Novi Berlingo

Začel/a xdavid, Oktober 17, 2015, 09:12:32 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

alesdrolec

Pri meni je sedaj celo 5.0 po BC. Kar sploh ni važno... za moje pojme realna poraba do nekje 6.5 za tak avto je nizka poraba. 1450kg in pa zračni upor glede na obliko je velik faktor. Sploh pri AC, jaz na AC še nisem bil.

touster: to je poraba 100 ali 120 konjskega?

touster

corvette

Prejšnji teden sem vozil testnega Shine 120 KM. Osebno sploh ne bi razmišljal o švohnejši različici, sem testiral tudi 100 KM in je opazna razlika. Menim, da se ta kombinacija motorja in menjalnika bolje poda Berlingu, sploh v primeru daljših voženj.

V primerjavi s Xsaro Picasso pa me je zmotilo dvoje: Berlingo je opazno trši (no, tudi stabilnejši na zavitih cestah), in vožnja po AC je udobna do nekje 130 km/h. Nad 140-150 km/h postane (pre)glasen, z "lepo" dozo trušča in šumenja... Žal velika čelna površina v kombinaciji z zračnim uporom naredi svoje, kar se pokaže tudi pri porabi.

Radio se da utišati na preprost način - istočasno držiš obe tipki za glasnost in gre v "mute" - nima veze, ali stisneš na displeju, ali na obvolanskih komandah. Tako ostane tudi po izklopu motorja oz. ponovnem vklopu. Prav ugasniti pa radia ne gre, je razložil prodajalec, saj je vezan na ekran. Trika za mute pa ni poznal - sam sem ga zasledil na netu, morda celo v tej temi.

Kot zanimivost - v Berlingu je na zadnji klopi več prostora kot v Caddyju, prav tako se zadaj sedi udobneje in naslon sedeža se lahko nagne dovolj nazaj. Tudi zapiranje vrat je malenkost manj dostavniško, kar mi pri Caddyju ni bilo jasno - avto za 30k, drsna vrata pa se zaloputnejo kot pri tavelikih kombijih.

alesdrolec

Glede vožnje.... na kratkih relacijah razlika v moci ni opazna. Na AC pa nisem bil ne z enim ne z drugim. Je pa logični da za AC je 6ta prestava veliko vredna. Glede mute tipke.. piše v priročniku. Hitrosti nad 130km/h pa seveda takemu avtomobilu niso domače. :)

Čojko

Pri teh avtih je treba vedeti, da so v osnovi dostavna vozila, XP pa je osebno. Razlike so ravno v tem kar je corvette zapisal. Uporabnosti dostavnega vozila velikokrat bistveno pretehta tistih nekaj minusov.

corvette

Èojko, drži. V tem pogledu je Berlingo res posrečeno skombiniran, pri Caddyju me je poleg neudobja na zadnji klopi še precej zmotil trd zadek - posledica zasnove z listnatimi vzmetmi in togo premo. Vse to pa človek težko odpusti avtu s tako prodajno ceno, medtem ko pri Berlingu za opazno manj denarja to lažje vzameš v zakup.

Zanimivo bo, kaj bo Citroen predstavil proti koncu naslednjega leta, že nekaj časa nazaj so najavili prenovo Berlinga: http://www.parkers.co.uk/vans/news-and-advice/2016/may/citroen-berlingo-peugeot-partner-2018/

alesz

CitatCaddyju me je poleg neudobja na zadnji klopi še precej zmotil trd zadek - posledica zasnove z listnatimi vzmetmi in togo premo.
nekje piše ,da je prema optimalna ko je obremenjena s 50kg..........

bingo

Uff, tole z mute funkcijo pa tudi jaz nisem vedel...pa sem že ugotavljal, da bi bila potrebna. Hvala za namig!

glede prenove: Meni je prodajalec rekel, da v "kratkem"?? pričakujejo, da bo Berlingo dobil novo platformo (MP2?-nekaj takega) kot jo ima GP..

Poleg tega se približujemo 100 obletnici Citroena (2019) in upam da gre tudi Bingo kmalu na elektriko....

alesz

Ne sledim kaj se v realnosti dogaja,ampak diagnostika je nadgrajena s tem

garac

berlingo je že dolgo, dolgo na štrom, le pri nas ga ni naprodaj
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

bingo

Se pardoniram: Ko bodo naredili UPORABNEGA električnega berlinga. 100km doseg pa 3000€ dražji od dizla ni  ravno neka prodajna uspešnica, ali pač??

bingo

A je potrebno sploh komentirat te številke na pragu leta 2017...

aleksander85

Evo še ena ''budala'' v klubu :)
Ta teden prevzamem novega berlinga 1.6hdi 120,shine moka siva
Kljub prebranh kar nekaj slabih kritik upam na najboljše..Sem mnenja ,da je mali % nezadovoljnih lastnikov glede na število Bjev na naših cestah.Kolebal sem med Caddyem in Berlingom in se po testni vožnji odločil za Citroena..Udobnost in pa 4-5000€ manj pri meni prevaga.

bingo

gule

Dober je to avto. Srečno!