Novi Berlingo

Začel/a xdavid, Oktober 17, 2015, 09:12:32 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

xpuser

Ja greš na testno vožnjo.

abrezo

Evo danes testiram C4 Grand Picasso z namenom da preizkusim motor BlueHdi 120 6 prestav in moram povedat da je motor špica. Testnega Berlingota s takim motorjem ne najdem, zato se bom moral zadovoljiti s testiranjem (beri podvozja) pri šibkejšem motorju. Skratka, nad motorjem sem zelo navdušen in lahko rečem da brezveze da prodajajo kakšne druge tipe dizlov pri Citroenu, ker tole s 6 prestavami in 120KM je enostavno TOP SHIT.

bingo

Bom kar tukaj odgovoril: Po prevoženih 4000km imam porabo 5,2l/100KM. Prejšnji je imel 5,7 (240kkm) pri isti relaciji...kar v redu. Na AC sicer ne hodim vsak dan, se pa zeloooo pozna 6 prestava, kar se porabe tiče in predvsem hrupa. Pri 130kmh v 6 prestavi je nekaj čez 2000 obratov, prej je bilo pa več kot 3000 :(
Zelo mi je všeč tudi diskretni opozorilo za šaltanje (pri Trafficu je kar prevelik).
Start/Stop: deluje OK, če bo zdržal 15 let in bistveno pripomore k čistemu zraku nimam nič proti.
Èista jeba so pa ventilčki na gumah. Prvič so gume zelo drage, saj so nestandardnih dimenzij, potem pa ne moreš imeti dvojnega seta platišč zaradi ventilčkov...GRRR (upam da v kratkem padejo cene ventilčkom (EBAY) in gumam...

Trenutno se ukvarjam z mirror linkom in kako spraviti Sygic navigacijo gor...dela, a ne tako, da bi bilo uporabno :(

Pa ene par stvari bi moral z 3D printerjem naprintat, da bi notranjost postala še bolj uporabna...kdo se je spomnil poševnih lukenj za plastenke?!WTF

abrezo

Bingo hvala da si delil svoje izkušnje

CitatStart/Stop: deluje OK, če bo zdržal 15 let in bistveno pripomore k čistemu zraku nimam nič proti.
Nič nimam proti da skrbiš za okolje, ampak konec koncev uporabniki preko trošarin in dajatev veliko denarja zmečemo državi za naravovarstvene ukrepe, kateri pa so postali sredstvo za krpanje proračunske luknje. In da ne boš denarno še bolj oškodovan ti tebi in vsem ki to berete svetujem da START&STOP sistem ugasnete. Mogoče vas bo prepričalo branje naslednjega članka:
http://www.zurnal24.si/dvomasni-vztrajnik-sklopka-menjava-funkcija-start-stop-mehanik-leta-cena-janez-kranjcic-zabloda-avtoindustrija-clanek-260913

Lovro

Mah, mislim, da smo šli itak predaleč, sploh s temi blesavimi ventilčki... bog ve kdo je koga tam nekje v Bruslju podkupil, da je dal to bedarijo ven.

Pa tale start/stop je tudi bolj ko ne pogruntavščina, da se še več robe proda (in prej menja), skrb za okolje pa je izgovor.
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

celinko

In kako ugasniti start/stop? Razen vsakokrat posebej izključiti?

xpuser

Na servisu? Ne pozabit da ima start stop sistem boljši- dražji akumulator.

xdavid

Evo avto je doma in se veselo vozimo. Menjalnik je zelo dober sem kar malo presenecen tako v rocnem kot v avtomatskem rezimu prestavlja brezhibno. Malo se ga je treba navaditi. Poraba oktog 5 litrov je super avto je udoben skratka top. Tudi nov multimedijski sistem na ekranu je odlicen in zelo uporaben. Edino start  stop sistem pri robotu je pa porazen. Avto nonstop ugasa tako da tudi razmisljam da bi ga izklopil. Sistem za izpraznjenost pnevmatik ima preko ESP tako da ni tezav.

bingo

Berlingo 2015 ima pod volanom stikalo za izklop S&S, tako da ne bo problem izklopit....

XDAVID: Kje si ti slišal, da je sistem za prazne gume na ESP, če sem jaz na lastne oči videl posebne ventile na platiščih ob menjavi koles?

Multimedijski sistem bi bil res uporaben takrat, ko bi imel rikverc kamero serijsko ter delujoč-nezaklenjen mirror link, 2USB vhoda....

bingo

Glede mirrorlinka še to: Ko ti laufa sygic na telefonu, ki je povezan preko USB z multimedijsko enoto SE NE POLNI DOVOLJ MOÈNO in tako ti telefon sčasoma crkne :(

xdavid

Meni so tako rekli in tudi pri menjavi koles ni bilo nobenih težav sem na bencinski gume napumpal nato sem šel v nastavitve vozila na novo kalibriral sistem in to je to. tudi na servisu so mi tekli da je potrebno po vsakem pumpanju sistem kalibrirati. Sedaj berem navodila pa tudi sam nevem več. Vem pa to da so v mb na cityu fušarji za znoret. Še gum mi niso znali zamenjat. Drugače meni so oboji parkirni senzorji kar ok.

xdavid

Vem da se da izklopit SS sistem vendar ko avto ugasneš ga moraš spet izklopit včasih se spomniš včasih ne.

antasi

kako pa novi izgleda odznotraj, mogoče kakšna slika?
Send from ZX Spectrum 8bit 16kB

bingo

XDAVID: A si menjal samo gume ali gume+druga platišča?

xdavid

zaenkrat samo gume. Imam pa spomladi namen se ena platisca. Tako da bomo videli kako bo