Novi Berlingo

Začel/a xdavid, Oktober 17, 2015, 09:12:32 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

celinko

Citat od: xdavid;212732Vem da se da izklopit SS sistem vendar ko avto ugasneš ga moraš spet izklopit včasih se spomniš včasih ne.

Meni je start pa stop tak dopiydo da sem ga danes izklopil! Simpl! Greš do servis Citroen pa zagnjaviš ga priklopijo na računalnik pa izklopjo!

bingo

Ali je že kdo pogruntal "logiko" za avtomatske brisalce? Kakor je meni znano, naj bi senzor gledal koliko kapljic je na šipi....ampak te hudimani brisalci po nobeni človeški logiki ne delujejo-enkrat kar brez veze po suhi šipi, drugič pa čakaš da je šipa že čisto usrana, preden se spomni pobrisati...
A je to tudi možno izklopit-pa da ostane kot pri starem, da pri pritisku ročice navzdol, samo enkrat pobriše?

rsm23

Hja imajo kar občuten zamik...vsaj kar se tiče povišanja hitrosti. Tam enih 20sec prepozno pospešijo.
Nisem ziher če sem si prav zapomnil, ampak zna bit da je izklop celo opcija med nastavitvami na touch zaslonu.

altair123

nevem kako sicer delajo ampak meni bi bilo logično da računa debelino vode glede na lomljenje (in odboj) žarka svetlobe v plasti vode. V steklu se lomi in odbija vedno enako, na zunanji strani šipe pa je dodatek k temu glede na debelino plasti vode.

xpuser

Kakorkoli so računali so narobe. Ko najbolj pada se vsake kvatre premaknejo, če je par škrapelj delajo na polno.

SeBcHy

Sicer nimam Berlingota, ampak C4 Grand Picasso (letnik 2012) in tam delajo avtomatski brisalci načeloma OK. Ko rahlo pada, tudi brisalci brišejo samo intervalno, ko pa pada močneje oziroma greš npr. na avtocesti mimo kakšnega tovornjaka in te "zalije" pa takoj začnejo hitreje brisati.

Edino izjema je sneg. Takrat so brisalci na avtomatiki čist zmedeni in kar za brez veze brišejo na polno, pa čeprav se večina snežink lepo odbija od šipe (še posebej pri višjih hitrostih) in bi lahko brisalci le na vsake kvatre mal pobrisal. Pa še nekaj sem ugotovil -> če je šipa tam kjer je senzor precej umazana (to še posebej velja zdaj pozimi, ko je šipa dostikrat umazana od belih flekov oziroma soli na cesti) so brisalci na avtomatiki tudi malce zmedeni in dostikrat delajo na polno po nepotrebnem.

Očitno predvsem sneg in umazanija moti senzor. Zato se jaz držim pravila da v zimskem času ne uporabljam avtomatskih brisalcev (razen kadar je kakšna odjuga in dežuje), ampak raje vklopim ročni način. Medtem ko v ostalih letnih časih (pomlad, poletje, jesen) pa imam vedno na avtomatiki.

Gox

+ za dobro delovanje, moreš imet brezhibne brisalce. Da lepo obrišejo steklo, brez črt in meglice.

Jaz na Ds3 in C4-ki sem zadovoljen z njihovim auto delovanjem.

SeBcHy

Se mi je zdelo da sem še nekaj pozabil :)
Tako kot je Gox zapisal, ne smejo biti obrabljeni brisalci, ker če puščajo črte in lise, potem to zmede senzor za dež in zadeva slabše deluje.

jk70

Koliko pa se vrti poraba pri novem 120 bluhdi z 6 prestavami...neki sem zasledil v prejšnjih komentarjih da 5,2 oz 5,7... ker imam sedaj 115 konjskega berlingota pa nimam teorije da ga dobim pod 6 litrov edino da JAJCAM na kvadrat po avtocesti in se grem šleperja. Prosim za vaše izkušnje ob normalni uporabi. Èe jih seveda kdo ima.

rsm23

Kot je bingo napisal, tam okoli 5.2-5.5 bo verjetno kar realno.
Pri C4 z istim motorjem je povprečna poraba po 20.000km okoli 5 l

xpuser

Citat od: jk70;213989Koliko pa se vrti poraba pri novem 120 bluhdi z 6 prestavami...neki sem zasledil v prejšnjih komentarjih da 5,2 oz 5,7... ker imam sedaj 115 konjskega berlingota pa nimam teorije da ga dobim pod 6 litrov edino da JAJCAM na kvadrat po avtocesti in se grem šleperja. Prosim za vaše izkušnje ob normalni uporabi. Èe jih seveda kdo ima.

Tastari 90 konski brez filtra trdih delcev je 4,5 realne ne po računalniku.
Tanovi ima pa 115 in vso eko navlako in nekje se mora poznati, spet računaj porqabo na pol rezervar ne računalnik.
moja xp z ful požrešnim 1.6 16v porabi cca 7 litrov  :BigThumbs:

alan30

Jaz mojega nekdanjega berling 1.6hdi 90ks niti pod razno nisem uspel spraviti pod 6.4, govorimo o neki normalni vožnji, kombinacija pol mesto pol avtocesta.
Èe pa sem se šel ekstremnega penzionista potem sem ga uspel spraviti nekako do 5,4, ampak o jezi ostalih udeležencev nebi razgljabljal.Tako, da xpuser tisti ki ga spravi na takšne številke kot si ti napisal samo kapo dol.

lp
Alan
[SIGPIC][/SIGPIC]

garac

pa kaj bi radi, da avto z obliko 16 kubične kocke porabi 2 litra pri 150kmh ac?
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

alan30

Saj pravim enim kao porabi manj kot je napisano v specifikaciji. Se mi pa zdi, da med 6 in 7 litri je nekako realna poraba teh hdi 1.6 mlinckov.

LP
Alan
[SIGPIC][/SIGPIC]

xpuser

Citat od: alan30;214001Jaz mojega nekdanjega berling 1.6hdi 90ks niti pod razno nisem uspel spraviti pod 6.4, govorimo o neki normalni vožnji, kombinacija pol mesto pol avtocesta.
Èe pa sem se šel ekstremnega penzionista potem sem ga uspel spraviti nekako do 5,4, ampak o jezi ostalih udeležencev nebi razgljabljal.Tako, da xpuser tisti ki ga spravi na takšne številke kot si ti napisal samo kapo dol.

lp
Alan

Relacija cca 900 km za to kar je dizel narejen.Je pa tudi res da je bil nov.