Novi Berlingo

Začel/a xdavid, Oktober 17, 2015, 09:12:32 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

xdavid

Tako pa je padla odlocitev. Po 6 letih uporabe mojega C 5 je prisel cas za novo vozilo. In tako sem narocil novega berlingota. 1.6  hdi 100 z shine opremo in z etg 6 menjalnikom. Pricakujem ga okrog decembra. izbrali smo belo barvo. Kaj pravite na izbiro.

xpuser

antasi

Citat od: xpuser;209570Zdaj je kar je.

Jaz ga imam 5 let-1.6 hdi in sem zelo zadovoljen.
Je pa res, da nisem razvajen, moj drugi avto je fiat:Hammer3:
Je pa tudi res, da če bi bral ta forum  ga ne bi kupil..
Send from ZX Spectrum 8bit 16kB

xpuser

Ja če greš s c5 na berlingota je kot da bi šel na lesen voz. oz. iz limuzine na dostavnik.
Meni je že sam občutek na volanu mimo.

garac

antasi, če bereš tale forum in nekatere izjave, potem najbrž ne bi kupil nobenega od citroenov, najbrž niti avta ne bi kupil
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

batzajla

H:emot112:a moji avtomobili so bili vsi berlingoti, pa jih ne zamenjam za vaše super limuzine magari če jih šenkate. Da si bom hrbet lomu pa pa vseh štirih lazu v prestiž? Pa razmišlu kako pa zdej ven prit? Ja mogoče zaradi sosedov.
Ma zame je pisan na kožo.Nobenih težav, nujni servis ostalo vozi.Pa še puška z podalšanim kopitom gre notri,pa prostor je za uplenjeno divjad. Ha ha

xdavid

Drugače C 5 ostane doma bosta sedaj dva citroena. Imam enega starega američana tisti bo šel od hiše. Šel sem na tesno vožnjo in mene je ta nov Berlingo dobesedno navdušil. Podvozje od picasso-ja je kar mehko in se tudi zelo dobro sedi.

sulicar

Eh C5 bi moral vzeti....hecam se,naj ti služi...pozdrav na Polskavo!!

Berlingoman

Zelo dobra odločitev.Tudi sam sem vsa leta vozil Citroene z hidravličnim vzmetenjem in sem bil glede menjave skeptičen.
Berlinga  uporabljam kot mali avto dom ko potujem po Evropi.Imam leto starega 1.6.HDI 90 KM , z vso opremo ,katero potrebuješ na dolgih potovanjih.
Èe demontiraš zadnje sedeže in prestaviš 1 vrsto do konca naprej ,dobiš ležišče 2m x 1.2m.
Všeč mi je robotiziran menjalnik,katerega osebno pogrešam.
Srečno vožnjo :))))

jakobssen

prosil bi avtorja teme, če napiše, kako se kaj obnaša menjalnik. vem, da ni na ravni dvosklopčnih (DSG, powershift itd) menjalnikov, tudi ne odličnega BMWjevega, ampak vseeno, a je to še klasični cukomatik ali so kaj izboljšali delovanje?

padre

Pri nas je Berlingo na prvem mestu, tako da ob morebitni menjavi.... gledamo samo Berlingo :)
Verjemi vase .... pa bo šlo :breaking_pc:

bingo

jacobssen: imam novega Berlinga z 120KM - 6 prestav in šalta kot po maslu...čisto nekaj drugega kot 5stopenjski službeni berlingo (je že malo v letih). Omenjeni motor in  6 prestava je tista, ki Berlinga naredi uporabnega tudi na AC, da o varčni vožnji na regionalkah ne izgubljam besed :)

jakobssen

to, razumem, za ročnega vem, da je okej, zanima me ta novi ETG, robotizirani ročni menjalnik. se lahko reče, da je to avtomatik, al je preveč počasen in ga moraš sam skoz z obrati lovit, da lepo prestavi. vem, da ni kot klasični samodejni, ampak a je vsaj blizu. drugače pa ja, drugega kot 6-stopenjskega ročnega sploh ne bi gledal za berlinga, končno je to postal avto tudi za avtocesto ...

xdavid

Evo da se oglasim danes je prisel v mb. Sem kar cakal dobra dva meseca nanjga. Samo se uredim papirje in upam da ga v cetrtek prevzamem. In bom napisal prve vtise

abrezo

Tudi jaz se odločam da bi počasi menjal svojega 9 let starega Berlingota za novega s 6 prestavami in 120KM. Ampak, bral sem veliko komentarjev, ki govorijo o tresenju volana, pokanje v podvozju ipd. Sicer je o slednjem bila tema okoli leta 2010. Ali so po 6 letih še zmeraj iste težave, kljub nekaterim spremembam.
Npr na Siol-u  je bilo pri testu novega Berlinga (članek februarja 2015) zapisano
CitatGlede tehničnih novosti, povezanih z voznim udobjem in vodljivostjo, gre omeniti, da podvozje tehnično sledi zasnovi iz modela C4 picasso.
Danes dobim za 24ur na testno vožnjo C4 Grand Picasso 6 prestav 120KM, da vidim kako se obnese motor in prestavno razmerje.

Se pravi, te razne napake s podvozjem, ki so komentirane v spodnjih dveh temah so preteklost?

http://www.citroenar.eu/showthread.php?t=12917

in to
http://www.citroenar.eu/showthread.php?p=73730

Prosim za vaše mnenje, ker si nebi rad nakopal težav po nakupu.