Sami problemi

Začel/a Emil C5, Avgust 05, 2014, 04:19:11 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

garac

to je najbrž na sredini merilne palice, verjamem da ga lahko tudi ene 2 dcl več vliješ?
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

dexterboy

Khm... da še jaz pristavim svoj piskrček :)
Doma nimamo cepetavčka III, bi bil zadovoljen že z karavansko C II. Tako se še vedno vozimo z blondinko in xsaro, za katero je moja zdele dala 500 ojrov, da je registracija podaljšana za eno leto. 300 je bilo zavarovanje, cestnine, tehnični in ostale administrativne neboloznosti, 200 pa sva pustila pri mojemu mehaniku. Zakaj? Ker avto ni šel skozi tehnični. Oba merilca za izpuh DO KONCA zabita. Je šel mehanik do svaka na Lavrico priključit na PC, pokaže lambda sonda off. Kupi novo, zamenja, ŠE VEDNO ni špilalo, kot bi moralo. Pa je bil avto segret pred pregledom, še pripeljal sem mu ga brez plina, da ne bi slučajno pritisnil gumba pa prehod na plin :) Nato se je ne vem še kaj fse zafrkaval, da je dobil tisti list papirja o "brezhibnosti" vozila. Letos BOM MORAL še porihtati pušo glave volana, ker moram vsake kvatra dolivati olje v servo volan. Pozimi nam je na cesti zagorel alternator in to ravno po Murphy-ju, ko smo bili vsi štirje v avtu. Obe babi sta zagnali tako paniko, ko se je začelo kaditi iz zračnikov... škoda, da nisem posnel za youtube, he he Drugi alternator (od cepetavčka) sem dobil pri Binetu, ki me je že tolikokrat rešil višjih računov. Upam, da drugih okvar ne bo, sklopka dela, zavore OK, amortizerje zamenjal že pri nakupu, auspuh tudi že zamenjal, aja, antena za radio je že skoraj adijo, moram kupiti drugo palčko...
Blondinka je pa tako, da je naslednji servis "grande" na 240 tisoč, pa še sklopka prijemlje pri koncu, hvala bogu ne drsi, obvezno pa moram zamenjati tudi gumi nosilce, zgledajo že kar bogi. Pa Novaka moram povprašati kako je s palčkami in gumivodi hidravlične tekočine... enkrat nekaj že razlagal, naj furam, ko spusti, pa naj pridem. Zato imam v avtu vedno liter zelene tekočine.

Zakaj sem vse to napisal, pa noben od naštetih ni cepetavček? Priznam, takoj zamenjam oba za karavana, ampak če finance to ne dopuščajo, pravijo ljudje, da teraj dalje, dok ide :)

Ah seveda, nemci. V službi imamo za terensko delo fauve kadija enašest tedei. Letnik je 2011, če se ne motim. Od prvega dne servisiran pri avto debevcu, torej na pooblaščenem servisu. Predlani pozimi greva s sodelavcem na teren na štajersko, pa nama zmanjka tekočine za pranje šip. Ustaviva na Petrolu, dokupiva tisto oranžno super dišečo tekočino in jo hočeva naliti v posodo. Odpreva haubo, dvigneva pokrov in ... ostaneva brez besed. Še tisti mrzli veter, pomešam s nežinkami, ki je pihal čez deželo, ni več prišel do najinih receptorjev za mraz. Motor, ki je seveda nemški izkaz zadnje tehnike, sploh ni imel pokrova! Noben lepe plastik fantastih pokrovov s tistim "čudnim krogom" na sredini, nič. Zgolj kabli in zavite cevi visokotlačnega istema vbrizgovanja goriva, ki se jih je že prijemala bela smola...
Pri vrnitvi s terena sem pobaral sodelavca, ki fura avte na servis, da naj pokliše Debevca in prosi, če nam vrnejo pokrov na svoje mesto. Pa me pokliče nazaj čez dva dni (kej češ, na servisu so polno zaposleni in ne morejo takoj odgovoriti) in mi razloži, da so mu na servisu rekli, da za ta avto in ta motor ne obstaja pokrov motorja. Takoj sem povprašal strica Googla, kaj on poreče na to in v odgovor mi je dal par deset slik tako lepe plastike, da bi jo lahko imel v dnevni sobi namesto klubske mizice...

Nauk zgodbe? Vsak naj si ga ustvari sam. Ampak kaj mi pomaga "NAJBOLJŠA" tehnika na štirih kolesih, ko te pa na uradnem servisu "pojebejo" ne samo "u zdrav mozak", ampak še v obe odprtini prebanvega trakta. In da bi bila skleda polna, so servisni intervali enkrat na 20, drugič na 15 tisoč. Nisem edini pri nas, ko sem naglas rekel, da bi bilo bolje, ko bi dobili rabljenega Berlinga dizel... bi vsaj vedel, da pride od Jerovška brezhiben in brez "nizkih pod pasom".
Aja, v moji pisani nas je osem; dva vozita fiat, trije renault, trije pa citroena. Mi imamo dva, sodelavec jih ima tri doma. Seveda, dela v banki in doma živijo v bajti. Na Dolenjskem pa redi koze in ovne. Kaj že pravijo?
Citroen in koza pred bajto sta prva dva znaka revščine pri hiši.

