Nakup rabljenega C5 break

Začel/a Rigec, Julij 19, 2007, 09:38:29 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

altair123

Živjo fantje.
Sam kupujem rabljenega C-5 break. Sem malo v dvomih kako in kaj. Verjamem da ste na tem forumu poznavalci tega avtomobila in mi boste znali odgovoriti na nekaj vprašanj. Zanima me avtomobil z motorjem 2.0 hdi 100kW.
Na koliko kilometrov je servisni interval (redni, glavni)?
En avtomobil sem si šel konkretno ogledati, pa sem ko sem obrnil ključ do kontakta na displayu za kilometre opazil nenavadno vrednost kilometrov -1000km. Vem da imajo ti kilometri nekaj opraviti z servisi, v servisni knjigi sem videl, da je bil zadnji servis opravljen na 90 000km, trenutno pa ima avto na števcu malenkost manj kot 100 000.
Ali kdo ve, kaj pomeni tistih -1000km, meni drugega ne pade na pamet, kot da je nekdo prirejal vrednost na števcu kilometrov.
Hvala za informacije že vnaprej!
Srečno vožnjo!

Xandrej

Še enkrat vsem povem! NIHÈE nebo pripeljal iz nemčije ali pa od kjerkoli, da nebi na avtu zaslužil najmanj 2000€ odločitev pa je vaša. Pa še vsi silite na te dizle pol pa še na karavane... Pa to dela gori letno 100 000 kilometrov po tamalem. Prepiši si številko šasije pa idi na servis vprašat če lahko prečekirajo. Èe ni drugega imaš podatek vsaj za 2 leti kaj se je avto vozil na pooblaščen servis ker je avto v garanciji pa boš tak videl kdaj je bil na servisu pa koliko kilometrov je imel pa malo preračunaš pa vidiš kako pa kaj.

altair123

Aja, pozabil sem povedat, avto je slovenskega porekla. Sem videl račun...
Za tujino vem koliko je ura.
Torej, nazaj k bistvu, če kdo ve:
Na koliko se prej omenjeni avto vozi na servis (redni glavni), pa ali je brez manipulacje z kilometri na prikazovalniku možno videti napis -1000km.
LP

Gox

Mogoče pa napis minus prikazuje, da je avto že 1000km v zamudi s servisom, ker ga prejšnji lastnik zaradi prodaje ni opravil?

Na Xsari smo naredili servis nekaj km pred iztekom odštevanja do servisa, tako da ne vem al šteje potem tudi v minus ali se ustavi na 0.

LP
Goran

altair123

Ja tudi sam sem pomislil najprej  na to, da je 1000 km čez servis. Samo servis naj bi bil napravljen 9000km nazaj, tako da tukaj nekaj ni logično.

Xandrej

naj bi bil ali je bil? Èe JE bil pol so nastavili interval na 10 000 kilometrov sedaj pač v minus šteje... Èe je blo kaj delano. Pa preveri na servisu kjer je bil avto servisiran pa boš videl kako pa kaj. Èe pa ni bil pri pooblaščenem pa itak ne veš kako pa kaj... Maš kake slike tega avta?

altair123

Hmm, servis, na katerem je bil servisiran ga tudi prodaja. Zato tam težko kaj konkretnega vprašam....

Citroenovc

100kW različico 2.0 HDi imam jaz - pa je predpisan interval na 30k km ... tak da od 90-100k km se nekaj ne izide, jelda ;-)

ugibam: kupuješ avto v LJ na Viču?
OK

LP
Primož

altair123

res je, glede na to da avto poznaš, kaj meniš?

Citroenovc

Živjo,

ne avta ne poznam - sem pa videl oglas ... in mi je padel v oči, ker ima nenavadno nizko ceno za letnik in avto "s SLO poreklom" ...

Je pa res, da na vrata trka recesija in se veliki avtomobili vse težje prodajo.

