Nakup rabljenega C5 break

Začel/a Rigec, Julij 19, 2007, 09:38:29 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

bully

Ford mondeo motorji bi naj bili problematični. Vectra pa se mi ne zdi tako kvalitetna kot C5.

Gledam sem še tudi audi, ampak bi vseeno rajši imel C5, dobim več za manj denarja. Obstajajo še razni passati, octavie, 407...ampak to mislim, da je vse slabše kot C5?

Ibanez RG

Dej stari, ce si iz Lj. al pa ce se ti da pridet na kavo pa greva na testno 2 -3 kroge po obvoznici itd., pa bos imel blizjo oz. boljso predstavo.
Imam C5 mkI., 01, 2.2HDi.
:BigThumbs:  Citroen C5 - najbolj (h)udoben Citroen do sedaj!  :BigThumbs:

bully

Z veseljem sprejmem povabilo...se boma zmenila enkrat, ko bo cajt, trenutno ga je bolj malo.

Ibanez RG

No, ni panike, poklici ko bos imel cajt, (031-698/808 Gorazd) pa je.
S svojim avtom sem zelo zadovoljen, do sedaj ni bilo nikakrsnih problemov, 1. 9. 08 imam redni servis na 170.000 pri Jerovsku (moras se narocit 14 dni prej, huh!). Povprecno porabo mi kaze 5.2l, res pa je, da je pri meni motor na pocitnicah in da redkokdaj preseze 2000 o/min. Ce ni neka nuja, se ga pac spara - kaj cmo.
Glede motorjev je tako, da bi bil za moj okus (ceprav ne dirkam) super zdajsnji tip biturbo 2.2 HDi s 170 KM, a pustimo to, ti se odlocas verjetno za 2.0 HDi; ta je ajde se kar, kar je pa manj, je po mojem mnenju presibko. Moj 2.2 HDi ima 134 KM pa je glih za glih. Ja no, tako je. Ce si za dieselski motor potem 2.0 HDi, bencinar ti bo pa kar vec pozrl, glede na kubaturo. Ne vem, to je cist tvoja odlocitev, samo ce bos kdaj vozil polno natovorjen avto, potem sibak motor ni resitev. Ze 110 KM motor zna biti tako-tako ob 1500kg tezi, ki jo mora vleci. Ce bi PSA delal 2.5 HDi, bi jaz kar slednjega vzel. Pac, vsec mi je imeti rezervo moci, da si das malo duska na kolikor toliko prazni avtocesti, ko prestavis nizje in te zalima za sedez. Samo par minut, potem pa normalno naprej.
Xantia je bila tudi krasen avto, dokler jo je vozil pameten sofer. Morda se je njena dusa "reinkarnirala" v tovarni SAIPA v Iranu, kjer jih se vedno delajo :) ...
Za avto sem dal 6.500 eur na kredo in mi tudi "pod razno" ni zal. Ah, saj bo...
:BigThumbs:  Citroen C5 - najbolj (h)udoben Citroen do sedaj!  :BigThumbs:

bully

En zelo prijazen uporabnik je naredil sledečo meritev:

km/h rpm *100 l/100km
70 15 4,2
80 17 4,4
90 19 4,6
100 22 5,4
110 24 5,8
120 26 6
130 28 6,8
140 30 7,6
150 32 8,8

Motor je navadni 2.0 HDi 80 kW.

Predvidevam, da so vse hitrosti v 5. prestavi, oz tiste pod 100kmh itak niso relevantne.

Kar me tukaj skrbi..je zelo visoka poraba pri 150kmh. Koliko je šele potem pi 180kmh ali več?? Res je, da se na naših AC težko pelje človek toliko, ampak kdaj pa kdaj pa se tudi...kajti to je že skoraj poraba bencinarjev :)

Je mogoče kdo tukaj na forumu, ki ima doma C5 z 6 prestavami, oz lahko z "gotovostjo" trdi kolikšna je poraba ?

Gox

Na povezavi je poraba C4-ke s šestimi prestavami. Gre za 2.0Hdi 16 V motor ...

Avto ima gor 17colska kolesa, kolikor poznam Janeza, pa ne vozi prav počasi. Res pa je da je C4-ka nekaj lažja od C5-ke.

http://www.spritmonitor.de/en/detail/144928.html

bully

Hvala za pomoč. tudi sam sem na poraba.com našel par avtomobilo, katerih poraba bi naj bila blizu 6l..ampak mene zanima samo specifična poraba pri 150kmh, ker je to hitrost, s katero se mislim dnevno vozit. In vozil se bom 95% po AC...

