Nakup rabljenega C5 break

Začel/a Rigec, Julij 19, 2007, 09:38:29 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

NaceM

Citat od: bully;39805Nekdo je omenil, da naj gledam za mkII modeli, kateri imajo dupla stekla. Kako se takšen model prepozna,  imajo to vsi modeli z letnico 2003 in več?
Moj je Mk.1, pa je letnik 2004

NaceM

Citat od: bully;40303Hm. A niso velike razlike v motorjih, oz turbinah? Mk1 bi naj imel "navadno turbino", mk2 pa "variable", kar posledično pripelje do manjše turbo luknje?

Nisem stručko za to, je pač Mk.2 biturbo, odvisno kaj ti to pač pomeni.

NaceM

Citat od: bully;40292No ja. Švabi pa imajo zastonj avtoceste in majo tudi zaradi tega toliko višje cene goriva, da dobijo tu not tisti dele. Logika je super in ne vem zakaj naši tudi ne uvedejo tega. Plačat toliko kolki se voziš, ne pa da bluzijo o satelitskem cestninjenju pa ne vem kaj še vse ;)

Sem pa malce razmišljal...če se morda vseeno ne bi o mk2 odločo. Ampak so cene kar konkretno višje od mk1.

Se splača, kaj so bistvene razlike? Vizualne razlike me ne zanimajo.

Francozi imajo plačljive avtoceste (in še zelo DRAGE povrhu vsega), pa so cene bencina podobne švabskim (sem bil v začetku avg. tam in 1L "Gazole" ali po domače dizla pride 1,4 pa vse do 1,6 € odvisno od tega kje tankaš (na AC je najdražje).

dvorjan

Biturbo je samo 2.2 zadnjih letnikov (teh, ki itak tudi pod razno ne pridejo v tvoj proracun), vsi ostali imajo le eno turbino (2.0 ali 2.2 masine), tisto "variable" kar ti govoris, pa je variabilna tehnologija delovanja lopatic na turbini, ki pripomore k vecji moci. Zato ima recimo 2.0 HDI v prvi generaciji 90 in 110 konjev - variabilne lopatice pa ima zgolj slednji ...
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

bully

Ja. Ampak a ne te "variable" loputice tudi malce zmanjšajo turbo lukno? Ali samo dodajo max moč? Kolikšna sploh je lukna pri prvih modelih?

dvorjan

@bully:
Ni luknje, tam do 1750 rpm je bolj mrtev (ozr pod temi obrati trese), potem potegne. Ce imas cip, potem se ta meja spusti na cca. 1500 rpm.

bully

Kako pa so kaj tiptronic menjalniki?

luftar

Sem novi uporabnik in sem do sedaj imel Xsantio, s katero sem bil zelo zadovoljen. Sedaj sem jo zamenjal z C-5 Exclusive, ter me zanima kje bi lahko dal na računalnik preveriti kilometre?
Vsem Citroenovcem lepa hvala za odgovor.
luftar

luftar

Malo na hitro sem kupil C5 Exclusive, ter me zanima, kje bi lahko dal preveriti realno stanje kilometrov.
lp luftar

Gox

Pozdravljen,

kje pa si ga kupil?

Privat? Avtohiša? Uvoz?

Mogoče se zapelješ do Citroenovega servisa, da preverijo če je bil kdaj pri njih servisiran in na koliko km...

Ali pa zapelješ do kakega servisa, da avto pregledajo in poskušajo ugotoviti če so kilometri dejanski res taki ... Verjetno so kake točke, kjer se da opaziti če je obraba večja od predvidene ...

Konec koncev pa najboljše da se ne ukvarjaš preveč s tem ali so km realni ali ne ... naredi malo večji servis, zamenjaj olje, filtre, jermene in boš potem siguren za nadaljno vožnjo ...

Raje zdaj vložiš še tisočaka in si potem brez skrbi, kot da se motorju kaj zgodi ...

Naredi servis in uživaj v vožnji. :BigThumbs:

Lp
Goran

luftar

Kupil sem ga od svojega mehanika, kajti prej sem imel Xantio in sem bil z njo, kot z mehanikom zelo zadovoljen. Sedaj pa mi je prodal C5 za katerega je rekel da je star 4 leta, ko pa sva naredila prepise, sem videl da je star 5 let in pol ter da je bil uvožen, verjetno iz Holandije, kajti navodila sem našel v takšnem jeziku. Mehanik je bil lastnik samo slabo leto. Sedaj sem pač v dilemi.

dvorjan

To si pa res na hitro kupil, da se letnika nisi dobro preveril. Glede kilometrov pa najvec pove splosna obraba avtomobila, stevec ti tako zavrtijo nazaj, da nihce ne ve, koliko km je prevozil.

Ibanez RG

Luftar, ne vem koliko km ima prevozenih, je pa 100%, da so stevci premaknjeni itd. Konec koncev, ce vse normalno laufa potem ni kaj skrbeti. Malo ga poslikaj zunaj in znotraj, malo smo firbcni.
Glede servisov ti tudi ni kaj skrbeti, ce sta z mehanikom v dobrih odnosih, kajne. Kdo pa je mehanik?
Jaz sem svojo petko kupil od nekega bosanca, avto je l. 01, znotraj je kirursko cist in zelo dobro ohranjen. Zelo dobro je skrbel zanj. Tisti dan sem ga zaaral v 30 -ih minutah, pa tudi nisem bil cisto preprican, ce vse dela kot je treba. Pa na sreco je, ker je bil redno servisiran.
Povej, zakaj ga mehanik ni obdrzal zase? Hm, sumim, da ni morda zamenjal menjalnik ali pa kaj drugega s kaksnim slabsim in se potem avta na hitro znebil. Nocem strasiti, le na misel mi hodijo vse sorte stvari. Ali pa ga je imel enostavno dosti in ga je pac prodal...
Vseeno naj ti dobro sluzi ob cim nizjih stroskih vzdrzevanja; saj ves - Citroen...
:BigThumbs:  Citroen C5 - najbolj (h)udoben Citroen do sedaj!  :BigThumbs:

andrejc5

Sam sem se srečal z enakim vprašanjem , pa so mi na servisu Merlak povedali , da je možno preveriti samo uradne podatke v citroenovi servisni mreži po evropi za popravila in serisne posege , pri katerih se vedno vpisuje tudi trenutno stanje kilometrov.Tako sem spoznal , da so mene "nategnili" za 50 tisoč km.Je pa to opravilo skoraj v navadi pri raznih SLO uvoznikih saj avto po temeljitem kemičnem čiščenju in friziranju stanja km lahko izgleda kot nov-ga prodajo za bistveno več , kot pa je realna cena.
Moj nasvet; pred nakupom se zapelji na pooblaščen servis kjer naj ti preverijo stanje na števcu in vpise v rač.register citroena.:breaking_pc:

dvorjan

@andrejc5:
In ce ga lastnik po preteku garancije ni vec vozil na pooblasceni servis, bos izvedel kaj? Nic ... nazalost.