Ja avto dobro prešnofaj, pozanimaj se zakaj točno po njihovem mnenju pri še ne 100k že jamra da bo kmalu servis ipd ...
dobi ga za en daljši krog na test in se odloči - km sama po sebi ni problematična - 100k km za tak avto pomeni, da je "ravno v formi" ;-)
OK

LP
Primož

altair123

Avto tudi pobližje ne izgleda slabo - daleč od tega. prestavna ročica, volan, pedala - vsem tem zadevam se bolj malo pozna uporaba (sem šel pogledat enega drugega s podobnimi kilometri, pa je imel vse to bolj utrujeno). Sem pa opazil precej oguljen ročaj sovoznikovih vrat - vendar pa po tem ne morem soditi na kilometre,  ker pri kolegovem Touranu se podobno dogaja pri 40 000km - lupi se vrhnja plast plastike ročaja.
Na servisu so rekli, da tistih -1000km pomeni, da je pred 10000km prišlo do kakšne manjše napake - ala crknjena žarnica (sami ne vedo točno kaj), pa bi bilo potrebno avto samo priključiti na tester in nastaviti km.... samo to ni ravno nevem kako dobra razlaga, saj naj bi bil izpis na displayu namenjen kilometrom do servisa rednega vzdrževanja. Zanimivo je tudi, da sem predlagal, da pokličemo lastnika avtomobila, pa je bil prodajalec kar odločno proti. Vseeno razmišljam, da bi ga poklical, če se bom dokončno odločil.

garac

kar pomeni, da so vse zadeve že zamenjane, no na ročaje so očitno pozabili, prestavno ročko in pedala pa so spedenali
Vseeno pokliči lastnika, če imaš možnost
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

eustahije

Citat od: altair123;42274.... samo to ni ravno nevem kako dobra razlaga, saj naj bi bil izpis na displayu namenjen kilometrom do servisa rednega vzdrževanja.

Èe se ti bo tale vrednost zmanjševala z narejenimi kilometri, le takrat je to vrednost, ki ustreza kilometrom do servisa rednega vzdrževanja. Številka je, mislim, da vedno zaokrožena na 100 km.

V kakšnem drugem primeru pa mislim, da bo dobro poklicati...

bully

Da malce oživim tole temo...

Zaenkrat še mi ni uspelo zamenjati avtomobila, sem pa malce spremenil kriterije. Sedaj namreč iščem karavana in glede na to, da je tola malce "večji" avto, me je pritegnil tudi "parktronic". Nov model, torej vsaj letnik 2005, čeprav mislim da so novi prišli oktobra 2004, priporočljivo bi bilo tudi 6. prestav.

Kako kaj tole deluje pri citroenu, je uporaben dodatek in na kakšnem principu deluje?

Kakšne so 1.6 16V mašine?

Ibanez RG

Seveda, parktronic naj ima - ce je mozno. ce se vozis v 6. prestavi pomeni, da ti avto pri enaki hitrosti porabi 1.5 do 2 litra manj goriva. Vsekakor je 6. prestava zelo dobrodosla; normalno.
Vceraj sem na testni vozil 2 x novi C5, potem novi C4 in se VW Passat 2.0 TDi (140 KM). moram rect, da z zelo malo razliko 6 KM Passat dobesedno trga gate s tem motorjem. Zelo pohvalno. So pa druge stvari, zaradi katerih je na koncu izpadel kot "kanta".
Obe nove Petke so se vozile enako, se pravi bolj cvrsto vzmetenje je kot pri C5 prvih letnikov. No, proti C5 je Passat zdivjal pri pospesevanju, C5 pa je ostal malce lenoben. Vozite, pa boste videli. Tdi je zelo pohvalen motor. Poraba je pri obeh motorjih ista, s tem da se - se enkrat - poraba med peto in sesto restava pri isti hitrosti poveca za skoraj 2 litra. To pa veliko pove in ogromno pomeni pac sele na avtocesti.
:BigThumbs:  Citroen C5 - najbolj (h)udoben Citroen do sedaj!  :BigThumbs: