Novi Berlingo

Začel/a xdavid, Oktober 17, 2015, 09:12:32 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Čojko

Èestitke za nakup! Berlingoti so itak zakon za vsakodnevni štrapac, sploh z otroci.

ribcek

alesdrolc, pri kateri zavarovalnici si zavaroval avto ter kakšen paket si vzel, cena približno?

alesdrolec

Vzel sem pri triglavu. Tam je zavarovana tudi naša hiša in ostali avtomobili. Vzel sem vse kar je možno. Cena okoli 700€.

touster

Za šipe odpirat/zapirat sem sam spraševal preden sem kupil Berlingota in pri Merlaku pravijo, da se ne da.
Èestitke in naj ti dobro služi.

GF115

Triglav ima kar draga zavarovanja, sam sem bil pri niih 10let, za berlingota sem presaltal na Tilio, zavarovano vse kar je mozno za  520€, pri triglavu isto zavarovanje 200€ drazje, tako da se splaca prevariti pri vecih zavarovalnicah:). Aja oprema pa shine in 120km motor..

alesdrolec

Jaz sem skoraj identično ponudbo dobil pri Mariborski preko financiranja...ampak zaenkrat iz izkušenj najbolj zaupam Triglav-u. Da dodam še moje mnenje glede "službenega" 1.2 turbo, bencinarja za katerega se je spraševalo: Berlingoti so trenutno pod pogoji lizinga v akciji s 5 letno garancijo. Èe v 5 letih ne bo šla turbina ali kaj drugega potem se ni kaj bati...če gre pa pred tem je pa v garanciji.

Me pa zanima še nekaj. Moj Berlingo ima nadzor tlaka v pnevmatikah. Kako je ob menjavi pnevmatik. Ko bo porebno kupiti zimske in jih premontirati?

alan30

Nise ravno 100% prepričan glede senzorjev ampak mislim, da ima berlingo sistem, s senzorji na ABS sistemu vozila, ki zaznava odstopanja v hitrosti vrtenja koles, kot posledico različnega tlaka v pnevmatikah in ne s senzorji v samih kolesih, kar posledično ne otežuje menjave letnih in zimskih pnevmatik.

lp
Alan
[SIGPIC][/SIGPIC]

ribcek

Citat od: alesdrolec;223719Jaz sem skoraj identično ponudbo dobil pri Mariborski preko financiranja...ampak zaenkrat iz izkušenj najbolj zaupam Triglav-u. Da dodam še moje mnenje glede "službenega" 1.2 turbo, bencinarja za katerega se je spraševalo: Berlingoti so trenutno pod pogoji lizinga v akciji s 5 letno garancijo. Èe v 5 letih ne bo šla turbina ali kaj drugega potem se ni kaj bati...če gre pa pred tem je pa v garanciji.

Me pa zanima še nekaj. Moj Berlingo ima nadzor tlaka v pnevmatikah. Kako je ob menjavi pnevmatik. Ko bo porebno kupiti zimske in jih premontirati?

Potem, bolje že v štartu plačati več? Malo sem čekiral ponudbe pri ostalih zavarovalnicah, čudi me da sploh še obstajajo na trgu, tudi Triglav ni perla.

ribcek

Citat od: GF115;223718Triglav ima kar draga zavarovanja, sam sem bil pri niih 10let, za berlingota sem presaltal na Tilio, zavarovano vse kar je mozno za  520€, pri triglavu isto zavarovanje 200€ drazje, tako da se splaca prevariti pri vecih zavarovalnicah:). Aja oprema pa shine in 120km motor..
V redu, si pomislil, ko bo treba škodo uveljavljati?

alesdrolec

Citat od: ribcek;223725Potem, bolje že v štartu plačati več? Malo sem čekiral ponudbe pri ostalih zavarovalnicah, čudi me da sploh še obstajajo na trgu, tudi Triglav ni perla.

Razlika je bila zelo majhna...pod 50€. Èe bi imel kakršnokoli slabo izkušnjo pri triglavu.. naj bo to asistenca, parking, totalka, potem ne bi bil več tam. Tako pa se je vse vedno rešilo hitro in brez vprašanj in pogojev.

GF115

Citat od: ribcek;223726V redu, si pomislil, ko bo treba škodo uveljavljati?

Ne vidim zakaj bi imel problem pri uveljavljanju škode? Da se razumemo nic nimam proti Triglavu, nikoli niso komplicirali za nobeno skodo, ampak ce pri 2 avtih in stanovanju placas skoraj 500€ manj za ista zavaovanja, potem nimam kaj razmišljat😊

alesdrolec

No da malo osvežim temo.

prvi rezervar je pokurjen, narejenih 790km. Poraba po BC 5.3l, preračunana 5,7l. S tem da kar dosti stojim na semaforjih zaradi del čez dolino.

napolnil sem novih 45l, kdo ve kje je točno fora da piše da ima avto 60l rezervarja, ob lučki za rezervo pa natočiš le 45l. Se mi zdi da sem o tem že nekje bral...

Z avtom zelo zadovoljen! Me pa še zanima če kdo ve kaj so 4 luknje v stropu čez katere so plastični pokrovi.

touster

Jaz še nisem imel tako nizke porabe :)

Tiste luknje so pa za dodatno opremo...Imaš neke notranje nosilce oz. za zadnjo mrežo. Poglej katalog za dodatno opremo.

Tudi jaz še nisem natankal čez 50l. Pomoje niso odračunali Adblue tekočine.

alesdrolec

Možno, čeprav naj bi bil rezervoar za AdBlue 17L in definitivno je to fizično ločen rezervoar.

Me pa zanima če ima kdo izkušnje s tepihi od podjetja withcar? In pa predvsem z gumijastim koritom za prtljažnik? Mogoče kdo ne potrebuje in proda?

zlomjo

Jaz imam njihov gumi tepih v c3čku. Po polovici leta se je naredila luknjica.