Sami problemi

Začel/a Emil C5, Avgust 05, 2014, 04:19:11 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Čojko

Po vsem prebranem lahko zaključim, da so najboljši Jugoslovanski avti.

Cimos:BigThumbs:

tomaz555

Isarajli, ne zastopim zakaj kupuješ francoska jajca, če dobiš pri nemcu za isti denar več. Sam sem s Citroenom zadovoljen in menim, da dobim največ za svoj denar(veselja, opreme in kvaliteten-ugoden servis).

Ne vem, kaj ti ni jasno, da na Citroen forumu, nekako ni priljubljeno neargumentirano in splošno pljuvanje po Citroenu?

In to da so stari Citroeni boljši? Sladko sanjajte dalje. Imam pri tapetniku sedeže od Vise, pri katerih je blago dobesedno razpadlo, v novejših pa je skoraj za vedno. Včasih je oče na 7 let naredil cca 70 000 km, nato pa smo avto menjali ( pa se nismo malo vozili za tiste razmere) Danes pa z lahkoto to prevoziš v enem letu.

Pa še to. Tvoja tako opevana Xantia - nepokvarljiva, nam je crknila prvi teden, ko smo jo dobili. Ni dosti manjkalo, da bi zagorela. Pa smo bili še vedno na splošno z njo zadovoljni.

rsm23

Tole je šele pojem/primer francoske kvalitete: https://www.youtube.com/watch?v=84BB394HXWw
Bi bilo bolje če bi tista teta povedala kaj sploh še dela ;)

dvorjan

Itak, da tole drugega kot kregarija biti ne more.

Sam vozim Citroene ze 17. leto in ker je pri hisi bil tudi kak japonski, korejski, nemski avtomobil ter druge francoske znamke, lahko na osnovi svojih izkusenj povem naslednje:
- najboljsi avto z vidika zmogljivosti/vzdrzevanje je bil japonski (Honda Accord)
- citroeni, korejec in nemska dva so pa skoraj na istem, noben ne izstopa prav veliko
- mlajsi kot je avto, vec ima izrednih servisov (zalostno)
- citroen ima (vsaj zame, a to, priznam, je pristransko zaradi poznanstev) cenovno ugodnejse servise

Naslednji avto bo ... verjetno ... pojma nimam ... znamka, ki je se nisem imel ... v ozji izbor pridejo Nissan, Saab, Volvo ...
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

isarajli

Pa kakšno kreganje, no ? Zaradi svojega mnenja ,ki ima lahko vsak drugačnega in drugačnih izkušenj ,se pa res ne mislim kregat. Najmanj pa zaradi avtov.Pri nas nekoliko drugače gledamo na prevozna sredstva.Pri hiši je vedno vsaj 10 avtov (nadomestnih itd), ogromno jih gre skozi roke in nihče v dužini se ne naveže na določenga, ne kompliciramo pri majhnih pokodbah itd, le služimo na ta račun.Najbolje so se pač obnesli nemški, so tudi poceni za vzdrževat,hitro dobavljivi deli in materjali itd. Strinjam se z japoncem, predvsem Hondo, ki je tudi mene prepričala ,a je za moje pojme predraga v vsakem primeru.
Vsak naj vozi ,kar mu je všeč, kar mu sede in se mu zdi najbolje. Nekomu je Golf V ali Thalia vrhunski avto, men se pa to zdi smešno. Kaj naj ? Kot sem že omenil, smo si podobni v tem ,da smo si različni.
Srečno vožnjo fantje !
kremenèkovi s.p.  Prodaja in polaganje kamna  051-832-858

isarajli

Evo, pred eno uro nam je poknila že druga vzmet na prednjih amortizerjih na berlingotu in seveda predrla gumo.
kremenèkovi s.p.  Prodaja in polaganje kamna  051-832-858

tomaz555

Ponavadi se to menja v paru, torej verjetno ni bila več originalna. V prešo z njim, pa avto kupi. Se boš še ubil s francozom. Ti rečem, ni vredno.

