Novi Berlingo

Začel/a xdavid, Oktober 17, 2015, 09:12:32 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

garac

če bi bila fora samo v programiranju, bi najbrž že tovarniško bilo tako nastavljeno?
A ni tudi tipka drugačna?
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Borca

Ja tipka je drugačna - nima tistega A gori. Bilo bi vredi met tudi na sovoznikovi strani avtomatiko - če si sam v avteji moraš držati tipko - brez veze. No ja saj ni panike pa vseeno bi bila dobro dobrodošla fora.

TeMpL

Citat od: Borca;221449Zdravo

Imam vprašanje glede pomika sovoznikovega stekla. A je možno kako sprogramirati avtomatski pomik, kot ga ima voznikova šajba?
lpBoris

Sprogramirat ?! :) ja po tem, ko narediš spodnje:

Ne.. kupiš tipko (a).. drug motor v vrata, tak za sekvenčni pomik stekel in ustrezno povežeš, (potrebuješ če nova 2 konektorja --za motorček in stikalo).

Borca

Spraševal sem, ker sem prej imel Zafiro, kjer je to bilo možno - vsak je lahko sam napravil. Zato sem spraševal.

antasi

Citat od: Borca;221535Spraševal sem, ker sem prej imel Zafiro, kjer je to bilo možno - vsak je lahko sam napravil. Zato sem spraševal.
Ne pri citroenu to ne gre.
Ne moreš nič sam šraufat
 Samo pooblaščenci.:BigThumbs:
Send from ZX Spectrum 8bit 16kB

alan30

Samo kot zanimivost začetni berlingi 3 so imeli pomik obeh stekel avtomatski, verjetno zaradi šparanja se je sovoznikova avtomatika zgubila.  

lp
Alan
[SIGPIC][/SIGPIC]

Borca

-ok hvala Pa kako šparanje ko da toti avtomat stane pol avteja. :-)

Pri opelu si samo s tipko sprogramiral - držal gor pa potem dol pa je špilalo - brez kakega posega z računalnikom ali orodjem.

antasi

ja, to so pa nemci:BigThumbs:
pri francozih pa vse doplačaš.
jaz sem pri moji dyani ki sem jo kupil leta 1978 moral dolačati za
oblazinjeno zadnjo polico:Hammer3:
ni pa imel niti opcije el.stekla,
je imel pa že tedaj npr. zložljivo streho, kar pri oplih še sedaj ni opcije...
Send from ZX Spectrum 8bit 16kB

fifk

Citat od: Borca;221543-ok hvala Pa kako šparanje ko da toti avtomat stane pol avteja. :-)

Pri opelu si samo s tipko sprogramiral - držal gor pa potem dol pa je špilalo - brez kakega posega z računalnikom ali orodjem.

To ni programiranje, s tem mu samo pokažeš zgornjo in spodnjo točko. To je ponavadi potrebno po menjavi akumulatorja, ali izgubi toka. Avtomatsko odpiranje/zapiranje pa je že prej delovalo..

Borca

Citat od: antasi;221544ja, to so pa nemci:BigThumbs:
pri francozih pa vse doplačaš.
jaz sem pri moji dyani ki sem jo kupil leta 1978 moral dolačati za
oblazinjeno zadnjo polico:Hammer3:
ni pa imel niti opcije el.stekla,
je imel pa že tedaj npr. zložljivo streho, kar pri oplih še sedaj ni opcije...

Ti pa si na hece hehehe ko sem tole prebral sem se res nasmejal.:BigThumbs:

Ne od začetka ni delovalo avtomatsko zapiranje in odpiranje. Ko si ga nastavil je delovalo do naslednjega odklopa AKU.

Bom za foro vprašal na servisu pa da vidim kaj bodo povedali.

visar

a je spet vojna med Oplom in Citroenom.... :-)
ta traja že od takrat ko sta oba imela še platneno streho. C5 CV in 4PS....
Oprostite sa smeti ampak ko se je govorilo o strehi sem pač moral nekaj iz zgodovine napisat. :Sorry56fdg:
______/\\______
______/\\______

garac

ko sta se borila mala rumena limona in zeleni hrošček, citroen je že takrat izgubil tožbo, ker modela ni patentiral
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Borca

Ki te vojna je?
Saj veš:
Malo lima i malo žice evo ti sad opelice....
ali pa
Audi ima štiri krogece za znak, vsaki je za 100.000km, Opel pa ima enga pa še tisti je prečrtan....
Oni o Fordih pa raje nebi.
Seveda sem pa opela prodal, da sem kupil citroen...

alesdrolec

Pozdravljeni, zanimam se za novega Berlingota. Gledam ga z opremo shine in ročnim menjalnikom. Sedaj me pa zanima kaj mislite je vredno dodati 1000€ in vzeti 120 konjskega z 6 prestavami ali je 100 konjev in 5 prestav boljša izbira. Kako je z 90 konjskimi, jim manjka kaj moči ali so bili o.k. in bi bil tudi 100 konjski vredu?
Hvala Lp

Borca

Jaz imam novega 120KS s 6 prestavami z opremo Shine. Vozil sem testnega 100KS, pa mi je bil malo glasen na AC. Morda le moj občutek. Poraba po računalniku 5.6 l/100km za prevoženih dobrih 2000km - dopust avtocesta, pa dom MB in nazaj, dom Hoče in nazaj. Da se ga vozit z okoli 5 po AC in okoli 119 na uro. Mislim da sem se prav odločil.
Pred nakupom poskusi testno vožnjo z obema pa se sam odloči.
lp