Nakup rabljenega C5 break

Začel/a Rigec, Julij 19, 2007, 09:38:29 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Gox

Ja so MKII, sicer nisem gledal če so iz uvoza, vem za belo da je.. sam če je bela, so pomojem tudi ostale :-)

Sej jih slovenija nima toliko naših naprodaj :-)

laguna

pred kratkim sem kupil rabljeni c5 2.2 break,meni se zdi izredno dober avto.prav uživam v vožnji

bully

Pozdravljeni.

V kratkem bo nastala potreba po novem avtomobilo. Novem rabljenem, se razume. Pogoji so sledeči:

- dizel
- ne karavana (ok..če bo res kak dober deal potem ja, ampak načeloma NE)
- primerno vožnji po AC pri vsaj 150kmh, kar pomeni karseda tiho v kabini in udobno. Èe je enako tudi pri 180kmh pa toliko boljše.
- tempomat in potovalni računalnik

Budget je tam 8000€, glede letnika in kilometrov nimam "kompleksa".

Dobra izbira se mi zdi C5, tam od letnika 2003 naprej, če se ne motim?

Bi pa prosil lastnike teh avtomobilov, če lahko malce podajo njihove izkušnje vožnje po AC. Predvsem me zanima hrup v kabini pri hitrosti 150kmh in 180kmh, ter poraba pri tej hitrosti. Zanimata me oba motorja..2.0 HDi in 2.2 HDi.

Hvala.

dvorjan

Vsekakor isces pravi avto za po avtocestah.

2.0 HDI s 5. prestavami pri 150 km/h dela z okoli 3.000 rpm, pri 180 km/h pa se vrti z dobrih 3.600 rpm kar se meni za dolgotrajne voznje sicer ze zdi malo prevec. Ce je to edini nacin voznje, potem vseeno poisci 2.2 HDI s 6-stopenjskim menjalnikom, ki vrtljaje zniza za dobrih 200 ... Hrupa pa v kabini ni pretiranega, bi se upal trditi, da je avto na tem podrocju vsekakor med tisjimi (je dobro zatesnjen, pa tudi pokrov motorja je "oblazinjen").

Glede kilometrine - pri 160k km morajo biti zamenjani vsi jermeni pa vodna pumpa, tako da ce je to ze mimo, je kar ok, sicer planiraj malo vecji strosek. Letniki 2003 bi morali letos se na menjavo hidravlicnih krogel (5 let ali 200.000 km), tako da ce je se to menjano, si ze kar na dobri poti.

Poraba za 2.0 HDI (ki si ga lastim tudi sam) - pri 150 km/h konstantno bo med 7,5 in 8l, pri 180 pa kar racunaj na 10, ker se takrat motor ze vidno napreza (ce je koncna 200). 2.2 HDI bo brzkone enaka - kar mu pomaga vecja moc, izgubi na prostornini ... 6-stopenjski menjalnik mogoce prihrani deci ali dva, vecjih utvar pa si ne delaj ...

Lp,

Dvorjan
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

Čojko

Xsara s 2.0 HDI 110 KM motorjem in čipom na izmerjenih dobrih 125 KM mi pije med 110 in 150 km/h okoli 5,5 l/100 km, pri 180 km/h pa pod 7 (nisem nikoli točno gledal). Glede hrupa pri visokih hitrostih ni pretirano glasna (dobra aerodinamika in dobro izoliran motor). Mojo redno servisirano in lepo voženo s samo 87.000 realnimi kilometri letnika 2002 dobiš za 6400 EUR. Ima pa vse ostalo razen tempomata in bistveno nižje vzdrževalne stroške kot C5.

bully

Zanimivo. Da bi C5 pri 150kmh imel tolikšno porabo..in to dizel?

Xsara...ne vem, dosti mi pomeni dobro izolirana kabina, kajti dnevno mislim delat med 250 in 300km in to po AC, kar pomeni, da imam prek glave razno šumenje vetra in podobne pizdarije. Zato hočem sem čimbolj tiho kabino, kar pač lahko dobim za denar.

Avto imam v planu imetli le sezono-dve, zato me kakšni dolgoročni stroški vzdrževanja toliko ne bremenijo.

dvorjan

@bully: No, se vedno lahko gume malo vec napumpas pa bos prisparal se kak deci. Ampak avto le ima 1,5 tone suhe teze in zahteva svoje, ce zelis, da se hitro premika ... Lahko se pa vozis s 130 km/h pa bo tam 6-6,5l/100km.

parovelb

se še nisem vozil s xsaro. imam pa c5 2.0hdi brek in če voziš več kot 150 je že malo glasen. drugače je pa udobje 1a, hidravlika pač... c5 je bolj masiven in imaš drugačen filing in ne premetava toliko
vedno piha kontra.....

Xandrej

Najbolje, da se za avtom peljaš in greš na avtocesto pa vidiš če je to to ker je to čisto relativna stvar... 100 ljudi 100 čudi... Pelji se z avtom kupi kako preverjeno vozilo pa je. Novejši letniki sicer imajo duple šipe za še boljšo izoliranost ampak mislim, da je c5 dokaj tih. Pa dosti je odvisno tudi od gum pa vetra pa vseh teh varijant. Pelji se z avtom pa boš videl.

Pa povej komu, da rabiš avto kot je C5 za dnevno 300 kilometrov ne pa xsare za do trgovine se peljat... Sploh pa brez tempomata ki je tukaj odlična stvar. :BigThumbs:

psihopat100posto

jaz vem za Picassa dizela, poštiman in ne prestar,vsa oprema, če te zanima javi.
lp

Citroenovc

Ti kar vztrajaj na ideji o nabavi C5 - ne navadna Xsara ne XP nista primerljiva po udobju za daljše vožnje.

Hrup?
Hjam - če najdeš kje Exclusive mkII z dvojnimi stekli - si sploh zmagal - drugače je pa kar primerno tih, da ne najeda - v bistvu je meni osebno bolj glasen pri malih hitrostih (ala mestna vožnja) kot na AC, kjer je za C5 pravi dom ...
Predvsem pa hidravlika odtehta svoje in je za daljša križarjenja C5 res zelo dober izbor!
OK

LP
Primož

dvorjan

Folk, za 300 km na dan pride v postev edino hidravlicar.

Torej dobra Xantia mkII, zadnji letniki XM-ov in pa C5 (vse od 2003 naprej). S tem da bo slednje se najtezje dobiti za naveden proracun z zeleno opremo in dobro ohranjene ...

HDI masine pa niso noben problem - gres na mobile.de pa hitro vidis, da jim 300.000+ km ni noben bav-bav, seveda ob ustreznem vzdrzevanju ...

psihopat100posto

poglej na avtonet: Citroen XM XM 2L      1.190,- €
to kupiš, opraviš dober servis za vsak slučaj(ca.300-400evrov)nato predelaš na plin (ca.1200evrov za sekvenčni sistem), nato pa se lepo in poceni voziš, pa še 5000evrov ti ostane za druge užitke! Je za razmisliti. :)
lp

Ibanez RG

:BigThumbs:  Citroen C5 - najbolj (h)udoben Citroen do sedaj!  :BigThumbs:

Citroenovc

Citat od: Ibanez RG;39728BMW, stari. BMW, stari moj...

Zakaj pa ne.

To nedeljo sem se vozil s 525D karavan (prejšnja 5ka) ki ima za sabo 330k km (po števcu priznanih, uvožen; kdo ve, mogoče ima še kakih 100k več) - pa je avto precej udoben (v večini situacij ne zaostaja veliko za hidravličarjem); predvsem pa teh 330k km NIKJER v notranjosti ne pokaže. Noben sedež "pomečkan" in poseden, volan ni zlizan, plastike niso obšlesane in obdrgnjene, ipd ... Aja, sedanji lastnik pozna avto od 130k km dalje ... tako da ni tako fajn ohranjen zeto, ker bi nek diler pred kratkim zamenjal "potrošni material v kabini" ...
OK

LP
Primož