Èe se ne motim, sem nekje zasledil, da bi naj nova C5 imela pri 150kmh "samo" 2700rpm. Kar bi glede na zgornjo razpredelnico pomenilo okoli 6l porabe. Zdaj pa ne vem, če so pač toliko različni menjalniki v novih ali pa bi takšne obrate imel že pri starem modelu - seveda z 6 prestavami

Citroenovc

Jaz imam VI prestav in 100kW HDi C5 - pri 150km/h ima cca 2900rpm v VI. Sem ravno danes gledal - ker oni BMW 525 od kolega, ki je dodatno sčipan še za 30KM (pojma nimam kolk ma pol skupaj KM) - ima samo V prestav - in dosega enake hitrosti pri malo višjih obratih v V. kot pa jaz v VI. ...

Skratka - jaz se po AC v glavnem vozim tam do max 130-140 - in imam ob mešani vožnji (lep del po LJ ob jutranji in popoldanski gužvi) skupno povprečje cca 6,5l. Èe bi se izognil mestni vožnji - pa bi padla poraba za kake dobre pol litra.

Tak da - če ti bo kaj v pomoč - prej sem imel 2.2 bencinarja s 101kW (samo druge FR znamke) - pa je bila povprečna poraba pri enakem načinu vožnje okrog 11l. Tako da - mislim da bo HDi v vsakem primeru kar dober izbor. Primerljiv bencinar v avtomobilu te velikosti in mase bo zagotovo spil vsaj 2-3l več.
OK

LP
Primož

bully

Aha...tole me je sedaj malce pomirilo ;)

Ok, C5 torej ostaja moja top izbira, samo peljat se še moram z njim :)

bully

Aja..pa še nekaj me zanima.

Glede na to, da imajo 2.0 v osnovi malce malo moč..za tako težki avto. Kakšne imate izkušnje z čipanjem? Koliko dodatnih kW je še "pametno" dodat in koliko je cena tega posega? Kako je z čipanjem avtov, za katere se ne ve zgodovina. Torej nakup rabljenega..se lahko kaj hudo pokvari, če se da zadevo čipat?

Se zaradi čipa kaj poveča poraba? to ne mislim porabe ko žgeš avto kolko gre, ampak pri normalni vožnji...

garac

zaradi čipa se poraba menda celo zmanjša, sicer pa se mi zdiš optimist, ker se imaš namen vozit 150kmh po naših avtocestah.
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

bully

Se vozim zdaj 1x ali 2x tedensko, pa ni take sile. Vozim se nekje 150, 160kmh, lahko pa bi komot tudi hitreje. Najhujše je zjutraj in pa malce po 15 uri. Ampak moj novi "delovnik" bo med 9 in 17 uro, s čimer bi se moral izogniti prometnim konicam.

JureA

Citat od: bully;39855Kar me tukaj skrbi..je zelo visoka poraba pri 150kmh. Koliko je šele potem pi 180kmh ali več?? Res je, da se na naših AC težko pelje človek toliko, ampak kdaj pa kdaj pa se tudi...kajti to je že skoraj poraba bencinarjev :)

Cca 30% višja poraba pri 150km/h v primerjavi s 130km/h pa res ni nič nenavadnega. Sploh pri vozilu, kot je C5, ki ima precej veliko čelno površino in precejšnjo težo.
Najbolj ekonomične so hitrosti tja do 100km/h, potem pa začne poraba vedno bolj strmo naraščati. Zračni upor pri hitrostih do 100km/h še ni prehud problem. Nad 100km/h gre pa večina energije v premagovanje zračnega upora  (potrebna energija narašča s kvadratom hitrosti).
Do 130km/h se je še nekako smiselno voziti, hitreje je pa že brez veze. Bolje je iti pet minut prej od doma, več kot toliko pa s hitrejšo vožnjo že težko pridobiš.
Èe izračunaš stroške goriva za celoletno vožnjo po 300km na dan pri 130 in pri 150km/h, je po mojem razlika vsaj 2000 evrov. To je pa lahko že en lep dopust.

dvorjan

@bully:
Moj 2.0 HDI je cipan iz 110 na 137 KM, poraba pa je navedena. Kar se tice visokih hitrostnih povprecij ta niso problem - sam sem imel v Berlin povprecno hitrost 133 km/h in to z vsemi postanki vred (nisem sploh vgasal avta za WC, sendvice ...), porabo pa 8,5l/100km - ampak sem prakticno vozil samo 160 ali pa 200 km/h, kjer se je po Nemciji to pac dalo ...

Pa tako cipan 2.0 HDI zelo lepo (hitro) nabere hitrost.
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

bully

Kul..hvala za vse informacije. V kolikor me še vožnja v živo prepriča..bo verjetno tole moj naslednji avto.

Pozna mogoče kdo kakšnega preprodajalca, ki bi mi uvozil kak primerek iz tujine? Gledam malce ponudbo pri nas in so modeli z 6 prestavami huda redkost.