Novi Berlingo

Začel/a xdavid, Oktober 17, 2015, 09:12:32 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

ribcek

Citat od: Èojko;221851Èe hočeš videt razliko med 100 in 120KM je treba peljati od Brezovice proti Logatcu s hitrostjo od 130 do 150 km/h (hrup in moč)
Peljal 100 konjskega točno to traso, lepo je peljal, moram sprobat še 120km. Razlike v navoru je 40nm, kar spodobno.

bingo

Citat od: ribcek;221902Pozdravljen, zanima me ali si tudi dejansko šel na ogled in test, ki je po tvojem prepričanju nek avto tudi ustrezal ali pa te je razočarala že sama ponudba?

Že sama ponudba :(

tomaz555

Vedno sem kupoval rabljene, vendar po nekaj ogledih rabljenih vozil, sem tudi jaz zavil v salon. Upam, da bo nekaj časa mir. Sicer nisem kupoval Berlina,ampak c4GP.

aeros

Bi si kar tole temo sposodil.

Edina stvar nad katero nisem ravno navdušen pri novemu Berlingu je kvaliteta zvoka.

Zaenkrat sem se odločil zamenjati zvočnike in ponovno dodati leseno polico z zvočniki zadaj v prtljažnik. Težava na katero sem naletel pa je sledeča. Želel sem preveriti konektorje pri ''tviterjih'' v armaturki a, ko sem odstranil mrežo notri ni zvočnika je le konektor za njih a je prazen :Hammer3:. Kar hočem povedati je, da izgleda da notri sploh ni priključkov za zvočnike ampak je vse narejeno bolj za izgled in neuporabno:breaking_pc:?

Èe se je kdo že s tem ubadal bi prosil ali lahko preveri če je v vseh modelih tako in če je kaka rešitev kako pripeljati kable do zvočnikov v armaturki.

Hvala lepa in lep dan še naprej.

TeMpL

Citat od: aeros;221940Bi si kar tole temo sposodil.

Edina stvar nad katero nisem ravno navdušen pri novemu Berlingu je kvaliteta zvoka.

Zaenkrat sem se odločil zamenjati zvočnike in ponovno dodati leseno polico z zvočniki zadaj v prtljažnik. Težava na katero sem naletel pa je sledeča. Želel sem preveriti konektorje pri ''tviterjih'' v armaturki a, ko sem odstranil mrežo notri ni zvočnika je le konektor za njih a je prazen :Hammer3:. Kar hočem povedati je, da izgleda da notri sploh ni priključkov za zvočnike ampak je vse narejeno bolj za izgled in neuporabno:breaking_pc:?

Èe se je kdo že s tem ubadal bi prosil ali lahko preveri če je v vseh modelih tako in če je kaka rešitev kako pripeljati kable do zvočnikov v armaturki.

Hvala lepa in lep dan še naprej.

ja seveda je :) kupiš zvočnika in potegneš kable. .. orginal citroenova tweeterja sta okoli 20 eur..

aeros

Ok razumem, originalov ne bi kupoval, kako pa pride napeljava iz radija do lukenj?
Se da lepo napeljat ali rabiš pol armaturke dol snet?:argue1:

TeMpL

Citat od: aeros;222030Ok razumem, originalov ne bi kupoval, kako pa pride napeljava iz radija do lukenj?
Se da lepo napeljat ali rabiš pol armaturke dol snet?:argue1:

Ja da se napeljati brez nekih večjih težav.. pač s kaki metrom malo teše žice. z a "foršpan"...

ribcek

Citat od: alesdrolec;221838Prvi pogoj je da prodam Fiesto. Avto sem kupil nov. Koliko sem izgubil na ceni se ne sekiram saj sem se zavedal ampak vseeno ga ne dam za 7000€ od sebe ker mu nič ne manjka. Glede Berlingota:

Moti me to da sem imel pri testnem občutek "lufta" spredaj desno. Vse ostalo mi je všeč. V sredo drugi teden ga dobim na daljši test ( zadnjic sem naredil le par km po ravnini ). Da vidim kako se obnaša na cesti ki mi je domača in bom najhitreje dobil občutek. Sem se pa nekako odločil za 1.6 HDi, 100 konjev in 5 prestav, oprema seveda Shine ( mislim da je manj opreme pri novem Berlingu nesmiselno ), in pa modra barva, ker je danes tako vse bele, sive ali črne barve. Vseeno pa dobro izgleda v Shark sivi in pravtako Moka sivi barvi, tako da barva je nekako stranskega pomena. Sigurno pa bi izbral eno od teh treh.

