Novi Berlingo

Začel/a xdavid, Oktober 17, 2015, 09:12:32 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

alesdrolec

Super hvala. :BigThumbs: Točno takšnega gledam 120 konjev in oprema shine. Ampak sem razmisljal koliko je zares potrebno da ima 120 konjev ko pa so bili stari 90 konjev in ljudje zadovoljni. Je pa še večji faktor tukaj tista 6ta prestava.

MSrougeZX

Ce se vozis dosti po AC pol vsekakor 6.brzina.
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

Čojko

Citat od: alesdrolec;221751Super hvala. :BigThumbs: Točno takšnega gledam 120 konjev in oprema shine. Ampak sem razmisljal koliko je zares potrebno da ima 120 konjev ko pa so bili stari 90 konjev in ljudje zadovoljni. Je pa še večji faktor tukaj tista 6ta prestava.

Èe ti bo tole morda v pomoč.
Mi smo imeli Partnerja II (manjši in lažji) z 2.0 HDI 90 KM in je bil kar je bil. Kot vse dizle smo tudi tega čipali in sicer na 116 KM, ter mislim, da je bilo okoli 260 NM max. navora. Avto je bil čisto drugi, veselje za ga vozit. Recimo polno naloženi smo v Vrhniški klanec šli komot 150 km/h.

Jaz bi definitivno kupil močnejšega z bistveno manj hrupno 6. prestavo.

touster

Testnega sem vozil 100 konjskega in je za regionalne ceste ipd čisto dovolj. Navora ima veliko pri nizkih vrtljajih in se ti zdi, da je močnejši kot kaže.

Kupil sem pa berlingota s šestimi prestavami,ker imam veliko avtoceste.

ribcek

Kupujem novega Berlinga s šestimi prestavami, barve še nimam izbrane, všeč m je svetlo modra, ki je pri starejših berlingotih, ki je pri novejših ni, nagibam se k beli, morebiti modra, avta sicer še nisem peljal, ker so mi v eni od avtohiš dejali, da samostojno na 15 min vožnjo ne morem iti, zaradi slabih izkušenj od prej, ok gremo dalje, iščem pošteno avtohišo za nakup ter obenem servisiranje pri tej avtohiši, kje priporoča te nakup?

antasi

jerovšek merlak jenko
(plačljiva nekomercialna reklama na tem forumu)
tebi je fajn ko si iz logatca in imaš te blizu, kako pa naj pridem jaz do dobrega serviserja ko sem iz štajerske??
Send from ZX Spectrum 8bit 16kB

ribcek

Citat od: antasi;221777jerovšek merlak jenko
(plačljiva nekomercialna reklama na tem forumu)
tebi je fajn ko si iz logatca in imaš te blizu, kako pa naj pridem jaz do dobrega serviserja ko sem iz štajerske??
Vsi ok?
Ja Merlak je pa res blizu pa upam da ok, upam, da se dogovorimo za testni jutri.
Vprašanje: se da pri nakupu na lizing še kaj izpogajati razen 1000€ popusta ki ga itak dajo zraven?

alesdrolec

Danes sem pri avto Detr v Mengšu vozil oba. Občutki...razlika v občutku po moči je minimalna tako da glede na to da se sam ne vozim veliko po avtocesti bo 100 konjski s 5 prestavami dovolj. Imel sem pa to ne(sreco) da je 100 konjski imel sindrom pokanja oz. Poskakovanja desnega sprednjega kolesa. Dobim ga drugi teden za daljsi cas na test in upam da bodo to odpravili, potem pa se odločim. Razlika v ceni je 700€ in pa pri zavarovanju padeš en rang nižje s 100 konjskim.

alan30

Hahahaha še kupil ga nisi in že spoznavaš njegove najboljše lastnosti izredni obiski pri serviserjih.

lp
Alan
[SIGPIC][/SIGPIC]

ribcek

Citat od: ribcek;221780Vsi ok?
Ja Merlak je pa res blizu pa upam da ok, upam, da se dogovorimo za testni jutri.
Vprašanje: se da pri nakupu na lizing še kaj izpogajati razen 1000€ popusta ki ga itak dajo zraven?
Ima kdo kakšen odgovor na moje vprašanje, hvala.