Zato raje fsi kupimo nemce... tam dobiš gratis direktnega v žilo... ne pa francoze. Še sir, ki ga naredijo, je plesniv, kako naj bo potlej avto kaj boljši?
http://www.avtofil.si/
ko dobro postane še boljše...

Tiki

Citat od: mirchi;198817Pa gretje zadnje sajbe v primeru okvare pozimi...
Moj je iz taboljše serije,  pa mu ga zato niso vgradili... :emot77:

Se opravičujem za smetenje...
Evasion 2.0i 1995
XM turbo D12 1991
XM 2.0i Break Sanitet 1992
Xantia 1.8 16v SX 1998
ZX 1.4i Break 1997
Xantia 2.0i VSX 1994
XM 2.0 TCT 1996
Berlingo 1.6 16v 2001
"Wannabe Berlingo" 2.0 hdi 2004
Xsara 2.0Hdi Exclusive 2004
Citroen C4 1.6 16v SX 2006
XP 2.0HDI exclusive 2005

Lovro

Citat od: Èojko;198757Dajmo si čistega vina nalit.
Posledično temu tudi sami materiali niso na tako visokem nivoju. Občasno kakšen čriček, slabše plastike ipd.

Izjema sta Xantia in XM. Tu so bili materiali na enakem ali celo višjem nivoju kvalitete, kot pa pri npr. Passatih iste generacije. Moja Xantia pri 12 letih ni imela nobenega črička.

Pri C5 III se pa res radi gulijo materiali na držalih na vratih. Ostalo pa je tudi BP. Občasno se pri mojem (hud mraz) pojavi kak čriček pri levih sprednjih vratih, kjer vrh šipe nalega v tesnilo. To se pojavlja od menjave mehanizma šip dalje.
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

Xandrej

Èe želi kdo videt slabo je to v citroenu, audiju, mercedesu, škodi, peugeotu, smetru, renaultu, BMW-ju, ferrariju itd itd...

Tak, da tema nebo obrodila sadov. Jaz sem trenutno šel na drugo znamko ker citroen nima avta zame. Prvo ima bencinarje za v rit, drugo sem s C6 prišel do vrha. Mogoče DS5 enkrat ampak vseeno bo moral biti dizel kar pa nisem glih navdušen pa niti ga ne rabim. Delam okoli 5-7K kilometrov in imam avto res za dušo. Druga zgodba je moja ki ima službo v Lj vsak dan mb-lj... Kupila sva Ford Mondeo. 2.0 dizl z 87 000 kilometri in že veselo ''štepa'' kilometre. Motor je PSA, ostalo pa ford finta, ogromno prostora kot v kabini kot v kuferamu. Bomo vidli.

Glede Citroena. Jaz sem bil z vsemi zadovoljen in vsa popravila so bila v skladu z starostjo. Najbolj sem se rešil din din pri Rdečem C5 ampak same trotlarije načelaoma, xsara nič, Karli 3 leta 1 park senzor, C6 sem obe sprednji roki zamenjal... ostalo nič... Vglavnem.

Sedaj mi pri mojem spredaj nekaj kloka. Ko se zapeljem čez ležečega polocaja. Danes grem na menjavo šalčk na amotrizerju šalčka amortizerja stane 30€. To je to.

Kot pa gledamo je ogromno C5 III na cesti, 80% avtov ima zbite kilometre in jih ljudje tudi nabijajo naprej. S vstrajniki imajo probleme vsi in s težavami se ubajadjo vse znamke kakorkoli obračate. Prijateljica ima BMW 3 pa je turbina pri 17K kilometrih vsekala, Prva lastnica. Pa takih in onakih zgodb je miljon...

GSclub

Xandrej, SM bi bil zate ;)

Lovro

Citat od: GSclub;198887Xandrej, SM bi bil zate ;)

:BigThumbs:
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

Čojko

Pod to se tudi jaz podpišem!:BigThumbs:

tomaz555

Končno se tudi jaz strinjam z Xandrejem. Lepo napisano.

Xandrej

Huh SM. Jaz osebno mu nisem dorasel ker enostavno se ne spoznam toliko na mehaniko, da bi to sam rihtal.

To bo Superca13 zrihtal kot se reče, spremljal bom projekt še dalje tudi v živo in to je to. Enostavno tudi nimam financ v tem smislu, da bi si lahko SM-a privoščil... Servisiral, vzdrževal... Èe pa hočeš brezhiben primerek pa tudi stane...

Moja najveščja želja v zvezi avtomobilizma je Ferrari 355 ali pa 348 to bi imel za dušo ampak bi mel samo je še 500 ÈE prej še... Pa prej moram še eno banko nekje oropat... Hi Hi....

:BigThumbs:

Emil C5

Ze celih 30dni nisem imel kaksnih opozoril, luck piskanja itd. Noo včeraj se peljem proti Lj od enkrat Esp/ Abs system fault neki takega. Je kdo ze mel ta problem, P.S ploščice se bile menjane 15dni nazaj je možno, da je kakšna povezava z tem opozorilom Lp

zlikovski

Preveri abs senzorje, tudi kontakte na njih.

superca13

Najprej napake prebrat, ne kar nekaj razkopavat in gledat.
Boš najhitreje in najceneje rešil problem.

wax

Podobne težave (ABS faulty ipd. )sem imel tudi sam. Vzrok: slab kontakt kleme na akumulatorju..

drugače pa tako kot sem slišal od enega mehanika: kupi kar ti je všeč, šraufat bo treba tako ali tako.. :)