Nakup rabljenega C5 break

Začel/a Rigec, Julij 19, 2007, 09:38:29 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

dvorjan

Za 6 prestav bos dobil vecinoma le 2.2 HDI zadnjih mesecev v 2003 ali pa 2004 letnike ...
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

Citroenovc

@bully - kaj pa če bi se ti en krog z dvorjanovim breakom peljal - avto je zelo dober, je 1. lastnik, na tem forumu sproti poroča kaki (redni) servisi so za njim, ipd ...

Ajde, nima 6. prestave - ampak naj bi pa čip doprinesel svoje z optimizacijo. Jaz sem bil za kak mesec prehiter - drugače ne bi imel nič proti kupnji dotičnega C5.
OK

LP
Primož

bully

Ker je še prehitro in še vsaj 1 mesec ne bom kupil.

Èe pa bo še bo takrat na voljo...

dvorjan

@Citroenovc:
A ni to nad njegovim proracunom? Sicer pa se lahko prides zapeljat, sicer sva s C5 v LJ samo se jutri in v sredo dopoldan, potem pa sibava v Berlin in bo zopet imel 2.500 km vec. =)

deyo

Mu bo pa cena padla, hehe.

Sicer @bully, @dvorjanovega sem videl samo enkrat, ampak takrat je bil vizuelno zelo lep.

P.S.: C5 sem imel v mislih, da ne bo kake druge predstave, hahaha

dvorjan

@deyo:
Danes je presneto umazan, ker je ravno iz kampa na Malem Losinju prisel, pa sta bili zadnji dve noci nevihtni. =) Sicer pa so fotke med malimi oglasi. Razen pocohane plastike spredaj desno nima nobene vecje poskodbe (kaka manjsa praskica od parkirisc se se najde, ampak to je to).

deyo

Ja saj edino tista praska na odbijaču mi je ostala v spominu.

Citroenovc

@dvorjan - ne spomnim se kolikšen proračun si je že zadal - ampak jaz razmišljam tako,l da naj raje da malo več za tvojega, ko je znan - kot da tisto razliko itak pusti na prvem servisu mehanikom ....
OK

LP
Primož

dvorjan

Evo, za sprasevalca ...

Pot v Berlin - povprecna hitrost 106 km/h, poraba 6,5l/100km (po racunalniku), v praksi bo verjetno celo kak deci manj. Vozil ponoci, cez AT med 80-140, v DE pa prakticno skoz 100-160km/h, vecinoma pa tam okoli 140 ...

Imajo pa svabi nore cene goriv, liter dizla je 1,45€, ajoj. In to nas vse se caka ...

V naslednjih dneh porocam se o porabi na poti nazaj, ce se mi ne bo prevec mudilo, bi lahko bila se celo kaj manjsa ...

psihopat100posto

ja liter LPG-ja pa 70 centov, ista cena kot pri nas. Pri taki kilometrini letno je greh ne razmisliti o bencinskem  motorju in predelavi na plin.
lp

bully

No ja. Švabi pa imajo zastonj avtoceste in majo tudi zaradi tega toliko višje cene goriva, da dobijo tu not tisti dele. Logika je super in ne vem zakaj naši tudi ne uvedejo tega. Plačat toliko kolki se voziš, ne pa da bluzijo o satelitskem cestninjenju pa ne vem kaj še vse ;)

Sem pa malce razmišljal...če se morda vseeno ne bi o mk2 odločo. Ampak so cene kar konkretno višje od mk1.

Se splača, kaj so bistvene razlike? Vizualne razlike me ne zanimajo.

dvorjan

Ni jih. Lepsi "nos" pa grsa armaturka, ostalo je pa enako. Prav zadnji letnik C5 si lahko dobil tudi 2.0 HDI 136 konjskega s 6-stopenjskim menjalnikom. Samo ne vem, koliko takih je pri nas - brzkone da zelo malo ...

dvorjan

Sicer sem pa lihkar nazaj z Nemcije ...

Pol dneva po dezju vozil, pa se nesrece in zastoji po avtocestah - sem jo parkrat mahnil kar po magistralkah - rezultat - povprecna 94 km/h in 6,1l/100km. Cisto navdusen - se sploh ker sem precej stal, pa tudi po mestih skakal - sem gledal malo rabljen vozni park tam gori, a o tem v kaki drugi temi. Zdaj moram nepreklicno spat, naredil 1.170 km danes.

NaceM

Citat od: dvorjan;40030Za 6 prestav bos dobil vecinoma le 2.2 HDI zadnjih mesecev v 2003 ali pa 2004 letnike ...

Ga imam jaz Mk.1, 2.2 HDI 6 pr. (iz uvoza).. Razen klasičnih napakic sem z njim naredil že 50.000 srečnih (tok,tok) km. (In zelooo zadovoljen.)

bully

Hm. A niso velike razlike v motorjih, oz turbinah? Mk1 bi naj imel "navadno turbino", mk2 pa "variable", kar posledično pripelje do manjše turbo luknje?