskrbela za grizenje ustnic. =)

Prav bistveno cenejše pa tudi niso. Še vedno pridejo 4kom prek 500 EUR. Toliko so pa bile tudi 3 leta nazaj.
OK

LP
Primož

dexterboy

hojla!
Sem pogledal za gume in poklical za avto. Z gumami je tako, da sem za primerjavo vzel Uniroyal Rain Expert, ki sem jih lani kupil za mojo blondinko. Èe je za mojih 185/65R15 cena po kosu cca 60 ojrov, je za 205/65R15 cena cca. 75 evrov, 215/55 16 col pa presega 100-ko :-((( Na hitro sem izračunal, da bi za dve gumi 16 col dal toliko kolikor za vse štiri na moji xanitiji. In pri gumah se ne špara, kdor si tega še ni "utupil v glavo", ogroža sebe in ostale. Pa nočem nikakor pametovati, ampak, ko se na lastni koži prepričaš, da ti gume rešijo življenje ali pa zaradi njih končaš v jarku...
Za avto pa sem tudi klical in se bojim, da bo zelo hitro šel v prodajo. Citreon 2.0 HDI karavan, prvi lastnik, kupljen v SLO, letnik 2003, prva registracija 2004, 130k prevoženih, cena pod 5000 ojrov. Sem zdele pogledal, je že na znanem portalu:

http://www.avto.net/ad.asp?id=4779247

Aja, tole sem še hotel dodati; ne vem več, kdo je že tu napisal, da se naši avti fse manj prodajajo na forumu. Mar ni bolje, če kupiš wagon od nekoga, od katerega lahko še KASNEJE pričakuješ kakšno uporabno informacijo, nasvet... nekaj podobnega, kot je TCT prodal svojo Aktivko. Evo, pa je še vedno na forumu, ni se nikamor poglreznil. To, pa da je avto star in da lahko vedno kej crkne, pa je tudi za pričakovati. OK, nisem ravno misli, da ti odpadejo vrata pri 130 km/h na avtocesti :funny34d:

mlubej

dexterboy, če ciljaš na omenjeno karavanko, mogoče res ne bi bilo odveč, da jo kdo pogleda, kot recimo Jerovšek. Al boš slepo verjel napisanemu pri oglasu?

dexterboy

@mlubej; hvala za skrb, vendar 5 čukov ne dam za voz, pa ne, da jih ne bi imel. Sej je edino, kar me moti to, da ko dam trugo gor na xantio, ne morem več odpreti zadnjih vrat in se potlej sklanjam kot tečajnik na jogi da dobim voziček ven... sama trauma. To sem že dajal skozi dve sezoni zapored, ko smo hodili na dopust, sedaj, ko smo pa štirje... adijo, pamet, po domače povedano "seoba naroda". Sej če bi napisal, kaj fse sem uložil v ta avto, pa da zdej gledam C5 karavan, nihče mi pa noče vzeti blondinke v račun, be me okarakterizirali kot lunatika :-))) So mo sigurno kaj dali nazaj v kri, ko sem dajal plazmo na šlajmerjevi, he he
Kar pač trenutno delam je to, da gledam tržišče karavank in hkrati mozgam, kaj mi je storiti z blondinko. Pa sigurno nisem edini, ki je v fazi nakupa/menjave vozila ter tako upam, da bi prihajajoče informacije prišle prav še komu drugemu. Za zgodovino pa se vsekakor prej pozanimam, saj sem ravno mojo blondinko našel pri Avtomerkurju, takrat septembra 2009 za 2100 ojrov. Prvi lastnik, ko sem povprašal Jerovška, se je še spomnil gospoda Zorana (pa ne župana), ki je prevekslal na C4 picasso.

Še to, ko pravijo 100 ljudi 100 čudi; očim od moje ima Kio, neko limuzino. Skratka, za avto bi dobil par sto evrov, nima klime, nima ABS, pa me je mesec nazaj povprašal, kaj si mislim o novi Kii, ne vem modela, cena 12 čukov. No, če bi mu sedaj rekel, naj vzame Xantio namesto Kie, bi ... vsi veste kaj. Èuden je ta folk. Tako bi Xantia ostala v družini, lahko bi fural unuke na hidravliki... neeee, Kia je zakon. Nimam besed...

Xandrej

Citat od: Citroenovc;98956Prvo, kar mi je padlo - čemu je bil lani narejen veliki servis, če ima pa avto letos šele 180k km? Pri tem motorju naj bi se delal na 240k km.

Tak opipane C5 niso v SLO prodajali!

dexterboy

Evo, ni mi usojeno, pa da ga j...š. Včeraj se je na "unem portalu" pojavila karavanka v Ormožu za 2200 evrov. Pa kličem danes iz mobilca, ko sem šel po mojo pa otroka v porodnišnico in se javi prijazen gospod, ki razloži celotno stvar; oni so samo posrednik pri prodaji karavana (2001 letnik, SLO poreklo, 210k prevoženih), ki ga prodaja možakar, ki je v tujini in jih je prosil, če ga lahko dajo v prodajo. Baje naj bi avto že do sedaj stal 6 mesecev pri miru... Pa še popoldan sem se pogovarjal s sodelavcem, ki ima C5, če bi šel kar jutri v ormož SAMO pogledati avto, pa mi odvrne, da je to le čisto prvi letnik C5, možne okvare... No, kakorkoli, tudi pogledati ga ne bom šel, pa je prišparan plin za 300 km, he he
Bom pa poklical za ceno ene karavanke iz Celjskega konca pa sporočim, če koga še zanima. Imajo oglas že nekaj cajta.
Glede na ceno gum sem izključil 2.2 HDI mašino, ostaja le 2.0. Saj, če sem odkrit, bi še raje vzel bencinarja, ker bi potlej samo prevekslal plin, ampak edini bencinarji so pa limuzine, ki pa ne pridejo v poštev...

GSclub

Citat od: dexterboy;98977Sej je edino, kar me moti to, da ko dam trugo gor na xantio, ne morem več odpreti zadnjih vrat in se potlej sklanjam kot tečajnik na jogi da dobim voziček ven... sama trauma.

če je to edini problem, ga rešiš zelo enostavno - s krajšim in širšim strešnim kovčkom.