Novi Berlingo

Začel/a xdavid, Oktober 17, 2015, 09:12:32 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

ribcek

Citat od: ribcek;221784Ima kdo kakšen odgovor na moje vprašanje, hvala.
Kolegi, nekaj sem še v dvomih in bi rad razčistil.
Zanima me, tiče se nakupa na lizing, ali iti v nakup:   popolnoma novega ali malo rabljenega, mogoče leto ali dve starega. Obenem razmišljam o nakupu konec leta (zaloge salonov). Kdo med vas bi mi lahko podal kakšen dober nasvet/me osvetlil. Ja seveda, gledam na vsak tisočak€, vendar, vem, da ima vse svojo ceno in pa čas.

alesdrolec

Èe imaš majhne otroke, kateri so v vrtcu, šoli itd. ... se splača vzet na Lizing ker avto ni tvoj ampak si samo uporabnik, kar se pokaže pri dokladih, vrtcu itd.

Eno leto ali 2 star avto je ravno toliko rabljen da je rabljen in če ne poznaš lastnika ( moje razmišljanje ) potem se splača dat nekaj več € in vzeti nov avtomobil. Predvsem v primeru Berlingota, ko ti pri novem sedaj pripada 5 let garancije. Pri zalogah predvidevam da jih ne bo veliko, ker je Berlingo zelo uspešno prodajan...in če se prodajajo testni za katere se ve da jih 90% ljudi goni...nekje po 500€ ali mogoče 1000€ ceneje, iz tega lahko sklepamo da vozila iz zaloge ne bodo kaj veliko cenejša, seveda če jih kaj bo.

Vse to je moje osebno mnenje, sem pa zainteresiran prebrati tudi drugačno mnenje od nekoga, ki razmišlja drugače.

alan30

Ribcek, da je konec leta kaj ceneje  kar pozabi, saj ni več odprodaje lanskih letnikov. Vozilo je tisti letnik,(po prometni) ko se izda homologacija, ne glede na realno leto izdelave. Tako, da iz tega naslova ne bo popusta.

lp
Alan
[SIGPIC][/SIGPIC]

ribcek

Dobro, vsaj jaz sem nekaj let nazaj kupil tako, novo, popust zaradi zalog. Res pa je, kot je omenil, alesdrolc, Berlingo se prodaja, res pa je tudi, da nekih hudih zalog si saloni verjetno ne delajo.

Čojko

Èe kupuješ na dolgi rok kupi novega in skrbno servisiraj pri priznanem uradnem serviserju. Na koncu, pod črto, po prodaji čez recimo 6-8 let bo tako najboljša računica. Pa tudi s prodajo ne boš imel težav - zelo iskan avto, ohranja zelo visoko prodajno ceno kot rabljen, + še prvi lastnik s servisno od pooblaščenca,...

Lasten primer Xsara.

Sicer pa sem mnenja (podkrepljena z izračuni za do 20tkm letno), da se najbolj izplača kupiti cca. 3 leta star avto z tja do 120 tkm in ga prodati ko ima cca. 6 let (obvezno pred velikim servisom). Èe je avto ok, narediš 2-3 redne male servise, ter zamenjaš dva kompleta gum + sorazmerno nizka izguba na vrednosti.

Lasten primer P Partner MK2, kjer je bila izguba na vrednosti avta v 3,5 letih le 2K EUR

ribcek

@alesdrolc. Kako pa se boš ti odločil glede nakupa/si se že? Imaš že izbrano barvo, opremo,  moč motorja?

alesdrolec

Prvi pogoj je da prodam Fiesto. Avto sem kupil nov. Koliko sem izgubil na ceni se ne sekiram saj sem se zavedal ampak vseeno ga ne dam za 7000€ od sebe ker mu nič ne manjka. Glede Berlingota:

Moti me to da sem imel pri testnem občutek "lufta" spredaj desno. Vse ostalo mi je všeč. V sredo drugi teden ga dobim na daljši test ( zadnjic sem naredil le par km po ravnini ). Da vidim kako se obnaša na cesti ki mi je domača in bom najhitreje dobil občutek. Sem se pa nekako odločil za 1.6 HDi, 100 konjev in 5 prestav, oprema seveda Shine ( mislim da je manj opreme pri novem Berlingu nesmiselno ), in pa modra barva, ker je danes tako vse bele, sive ali črne barve. Vseeno pa dobro izgleda v Shark sivi in pravtako Moka sivi barvi, tako da barva je nekako stranskega pomena. Sigurno pa bi izbral eno od teh treh.

