Nakup rabljenega C5 break

Začel/a Rigec, Julij 19, 2007, 09:38:29 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

luftar

Vsem Citroenarjem lep pozdrav!

Nekaj časa me ni bilo v Sloveniji, vendar sem naredil kar nekaj kilometrov z mojim C5 in moram reči, da sem čedalje bolj zadovoljen. Ko pa prebiram forum, sem naletel na tako imenovano čipanje in bi želel, če mi lahko kdo malo pojasni kaj se pri tej stvari dogaja. Kot sem izvedel se pri tem poveča moč motorja. Kako se to naredi in kje mi lahko to naredijo?

laguna

nisem še menjal čipa.mojster je doma pri dravogradu na koroškem,menda sedaj na veliko adaptira hišo.ko bom zamenjal čip pa posredujem več informacij

Xandrej

To bi tudi rad videl... Menjal bo čip, pa ne more ker adaptira hišo... jao pravi majstri ste...

garac

če že misliš čipat pelji k RSR, ne pa k nekim kvazi majstrom, pol pa bo jok, ko bo turbina odžvižgala svoje itd
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Tma

2.2 ima FAP filter in če ga ne bo predelal kakšen, ki ve kaj dela bo filter takoj zapackan. Potem je problem še pri menjalniku, ki prenese največ 350Nm navora in je potrebno bit tudi tukaj previden.
Takih mojstrov pa je v SLO zelo malo (recimo RSR in Avtoelektronika).
LP
Picasso 2.0 Hdi 2002 in Nemo 1.4 Hdi

laguna

čipanje sem dal na forum tudi zato da slišim vaša mnenja.če bi lako bile negativne posledice na kakšnih drugih delih avta se sigurno ne bom odločil.saj ima avto tako dovolj moči.

dvorjan

@laguna:
Ce imas avtomatika, potem naj ga cipajo manj kot obicajno - predvsem zaradi menjalnika! Sicer lahko dobis iz 110-konjskaega 2.0 HDI cca 137 konjev in 320 nm navora ... Ta prirast pa se se najbolj pozna pri sklopki, ki bolj trpi ...
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

navigator

mislim da malo pretiravate glede teh "mojstrov". vecina uporablja bazo podatkov nemskih in italijanskih tuning firm. ce slucajno vasega avta nimajo na zalogi prvo uploadajo file iz ECU-ja, posljejo na firmo in jim ti vrnejo stunan file ki ga vam nalozijo. mocno dvomim da grejo sami spreminjat mape za vsak avto posebej.

Xandrej

Vseeno kaj oni delajo. Èe bi čipal bi šel 100% atoelektriki ali pa RSR-u pa roka.

luftar

Pogledal sem obse podjetji, ki jih je predlagal Xandrej in ugotovil da se v ceni razlikujeta kar za 150 EU?

luftar

Pogledal sem obe podjetji, ki jih je predlagal Xandrej, ter ugotovil,. da se pri istem opravilu razlikujeta v ceni kar za 150 EU? Navajata, da je dela za cca 2 uri in se mi zdi 550 EU kar malo preveč.

Tma

Na licu mesta se da vse zmenit - ko bo pa kaj odpovedalo (turbina, menjalnik) je 500€ majhen strošek.
LP
Picasso 2.0 Hdi 2002 in Nemo 1.4 Hdi

Xandrej

Citat od: luftar;41977Pogledal sem obe podjetji, ki jih je predlagal Xandrej, ter ugotovil,. da se pri istem opravilu razlikujeta v ceni kar za 150 EU? Navajata, da je dela za cca 2 uri in se mi zdi 550 EU kar malo preveč.

Ja kaj češ pol pa idi k enemu čunga lunga majstru... Saj ni problema svetovali smo ti pa naredi kakor hočeš. :BigThumbs:

laguna

nič ne bom čipal.naj ima konjev kolikor mu je izdelovalec namenil

Xandrej