Nakup rabljenega C5 break

Začel/a Rigec, Julij 19, 2007, 09:38:29 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

garac

@dvorjan, boš, da ima recimo zdaj manj km, kot jih je imel na zadnjem servisu npr.
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Ibanez RG

:BigThumbs:  Citroen C5 - najbolj (h)udoben Citroen do sedaj!  :BigThumbs:

dvorjan

Citat od: garac;40902@dvorjan, boš, da ima recimo zdaj manj km, kot jih je imel na zadnjem servisu npr.

Jah, se dobro, da jih je par takih pacientov, ko nikoli ne odprejo havbe, pa jih listki izdajo. =)
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

luftar

Priznam, da sem bil naiven. Mehaniku, pri katerem sem vedno servisiral svoj avto, sem pač slepo verjel, kajti 10 let servisiranja, pač ni mala stvar. Sedaj pa domnevam, da se ukvarja s preprodajo vozil in me pač malo skrbi.

Xandrej

Najprej skoraj diplomiraš pri nakupu.. Pol pa kupiš avto panitine pogledaš kateri letnik je pa pojma nimaš kolko ima provoženih pa nič... Svašta bravo majster!

luftar

laguna

kupil sem c5 letnik 2005 z 2,2 motorjem tudi je iz uvoza italija smo malo preverjali če bi bil morda ukraden pa nisem našel nič sumljivega.težko je z temi kilometri.sem se pač sprijaznil da jih ima kolikor pač kaže na števcu-71000 sicer pa menda gredo brez problema 300000ali več.avto je tip tronik in sem zelo zadovojen saj ni treba nonstop prestavljat ročice,vožnja pa je tako oh in ah.poraba nekaj pod 9litri,zmerne vožnje.tudi jaz razmišljam o menjavi čipa,ki  naj bi stal okoli 200e.moram še počakat ker ta strokovnjak nima časa.informacije kasneje

Ibanez RG

:BigThumbs:  Citroen C5 - najbolj (h)udoben Citroen do sedaj!  :BigThumbs:

Tma

Picasso 2.0 Hdi 2002 in Nemo 1.4 Hdi

laguna

ta čip naj bi povečal moč motorja za kakšnih 20konjev.ima 4brzine

Gox

Verjamete v kilometre?

Avto je Italijanski, gume so Savine, tako da zgleda je bil že nekaj časa pri nas.

navigator

kr ocuvan izgleda...
s servisno knjizico na citroen servis in naj preverijo vpise v bazo podatkov.

dvorjan

@GoX:
Kilometri ze niso realni, vse kar pride iz tujine ima blizu ali celo cez 200k km na stevcu ...

navigator

ceprav stimajo podatki v bazi s tem kar je vpisano v servisno knjizico?

dvorjan

@navigator:
Glede na stanje zimskih (!) gum, bi lahko rekel, da je avto v Sloveniji vsaj od lanske zime, torej bi bil star okoli 5 let, ko je bil kupljen v IT in pripeljan v SLO. V letu dni bi pricakoval, da sofer naredi najmanj 20 tisoc km, raje bistveno vec, se posebej, ce si lasti avtocestno krizarko.

Kar se tice podatkov v bazi in servisni knjizici pa je vse mozno popraviti. Stisnejo 100 evrov na servisu, pa pise, kar zelis. Najprej moras pogledati, koliko km je avto naredil v prvem letu ali dvet - ce niso sli vsega za nazaj popravljat. Ce je samo prvo leto naredil 35 ali 40k km, potem ti mora biti jasno, da se ostala leta ni soncil na parkiriscu, se posebej, ce se vmes lastnik ni menjal ... Take "hitre svercerje" veckrat izda kak skrit listek v motornem prostoru, kjer pise, da je bil posamezen del zamenjan pri xxx.xxx km, ceprav naj bi jih avto imel bistveno manj.

Verjemi, da noben prekupcevalec z uvozenimi avtomobili ne zasluzi manj kot 1.000 evrov na posameznem stirikolesniku, pa to velja za majhne avte - na avtih razreda C5 mora imeti zasluzka vsaj 2.000 evrov. Kako to dosezejo? Da kupijo avtomobile raznih leasing his in taksi sluzb, ki imajo okoli 200.000 km ter jih prevrtijo na 80-100k km ... in prodajo Janezu, ki je ves vesel, kak avto je kupil. Dokler ga ne zadane kap, ko se mu cez 10.000 km prizge cel kup opozorilnih luck in serviser samo veselo izgovarja servisne postavke ...

Glej, se leto ali dve nazaj, so se taki letniki prodajali z 80 ali 90 tisoc kilometri, zdaj pa je tak avto se leto starejsi, pa mu dodajo se eno desetico, da izgleda bolj realno ... 5 ali let stare C5-ke z realnimi 100.000 km lahko z desetimi lucmi isces.

Za primer: moj C5 bo konec meseca star 5 let pa ima prevozenih 142.000 km, s tem da sem povsem povprecen voznik kar se kilometrov tice (10 km v sluzbo, kak vikend izlet, no edina izjema so moje 1.000+ km poti na sejme po Evropi).