Èe dobim isto testno vozilo kot zadnjič in napaka ni odpravljena bom resno podvomil v nakup ker če je niso odpravili pri testnem, potem bodo problemi tudi če bi napako imel bognedaj tisti, ki bi ga jaz kupil.

Za 100 konjskega pa sem se odločil ker nisem začutil tistih 20 konjev kot da je kakšna velika razlika, 6ta prestava je seveda povsod dobrodošla ampak sem malo na avtocesti in jo ne bom skoraj nič pogrešal pa še 100 konjski ima 73kw kar je razred nižje od 120 konjskega.

Na silo ne bom menjal, mi je pa avto zelo všeč nasplošno kot celota, kar od takega avtomobila pričakuješ.

Lp Aleš :)

ribcek

Luft kje? Pri kolesu? Jaz grem na test v petek, 100km, kasneje bom sprobal še 120, da občutim  razliko, pri meni pa bo AC. Drugače pa ja, prenaglit z odločitvijo se ti ni treba.

alesdrolec

Občutek podoben kot bi bil losan stabilizator ( tega poznam hehe ). Vinjete testna nimata tako da ac odpade. Tedenske vinjete pa zato me bom kupoval. V glavnem občutek je ob kratki luknji da kolo poskače...namesto da bi požrl luknjo se po občutku še parkrat odbije. O tem problemu so že teme na forumu. Menda je problem pri amortizerju oz. Njegovem vpetju. Prebral sem že da so tak problem pri avto detr že rešili, se pravi jim ni neznanka. Tudi prodajalka si je moje opažanje zapisala in rekla da bodo pogledali. Eden od zaposlenih pa je šel med najinim pogovorom na kratek test in tega ni opazil tako da bomo videli. Spremlja pa ga zvok kot bi neka guma udarjala. Vse bo jasno ko ga dobim na test. Splošen odnos do stranke pri avto detr pa mi je všeč.

alan30

Na trzinsko obvoznico pojdi tam ne potrebuješ vinjete. Od začetka v trzinu do žalskega rondoja je več kot dovolj da simuliraš vožnjo po AC.

lp
Alan
[SIGPIC][/SIGPIC]

Čojko

Èe hočeš videt razliko med 100 in 120KM je treba peljati od Brezovice proti Logatcu s hitrostjo od 130 do 150 km/h (hrup in moč)

touster

Citat od: ribcek;221823Kolegi, nekaj sem še v dvomih in bi rad razčistil.
Zanima me, tiče se nakupa na lizing, ali iti v nakup:   popolnoma novega ali malo rabljenega, mogoče leto ali dve starega.

Jaz sem vzel na lizing ravno zaradi otrok in vrtca, dobiš popust na financiranje in še 5let oz do 100k km garancije. Èe kupiš na keš oz kredit zadnjiega ne dobiš. Po dveh letih lahko avto odkupiš brez dodatnih obresti.

Berlingoti pa glede na avto.net kar držijo cene...dodaš par jurjev pa imaš novega.

ribcek

Pozdrav, torej, prišel sem do sklepa, ne čisto dokončnega, da pa bi vseeno vzel rabljenega na lizing (vemo zakaj) do cca 9000€, npr letnik 2012 (13), od prvega lastnika in do 120.000 km ter opremo, katero sem si zamislil, da tak avto mora imeti. Vem, da je nov le nov, z garancijo, z dobro opremo in dobrimi motorji, sploh ta s 120km in 6 prestavami je zaželen nakup. Razmišljal sem v smeri, da bi starega kasneje po treh letih prodal ter kupil prav tako rabljenega, željenega.  Tudi cena bo takrat ok. Mogoče, da razmišljam napačno, ampak si pustim nekaj časa v premislek do končne odločitve, seveda bom vesel vsakega komentarja, tako + kot -.
P.s. nekaj postov nazaj je nekdo podal podobno razmišljanje

bingo

tudi jaz sem lanskega oktobra razmišljal kot ti...rabljenega ali novega. Po spremljanju trga rabljenih, sem se odločil za novega 120KM-6prestav.

In bi tudi danes naredil povsem enako!

ribcek

Citat od: bingo;221883tudi jaz sem lanskega oktobra razmišljal kot ti...rabljenega ali novega. Po spremljanju trga rabljenih, sem se odločil za novega 120KM-6prestav.

In bi tudi danes naredil povsem enako!
Pozdravljen, zanima me ali si tudi dejansko šel na ogled in test, ki je po tvojem prepričanju nek avto tudi ustrezal ali pa te je razočarala že sama ponudba?