aeros

Ribcek,

sam sem Februarja po 2 mesecih odločanja in skakanja po salonih kupil novega Berlinga s Shine opremo in 120 konjev-6 prestav ( vsa shine oprema brez navigacije in gretja sedežev ). Povsod sem dobival različne cene in ponudbe. Pridno sem nabiral ponudbe iz različnih avtohiš.
Ponekod dobre ponekod slabe izkušnje. Sam sem iz Ljubljane pa sem bil pri Jerovšku, Seliškarju, Trobcu in avtotehni Vis. Izmed vseh ostalih so bili te ožji izbor. Na koncu sem dobil najcenejšo ponudbo na avtotehni Vis. Potem pa mi je prijatelj namignil naj poskusim še pri Crono v Ajdovščini ( ne delam nobene reklame :Hammer3:). Avto z opremo kot sem želel in za bonus še 250 EUR ceneje ( Plus bonus 1000 Eur za Citroen financiranje ), pa jim nisem povedal za ceno na Avtotehni Vis. Mislim, po mojih izkušnjah, da lahko povsod še kar zbijaš ceno ( enake izkušnje s kupovanjem Opla, ki je drugi družinski avto).

Za točne številke lahko na privat.

Drugače pa avto po 15 000 prevoženih povprečna poraba 6.2 ( po omejitvah, avtocesta 130-140) in trkam na les, zaenkrat še nobenih pokanj ali česa podobnega v podvozju.

ribcek

Citat od: aeros;221787Ribcek,

sam sem Februarja po 2 mesecih odločanja in skakanja po salonih kupil novega Berlinga s Shine opremo in 120 konjev-6 prestav ( vsa shine oprema brez navigacije in gretja sedežev ). Povsod sem dobival različne cene in ponudbe. Pridno sem nabiral ponudbe iz različnih avtohiš.
Ponekod dobre ponekod slabe izkušnje. Sam sem iz Ljubljane pa sem bil pri Jerovšku, Seliškarju, Trobcu in avtotehni Vis. Izmed vseh ostalih so bili te ožji izbor. Na koncu sem dobil najcenejšo ponudbo na avtotehni Vis. Potem pa mi je prijatelj namignil naj poskusim še pri Crono v Ajdovščini ( ne delam nobene reklame :Hammer3:). Avto z opremo kot sem želel in za bonus še 250 EUR ceneje ( Plus bonus 1000 Eur za Citroen financiranje ), pa jim nisem povedal za ceno na Avtotehni Vis. Mislim, po mojih izkušnjah, da lahko povsod še kar zbijaš ceno ( enake izkušnje s kupovanjem Opla, ki je drugi družinski avto).

Za točne številke lahko na privat.

Drugače pa avto po 15 000 prevoženih povprečna poraba 6.2 ( po omejitvah, avtocesta 130-140) in trkam na les, zaenkrat še nobenih pokanj ali česa podobnega v podvozju.
Imaš ZS.

touster

Potem,ko sem se odlocil kateri avto bi kupil sem pogledal na avto.net,poklical kjer so imeli najcenejsega,sel pogledat in kupil.ZA starega sem dobil v redu ceno,tako da potem nisem neki barantal. Vzel sem pa belega,ker ok zgleda in se tudi ne segreje toliko (v testih so rekli, da klima tezko ohladi avto ker ima toliko volumna).

Sem pa zadovoljen,prostora ogromno,drsna vrata so super,trese nic...Poraba je ca6,5. (Vecinoma avtocesta in 130km/h),za parkirat je zelo pregleden.

Kar mi ni vsec je,da je rezervoar manjsi(vec kot 50l) nisem natocil in je treba veckrat na pumpo in pa sprednji senzorji dostikrat brezveze piskajo. Ostalo pa ok, za ta denar je to zelo veliko avta.Upam, da bo tudi brez tezav se v naprej.

Čojko

Jaz bi vseeno poskusil ugodno kupiti tam kjer ga nameravam v prihodnje servisirati. Nič te ne stane če greš z najugodnejšo ponudbo za novega še k željenemu serviserju vprašat.

Borca

Jaz sem mojega kupil v MS. So mi dali sicer 100KS za čez vikend brez problema. Pač greš v drugo avtohišo, če nočejo tvojega denarja.