garac

joj, meni je tudi skup padel, upam, da se guma ni predrla, al da je kaj ven ušlo
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

mirchi

Cist tak..vw jw naredil 1.9 tdi motor. Tisti klasicen,vgrajevali so ga mislim,da do 2000 leta. Takega motorja nikoli nihce vec ne bo naredil. In tako ime kot si je vw ustvaril s tistim motorjem se ga drzi. Pumpe-dize motorji so pa eno navadno sranje. Ga ne povoham vec. Sploh 2.0 ne. Da o 2.5 V6 tdijih ne govorimo. Mateiali v svabih so bolj kvalitetni,man je pa udobje ali zvocna izolacija pa nimajo pojma. Ce bi kupoval avto do dva jurja na hitro,pa da bi rabil karavana,ki se ne kvari bi verjetno vzel starega passata. Jebiga jajca,ziher pa je. Ampak do letnika 2000. Pozeres menjavo predragih rok pa vozisCe mi nekdo omeni kaj novejsega,ne hvala. Zunaj velik,znotraj ga ni. Naj bo audi,al vw.

2.0 hdi motorji so dobri. Naj rece kdo kar hoce. 100kw drzi,gre,vgrajujejo ga v forda,volva,psa....1.6 prav tako. Ob primerni uporabi i  vzdrzevanju zdrijo neverjet e kilometre.
Rezervni deli XM ugodno naprodaj!

Francl

Smola, res. Ko tole berem, res težko sem se spravil s hidravlike, in vsak dan to občutim (tisti, ki poznajo kamniško obvoznico, že vejo zakaj). Na račun avtomatika. Ko sem šel na probno vožnjo z "novim" C5, je bilo notri že par stvari polomljenih, tako da me je poleg tega kar tu berem, minilo. Nekatere stvari so res vrhunske, me pa zelo moti, da so druge, povsem običajne stvari na ravni navadne šlamparije. Zato trenutno (upam da začasno) vozim starega E320T (luftfeder samo zadaj). Kot pravijo: "The best, or nothing."
:argue1::Hammer3:
Èe bi pa RR kdaj delal karavane...:emot66:
:Hammer3:

garac

mirchi, ti si lahko priviščiš passat, ko maš švajsaparat
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

gule

To, če sem poročen z belko, še ne pomeni,da ne bi imel sexa z črnko...he-he...eeeee

gregor

Mirchi, še nikol nisi menjaval tretjega bata na TDIjih?
Sem prišel k mehaniku po pripravo za kompresijo merit, pa povem, da za tastarega tdija, pa se je sam nasmejal in rekel "ne rabiš nič merit, na tretjem batu nimaš kompresije". Jaz sem ga pa čudno gledal.
Evasion 2.1TD 1999
Fiat Ulysse 1.9TD 1995, Fiat Scudo 1.9TD 1999, Fiat Scudo 1.9TD 1998 Avtodom
Zelena Xantia Berline 1.9TD
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61
Naprodaj veliko rabljenih delov za Xantio

superca13

Citat od: mirchi;198555Cist tak..vw jw naredil 1.9 tdi motor. Tisti klasicen,vgrajevali so ga mislim,da do 2000 leta. Takega motorja nikoli nihce vec ne bo naredil. In tako ime kot si je vw ustvaril s tistim motorjem se ga drzi. Pumpe-dize motorji so pa eno navadno sranje. Ga ne povoham vec. Sploh 2.0 ne. Da o 2.5 V6 tdijih ne govorimo. Mateiali v svabih so bolj kvalitetni,man je pa udobje ali zvocna izolacija pa nimajo pojma. Ce bi kupoval avto do dva jurja na hitro,pa da bi rabil karavana,ki se ne kvari bi verjetno vzel starega passata. Jebiga jajca,ziher pa je. Ampak do letnika 2000. Pozeres menjavo predragih rok pa vozisCe mi nekdo omeni kaj novejsega,ne hvala. Zunaj velik,znotraj ga ni. Naj bo audi,al vw.

2.0 hdi motorji so dobri. Naj rece kdo kar hoce. 100kw drzi,gre,vgrajujejo ga v forda,volva,psa....1.6 prav tako. Ob primerni uporabi i  vzdrzevanju zdrijo neverjet e kilometre.

A niso glih tile do cca 2000 pumpa-diza? Dalje pa comonrail tak kot vsi ostali? Pumpa-diza ni bila sposobna slediti euro normam pri izpuhu.
V petek sem glih nekaj vozil okoli: A6 2009 ima manjši prtljažnik od C5III.:Hammer3:

Na kratko: Jaz sem še vedno zelo zadovoljen uporabnik cepetk.:BigThumbs:

gepl83

Napake so na vseh znamkah. Kupit pa moraš tisto kar ti je všeč in kar potrebuješ.