Èe dobim isto testno vozilo kot zadnjič in napaka ni odpravljena bom resno podvomil v nakup ker če je niso odpravili pri testnem, potem bodo problemi tudi če bi napako imel bognedaj tisti, ki bi ga jaz kupil.

Za 100 konjskega pa sem se odločil ker nisem začutil tistih 20 konjev kot da je kakšna velika razlika, 6ta prestava je seveda povsod dobrodošla ampak sem malo na avtocesti in jo ne bom skoraj nič pogrešal pa še 100 konjski ima 73kw kar je razred nižje od 120 konjskega.

Na silo ne bom menjal, mi je pa avto zelo všeč nasplošno kot celota, kar od takega avtomobila pričakuješ.

Lp Aleš :)
Pozdravljen, poročaj, ko boš/si s testno vožnjo zaključil.

ribcek

A bi znal kdo povedat glede novih motorjev 100 in 120ks, €6, so to čisto novi motorji ali gre samo za manjšo nadgradnjo starejših, €5?

TeMpL

Citat od: ribcek;222156A bi znal kdo povedat glede novih motorjev 100 in 120ks, €6, so to čisto novi motorji ali gre samo za manjšo nadgradnjo starejših, €5?

Nadgradnjo... motor je še vedno DV6

naslednik kao pride 2017 DV-R

alesdrolec

Citat od: ribcek;222116Pozdravljen, poročaj, ko boš/si s testno vožnjo zaključil.

Vožnja je zaradirazlogov z moje strani odpadla. Se je pa prodala Fiesta. In naročen je Berlingo 1.6 hdi 100 konjev ( ja na avtocesti sem malo...takrat ko bom se bo pa vsaj fino spucal ) oprema Shine, otroški paket in kovinska barva. Upam da bom z avtom zadovoljen in komaj čakam da prispe.... pričakujem ga naslednji teden. Močno upam da ne bom imel izrednih obiskov servisa. Kakšno šumenje itd. Pa pri takem avtu vzamem v zakup. Sploh glede na cenovni rang. ( beri slabse opremljen polo ) :)

MiS

Za službene potrebe kupujemo avto (zrlo vrerjetno berlingo). Zaradi majhne letne kilometrine (do 10000) bo to bencinski motor. Avto bo vozilo cca 30 različnih voznikov. Na voljo so mi dali 1.2 s turbino. Kakšne imate izkušnje?

garac

najbrž se turbo voz ne bo obnesel, sploh pri toliko različnih voznikih. Osebno teh down size motorjev ne obožujem. Berlingo že prazen ni lahek in ima kar precej zračnega upora, najprej se probaj peljat z njim
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Gox

A ta 1.2 je sedaj na voljo tudi v Berlingu?

Se bojim da bi znal imet kar visoko porabo, še posebej na AC. Kot je reku Garač, zračni upor zna kar dosti vplivat.

Edino mogoče če se bo vozil samo od vrat do vrat po mestu, kako pa bo potem s turbino?

alesdrolec

Evo pa sem ponosni lastnik Berlingota. Prvi vtisi. Avto je fenomenalen!

100 konjski motor je povsem zadovoljiv ( nisem še bil na AC ampak mislim da ne bo problema )

Oprema. Vse kar rabiš in še nekaj zraven :D

Senzor za dež deluje odlično ( vsaj včeraj je ).

Zaslon na dotik dovolj občutljiv, pregleden in preprost.

Lega: glede na to kako avto izgleda od zunaj je lega presenetljiva, vsi poudarjajo body-roll tako da sem ga pričakoval več. Avto je narejen da je uporaben in ne hiter skozi ovinke tako da z lepo dinamično vožnjo je zelo udoben in vseeno ne ovira drugim.

Manjka mu samo 1 stvar :D ko držiš tipko za odklep se šipe ne odprejo. Ima kdo izkušnje ali je to možno vklopiti preko računalnika na uradnem servisu?

Zaenkrat je to to :D če koga kaj zanima pa naj kar vpraša :D