Nakup rabljenega C5 break

Začel/a Rigec, Julij 19, 2007, 09:38:29 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Xandrej

Citat od: dvorjan;39711Folk, za 300 km na dan pride v postev edino hidravlicar.

Torej dobra Xantia mkII, zadnji letniki XM-ov in pa C5 (vse od 2003 naprej). S tem da bo slednje se najtezje dobiti za naveden proracun z zeleno opremo in dobro ohranjene ...

HDI masine pa niso noben problem - gres na mobile.de pa hitro vidis, da jim 300.000+ km ni noben bav-bav, seveda ob ustreznem vzdrzevanju ...

Kaj pa je z C5 2001 do 2003 narobe?

Xandrej

Citat od: Ibanez RG;39728BMW, stari. BMW, stari moj...

No pa imaš avto pa še sosedje bodo gledali... Saj je vseeno kolko je star samo, da je. :Hammer3:

CitroX

...samo težko rečeš, da BMW nima dobrega dizajna (meni osebno veliko boljši od prejšnjih C5) in da je kanta. Tudi kvaliteta materiala v notranjosti verjetno ni slabša kot pri C5.
- Ni težko biti svetovni prvak, èe živiš v svojem svetu. -

Ibanez RG

Materiali, ki so vgrajeni v BMW so nedvoumno 1. kakovosti. Vsa fora je v tem, da se novega Bemfla ne splaca kupovati in aprior nobeden od nas tudi gnarja nima zanj. Za novega, seveda. Drugo je kupovati rabljeno vozilo.
Zamera za C5? Ja, obstaja. Obstaja jih vec. Velika skoda je, da niso konstruirali HDi in HPi motorjev s sestimi valji. Druga kozmeticna hiba so skripajoce rocke vrat in se kaj ostalega v notranjosti vozila. Le te se zlahka odrgnejo ze z nohtom (zenske!) ali pa kar s prstanom. Tudi sivana prevleka volana (nekateri Exclusive modeli) je zelo neobstojna. Ce jo dobro pogledas je taka, kot bi se stopila. Verjetno jo sonce zjebe.
To, da BMW le malo zaostaja za hidravlicarjem je res, vendar je treba voziti vozilo po isti cesti in ga dodobra stestirati. Jaz sem vozil 2x novo BMW 5d (240 KM) in prejsnji model 525d (164 KM). Zelo tiha in gladka, uglajena voznja in tudi zvok motorja ti da vedeti, da z njim ni heca in da trga gate kjerkoli in kadarkoli. Vsi ti motorji so 6 valjni vrstni z izjemo bencinca 2.0, ki je 4 valjni. Zelo me preseneca resnicno tiho, pritajeno delovanje dieselskih BMW motorjev, ki imajo nizko porabo goriva ravno tako, kot Citroeni C5. Zvok Bemfla je podoben lokomotivskemu rohnenju, medtem ko motor v C5 renci na vse strani in potem, ko odvzames plin, ima se sekundo - dve tistega hhhrrrrrrrrrr smotanega rencanja, da folk okoli samo gleda in zija kaj je to za en hudic. Dejansko se zelo razlikuje zvok 4 ali 6 valjnika in tu bi lahko motor C5-ke imel lepsi, bolj resen zvok, se bolje razporejen navor, pa tudi za pol litra vecjo porabo bi mu oprostili. Kar je res, je res.
Prestavna rocica v vseh Beemvejevih petkah prejsnje serije so nasajene precej visoko, tako da desna roka tam ravno ne pociva, zelo dobrodoslo pa je fiksno sredinsko naslonjalo-opora. Niso vozila BMW tako strasno trda, kot ljudje mislijo, le M podvozja ne sme imeti, pa je voznja zelo prijetna in neutrudljiva. Novi testni BMW 530d, ki sem ga vozil je imel M podvozje in opremo - ta je pa bil trd, je pa seveda picil ko sneta sekira. Drugi testni je bil navaden in veliko bolj udoben, ampak se vedno proti hidravljicarju neprimerljiv.
Ce bos izbral C5 prvih letnikov, ki so tudi NAJBOLJ udobni in mehki v voznji nimas kaj zgresit, ce se odlocis za BMW 525 tds pa tudi ne, le tezko ga dobis pod 200.000 km.
Naj bo sreca kjerkoli!!!
:BigThumbs:  Citroen C5 - najbolj (h)udoben Citroen do sedaj!  :BigThumbs:

Xandrej

BMW 5 in C5 nimata dobene veze... Nov C5 3.0 V6 all inklusive je stal takrat 30 000€ BMW 5 s tako opremo ter motorjem pa 60 000€ ja za 30k evrov pa hudič mora met boljše kljuke v avtu se vam ne zdi? Èe bi Citroen prodal avto za 60 000€ bi tudi imel super duper kljuke noter pa še marsikaj. Pa še nekaj je treba vedet. Ljudje ne govorijo o problemih z BMW pa s temi stvarmi treba je avto imet in vrjemem, da je pokvarljiv kot vsak in da najboljšega avta še niso naredli....

bully

Dejansko je stvar takšna. Zaradi spremembe delovnega mesta, se bom moral vsak dan voziti 250, 300km. Ampak je tole v bistvu za nedoločen čas in ne vem, če se bo zadeva obdržala ali ne. Kar pomeni, da iščem avto za sezono, dve..potem pa bom itak videl, če še bo potreba po takšnih dolgih relacijah ali ne.

Ravno zaradi tega ne kupujem BMW, ker se mi zdi škoda, da bi ga moral čez 1 leto prodajat, ker mi več ne bi koristil.

Nekdo je omenil, da naj gledam za mkII modeli, kateri imajo dupla stekla. Kako se takšen model prepozna,  imajo to vsi modeli z letnico 2003 in več?

Gox

C5-ko mkI prepoznaš po večjih in bolj zaobljenih prednjih lučeh. C5-ka mk2 ima značilno masko za novejše citroene.

Na prvi sliki je C5-ka mk1, na drugi pa C5-ka mk2.

bully

Hm...ampak kolikor gledam oglase na ********* imajo tole novo masko modeli z letnico 2005, ki pa so kar konkretno nad budgetom.

Xandrej

Še enkrat. Pelji se z C5 prvo pa boš videl kako je stanje, če ti je avto všeč če ti je dovolj tih pa boš lažje. C5 II neboš dobil za 8000€ ostane ti le C5 faze 1 in tukaj je izbira. Svetujem ti HDI 2.0 motor, ki nima FAP filtra in je vzdrževanje tega motorja ceneje. Probaj pa bo odločitev na tvoji strani. je pa ta tiha kabina relativna stvar ker je odvino od gum odvisno od tega tudi kakšen avto si prej imel oz. si ga bil navajen itd itd... Probaj. :BigThumbs:

bully

Z veseljem probam. A redkokatera avtohiša bo ponudila vožnjo po AC, poznam tudi nikogar ne, ki bi imel C5. Razni preprodajalci pa me ne zanimajo.

Citroenovc

mkII z dvojnimi stekli so zgolj Exclusive, ki so jim to dokupili kot dodatno opremo (no tako je to bilo pri novoprodanih v SLO, kak je pa s tem dodatkom pri avtih iz uvoza - pa ne vem).

Ampak dobro, to je obrobnega pomena - itak vidiš, če je bočno steklo vidno širše/z dodatnim slojem med dvema plastema stekloma ...

Jah sicer se tu in tam ponuja kaka mkII za dobrih 9kEur - samo verjetno je razlog za tako nizko ceno.

Recimo pameten nakup bi bil karavan '04 od Dvorjana - avto je zagotovo špica z zelo znano (tudi na tem forumu sproti evidentirano) zgodovino.

mkII je sicer prišel ven v drugi polovici '04 - in se tudi pri nas dobi tu in tam kak tega letnika. Meni osebno je lepši. predvsem noter. ampak to spet ni take veze ...

Andrej ima najbolj prav - pojdi probat kakega peljat/se z njim peljat ... magari se z meni s katerim od nas, forumašev ...
OK

LP
Primož

Xandrej

Debelina stekla je enaka samo boš videl, da je dvojno steklo... Ko spustiš steklo dol boš videl...

Napisano imaš da si iz slovenije še bi se bolj opredelil bi laže najdel koga ki bi te z veseljem peljal pa bi pol šel s teboj na pir...:BigThumbs:

bully

V tem primeru se pa oglasim, ko bo tako daleč. Trenutno je urnik polno zaseden z selitvijo pisarne...nekje čez mesec dni se bo sprostilo.

Sem se tokrat odločil, da rajši raziščem trg avtomobilov malce pred nakupom, da se ne bi spet zaletel v prvega, ki bi mi padel v oči :)

Ibanez RG

:BigThumbs:  Citroen C5 - najbolj (h)udoben Citroen do sedaj!  :BigThumbs:

garac

vnesi na a net ceno od 7do8 tisoč in ostale pogoje, recimo dizel, klima... pa potem izberi.  Mogoče dobiš še kak ford mondeo, opel vectro... zavedaj se vsekakor, da bo pri bmw serije5 tudi vzdrževanje temu primerno.
Malo razmisli tudi o kasnejših stroških, o servisu itd
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/