Novi Berlingo

Začel/a xdavid, Oktober 17, 2015, 09:12:32 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

bingo

Aeros: seveda se bo poraba umirila po nekaj tisoč km...
Moj 1.tank=6,1
moj 2.tank=5,9
moj 3.tank=5,4
moj 4.tank=5,3
Sploh pa je poraba po BC-ju malce drugačna kot če računaš peš (natankano gorivo/prevoženi kilometri)...

Meni na začetku napiše da bom prevozil 1100km...lučka se prižge pri cca.850-900, nato natankam cca.45litrov goriva(vedno do vrha)-kar je načeloma OK-v rezervoarju naj bi ostalo še za cca.10litrov goriva, kar je cca. 100kilometrov....

aeros

Hej, hvala za odgovore.:emot112:

sej nekako se mi je zdelo, da bo tako. Bom spremljal sedaj kaj se bo dogajalo, ko bo malo več kilometrov prevoženih. Morda kdo ve, kje bi se dalo dobiti mrežo za zadrževanje prtljage? Malo sem že brskal po ebayu pa nič pametnega. Kot dodatna oprema pa naj bi koštala 92 EUR, kar mi je malo veliko, ali se motim?:argue1:

bingo

Ko sem jaz kupoval sem tudi mislil, da bom še mrežo dokupil...a potem sem se spomnil, da sem jo pri prejšnjem berlingu uporabil samo za na morje (beri:prtljaga do stropa) in sem malo odlašal. Nakar sem na bolhi našel notranje prečke in sem super zadovoljen-uporabljam vsak teden...veliko bolj koristno-sam pa moraš vedeti, kaj sploh rabiš. Èe imaš psa je mreža nujna?

http://media.citroen.si/extimage.php?service=aoa&image=/9414C8/2/9414C8_1CB9_AF_zoom.jpg

aeros

Ja tele prečke, so tudi meni sila zanimiva zadeva, a vseeno bi mi prav prišla mreža, saj vsaj 1x mesečno peljem tudi arhivo ''fascikle'' in seveda je tukaj tudi naraščaj in 3x letno morje in bi mi prav prišla. Pri prejšnjem ( berlingo prve generacije), sem imel za zagozdo kar leseno polico, ki sem jo sicer uporabljal za zvočnike. Sem se pa odločil, da se sedaj ne bom več afnal in rajši vzamem mrežo bo bolj varno :emot112:

kstoner

malo poglej na bolhi če kdo prodaja
jaz sem jo kupil za 50eur

bingo

UFF, za 50 eur jo pa tudi jaz vzamem...
A paše od vseh berlingov 2008 naprej?

aeros

50 Eur je res ugodno, ampak zaenkrat tako ceno ponuja le eden a je samo za Berlingota do 2008 letnika. Na novejše paše od 2008 naprej.
Bo treba še malo počakat, če se kakšna najde.

gs nautica

Mislim da imam jaz eno mrežo za berlingota od 2008 naprej. Telefon 051-396-655
Lp Žiga

erlosseion

Da še dodam svoje:) sem lastnik 5 stopenjskega 73kw berlinga od septembra, po dobrih 5000 km imam porabo 6,2.
Brisalci delajo super, samo navaditi se moraš kako vklopiti avtomat in ga potem tudi izklopiti.
Imam pa težavo s podvozjem, ki za moje pojme preveč ropota, sploh na sovoznikovem sedežu se v noge čutijo močne vibracije, ki jih čutiš po vseh sedežih.
Sem vozil starejše berlingote, pa tako močnih vibracij ni bilo. Ima še kdo od vas podobno težavo, ker na servisu me prepričujejo, da je to normalno. Naj omenim, da se vibracije čutijo tudi v volan, kar je po daljši vožnji še posebej neprijetno.
Trenutno je avto na servisu in čaka na nekega strokovnjaka, ki bo naredil neke meritve.

xpuser

Tako pač je. A vsi kupite avtomobile brez da bi jih prej preizkusili?

antasi

kateri servis pa je?
Imam občutek, da so to stari problemi z glasnim podvozjem.
V tej in ostali temi poglej izkušnje ostalih.
Send from ZX Spectrum 8bit 16kB

celinko

Pozdravljeni! Lastim si že tretjega Berlinga zapored v obdobju štirih let. Z prvim VTI 95 zelo nezadovoljen, z naslednjim zelo, z sedanjim še kar saj ga šele spoznavam. Vsi pa so imeli težavo z misterioznim pokanjem podvozja spredaj desno. Ampak se je končno uredilo tudi to. Potrebno je zamenjati nosilec amortizerja. Pri PSA to dobro vedo ampak verjetno zaradi njihovih interesov molčijo. Jaz sem se odločil za menjavo. Moram vam povedati da je razlika ogromna ter mi ni žal 100 evropskih katere sem potrošil. Pa en lep pozdrav!

erlosseion

xpuser - bil sem na testni in tam ni bilo težav, pri mojem so se pojavile po nekaj časa oz prevoženih km
antasi - poznam probleme s foruma o glasnem podvozju, vse ki jih poznam in imajo berlingote ali partnerje pa me debelo gledajo...
celinko - meni na srečo nič ne poka, so pa vibracije zelo moteče, ne želim pa nič plačevati, ker je avto v garanciji....

TeMpL

Citat od: erlosseion;216104Da še dodam svoje:) sem lastnik 5 stopenjskega 73kw berlinga od septembra, po dobrih 5000 km imam porabo 6,2.
Brisalci delajo super, samo navaditi se moraš kako vklopiti avtomat in ga potem tudi izklopiti.
Imam pa težavo s podvozjem, ki za moje pojme preveč ropota, sploh na sovoznikovem sedežu se v noge čutijo močne vibracije, ki jih čutiš po vseh sedežih.
Sem vozil starejše berlingote, pa tako močnih vibracij ni bilo. Ima še kdo od vas podobno težavo, ker na servisu me prepričujejo, da je to normalno. Naj omenim, da se vibracije čutijo tudi v volan, kar je po daljši vožnji še posebej neprijetno.
Trenutno je avto na servisu in čaka na nekega strokovnjaka, ki bo naredil neke meritve.

ja meritive tvojih živcev.. popravili ne bodo nič.. :argue1:

erlosseion

Templ-prav si imel
zdaj me prepričujejo, da so vibracije normalne ter da so "krive" zimske gume. Potem pa naj ob prodaji povedo, da je Berlingo samo za letne gume...
Skratka, podobno je z letnimi pnevmatikami, tako da....trenutno sem v temi, ne vem več naprej.