Sami problemi

Začel/a Emil C5, Avgust 05, 2014, 04:19:11 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Emil C5

Evo da se malo vam pojamram, sem lastnik C5 2.0hdi exclusive.  Sem zelo razočaran nad tem vozilom, saj me vsak mesec po denarnici udari vsaj 200evrov. Prva napaka, hladilnik klime izpustil 450evr, servo pumpa 250evr, senzor za tlak 100evr, se danes mi sveti notri zdaj je KAO defekt druge gume. Voznikovo okno vodilo 120evr po 1.tednu se sovoznikovo okno se 120evr. EGR ventil 180evr itd Uglavnem avto mi je zelo vsec zaradi majhne porabe i udobnosti, ampak strosek je z njim kod da vozim Mercedes S klasso. Nazalost ga bom mogel prodat saj me samo odira po denarnici. Nevem a imam samo jaz take probleme, je pa vozilo z 140.000 km ki so preverjeni, ali je tako slapast narejeno vse.

CEPETKO

Nimaš samo ti problemov, vsak ki vozi c5 ima probleme. Ampak še večji problem je to da se ti problemi nikoli ne končajo. Èe bi bil mehanik bi bil sigurno za Citroene. Delo bi imel zagotovljeno do konca in še naprej.
Citroen - kreative tehnoloži.

xpuser

Ja kaj naj rečem c5 II to je že okol 8 let staro, je potrebno kaj porihtat, za kilometre pa nevem kako ste lahko tako prepričani.Kdor je kupil novega hdi ja ga ni za vozit 2 km na šiht.Okvare pa niso nič posebnega tudi cene so nekje iste z drugimi modeli tdi ....

Romzi

Citat od: xpuser;187814Ja kaj naj rečem c5 II to je že okol 8 let staro, je potrebno kaj porihtat, za kilometre pa nevem kako ste lahko tako prepričani.Kdor je kupil novega hdi ja ga ni za vozit 2 km na šiht.Okvare pa niso nič posebnega tudi cene so nekje iste z drugimi modeli tdi ....
C5 Mk III

Emil C5

Xpuser model je mk lll model 2010, sem preprican v km saj je na testerju bil. Ja mislim mel sem ze nekaj avtov pa sem delal po 50.000 na leto, ampak take stroske z avtam imeti to ni normalno za moje pojme. Saj nerecem vozilo 10let staro pac so doloceni deli k se obrabijo, za moje pojme taksen avto bi do 200.000km moral priblizno normalno delovat. Uglavnem ne vidi me vec Francoz,

Zeko124

"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

Emil C5

Citat od: Zeko124;187820Kam pa voziš na servis?

Jenko Praprotna polica

Zeko124

Aha, potem imaš verjetno smolo in si trofil slabšo serijo...
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

Emil C5

Nevem verjetno zna bit, da so ga u nocni izmeni sestavljal vsi nazgani. Ker tut na servis je reku, da so to kr pogoste napake, egr, sipe, senzorji. Sam to je vsak mesec  neki, motor tece kot mora, a vse ostalo pa KATASTROFA

MSrougeZX

Ko bos se moral sklopko in vztrajnik menjat, pa kak tečaj vrat boš zmagal.
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

Xandrej

Zadnjič me kliče prijatelj ej C5 bi mel tega tanovega lahko kaj zrihtaš? Pa sem rekel da ne... Ker se nemislim ubadat potem z avtom ne z servisom ne s prijateljem ki bi najedal...

Sploh pa ne z uvoženimi samo če kdo rabi novega pol ja drugače pa najn danke. Edino kaj vem za enega prekrasnega bencinarja exluzivca 2.0 16V... Z 60K kilometri ki je na prodaj. Samo pač vsi radi šraufajo fape, pa egr pa šobe pa kuplonge pa vstrajnike pa turbine pa vseto...

Emil C5

Sej ni nic narobe ce je avto uvozen, sam v SLOVENIJI kompliciramo, Belgija, Nizoz se vse iz nemcije vozi.Res pa je da treba vozilo preverit ce je iz tujine, jaz mam audija A4 2.5tdi 2004 iz nemcije kuplen pri 150.000km zdaj 380.000km strosek ploscice, diski, polnjenje klime, servisi, i to je to. Nobenih sip, egr, senzorjev in bedarij raznih. Nevem C5 je super udoben avto i poraba zelo nizka za tak kavč,  sam to je pa to, ostalo je pa v delavnici Zalost

alesz

Citatjaz mam audija A4 2.5tdi 2004 iz nemcije kuplen pri 150.000km zdaj 380.000km strosek ploscice, diski, polnjenje klime, servisi, i to je to. Nobenih sip, egr, senzorjev in bedarij raznih
Ne bi vedel zakaj ti nič ne crkne,samo pri teh vozilih ,egr -ri letijo na kup,problemi so z kompresorji,šipe,ja šipe so pa svoja zgodba.....................se bolje karakterno ujameš z audijem,Jaz tudi,lastnik audija ti reče "ja nič,bo treba zrihtat".....citroenovec pa   "ti,če grem najprej na dopust,pol ga pa prodam........

Lovro

Hladilnik klime spusti, ker ga razžre ona tekočina, s katero polivajo pozimi avtoceste in je agresivna do aluminija.
S tem so težave tudi pri drugih avtih. Hladilnik se sicer dobi tudi za 140 EUR (kao ponaredek).

Pri cca. 4 letih se rado zgodi, da odpovejo mehanizmi šip prednjih vrat. Hladilnik in mehanizme sem tudi jaz menjal.
Lahko se zgodi, da ti bo crknilo tudi stikalo za limiter in tempomat na pedalu za plin. Jaz sem kupil novega, ampak tebi ga ne bo treba, ker ga lahko popravi forumaš (glej druge C5 III teme).
Lahko se zgodi, da odpove tudi kak hidravlični cilinder, vendar baje večinoma le zasolzijo in ni panike, da bi moral kar tako menjati.

Èe je skopka zdržala 140.000 km, bo tudi še naprej in je po mojem ne bo treba menjati. Vedno le naroči na servisu, da podmažejo vodila sklopke - tako so tudi meni povedali in moj C5 ima pri slabih 140.000 km še vedno prvo skopko, ki je še vedno v dobrem stanju.

Te EGR težave so mi nekaj novega. Vprašanje kako kvalitetno so avto vzdrževali, ne glede na realne km.
Za te ventilčke (indikator tlaka gum) na ecslusivu sem slišal, da nagajajo, ampak baje lahko daš navadne in ni več težav.
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

Emil C5

Lovro tocno tako mi je Jenko na servis za hladilnik povedal, dobesedno ga razre tekocina, a EGR je pa baje tezava velika pri Citroenih samo nekaterim se prej pokaze oz.kasneje, to citiram serviserja. Nevem ker tok dnarja sem ze pometal v avto, da bi lahko sel na dober dopust z partnerko. Tako pa vse v avto dajem. Saj Audi ma normalno tudi cel kup napak, ampak pri meni se res nic vecjega se ni pokazalo. Upam da nima se kdo takih problemov kot jaz, ker skoda moje hrbtenice za en pleh