Sami problemi

Začel/a Emil C5, Avgust 05, 2014, 04:19:11 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Citroenovc

Èakaj, ti si kupil (v času nakupa) 2 leti star C5III Exclusive za 13k Eur in zdaj se čudiš, da kako vse po spisku crkuje ...

Hm.

Mislim, da sploh ne rabim komentirat, ampak se pa čudim, da tebe čudi.
OK

LP
Primož

Čojko

Vse kar naštevaš je potrošni material, ki ga je v novejših avtih vedno več - glavni razlog je ekologija. Kar pojdi nazaj na nemca, poleg vsega naštetega boš še kaj drugega menjaval (najbolj znane za njih so turbine), pa nakupno vrednost še poračunaj,... 3 leta starega C5 MK3 dobiš za isto ceno kot Golfa.

Emil C5

Citat od: Citroenovc;187882Èakaj, ti si kupil (v času nakupa) 2 leti star C5III Exclusive za 13k Eur in zdaj se čudiš, da kako vse po spisku crkuje ...

Hm.

Mislim, da sploh ne rabim komentirat, ampak se pa čudim, da tebe čudi.

Avto sem kupil 1,5leto nazaj pol pa izračunaj, če ne znaš osnovne matematike, tebi v škodo. Ta model je takrat se od 12,500 do 13.500evr vrtela. Danes je vreden 9000evr max, mal preglej Avto. net. Pa nerabiš komentirat, ker, vidim da blage veze nimaš kaj je avto.

Emil C5

Citat od: Èojko;187891Vse kar naštevaš je potrošni material, ki ga je v novejših avtih vedno več - glavni razlog je ekologija. Kar pojdi nazaj na nemca, poleg vsega naštetega boš še kaj drugega menjaval (najbolj znane za njih so turbine), pa nakupno vrednost še poračunaj,... 3 leta starega C5 MK3 dobiš za isto ceno kot Golfa.

Moj bog a vsi na tem forumu spite z avti haha, pomoje, da vas bojo žene ali punce kokr koli že, nagnale spat v avto. Ker ste tok zagriženi, da se mi brat neda komentarjev. Jaz sem povedal svoje mnenje, da je C5 III SKRET OD AVTA, na nemca oz šveda, grem zato ker avto zelo dobro poznam, pa turbina se obnovi za 400evr pa avto teče še 300.000km, a v C5 en kur... hladilnik 450evr z delom, pa da ga vsake 4leta menjat ne mislim . Sej nisem na glavo padel. Pa brez zamere, men če je nekaj zanič povem, ne skrivam resnice.

zlikovski

Dandanes je nasplošno kvaliteta izdelave boga, na oko lepo, ko pa je par let staro pa se začne.
Hja tak je to primer ne gre se zdaj za znamko mapak nasplošno, nov avto za 13K, eno dobro kolo pa 4K tolko za primerjavo.

xpuser

Ah golf 5 pripelje gospodična do ličarja in pokaže da je opraskala odbijač. Pa vidim na drugi strani na sprednjem blatniku mehurje pod lakom, povprašam ličarja kaj je s tem pa reče da je to serijska napaka. Slabše kot zastava.

Sprijaznite se, avte delajo da zdržjio dokler so v garanciji, potem pa da začne po malem crkovat in da servisna mreža služi.
Kondenzator klime se da dobit tudi ponaredek, crkujejo pa pri vseh znamkah, tudi škode octavije.Tako pač je dosedaj so bile moderne žarnice in menjava zaradi  nedostopnosti le teh na servisu, sedaj so klime.

Čojko

Citat od: Emil C5;187896Jaz sem povedal svoje mnenje, da je C5 III SKRET OD AVTA
če že res tako misliš bodi vsaj toliko pošten in piši to o svojem C5,  ki si ga kupil z druge roke z neznano zgodovino in ne posplošuj na C5 mk 3 nasplošno. Splošno mnenje je bistveno drugačno.
Te pa razumem in najbrž bi tudi sam razmišljal o prodaji avta v katerega bi v kratkem času dal toliko denarja po principu napaka za napako. Morda pa si ga ravno sedaj porihtal in boš imel naslednja 3 leta mir.:BigThumbs:
MAF bom imel tudi sam prav kmalu za zamenjat na oplu s 140 tkm in znano zgodovino. Pa pol avta razdret-8 ur dela, da menjuješ na dobrih 100 km hidravlični "potisni ležaj" vreden 40 eur, ipd. pa sem drugace zadovoljen z njim.

Lovro

@EmilC5
Te čisto razumem, da si jezen in se hočeš znebiti avta... tudi jaz bi tako razmišljal.
Me pa zanima ali si avto od preprodajalca kupil (uvoz)?
Ali pa je prejšnji lastnik že imel težave z njim in se ga je znebil. Ker vsake toliko se najde kak maček v žaklju.

Ker cena je bila res nizka. Lahko, da je bil to razlog za vse te napake.

Tudi ko sem jaz prodajal svojega 5 let starega C5 III (oprema confort, torej cenejši od ecslusiva), so bile cene pri preprodajalcih (torej 90% avtov v oglasih) med 7 in 8 jurjev. In ko so fantje hodili gledat te avte, so bolj ali manj skritizirali njihovo stanje.
Jaz pa sem za mojega nastavil 9 jurjev, ker ima znano in dokazljivo zgodovino servisiranja. Kljub višji ceni sem v 4 dneh tudi dobil kupca za ta denar.
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

superca13

Citat od: alesz;187839Ne bi vedel zakaj ti nič ne crkne,samo pri teh vozilih ,egr -ri letijo na kup,problemi so z kompresorji,šipe,ja šipe so pa svoja zgodba.....................se bolje karakterno ujameš z audijem,Jaz tudi,lastnik audija ti reče "ja nič,bo treba zrihtat".....citroenovec pa   "ti,če grem najprej na dopust,pol ga pa prodam........

Podpis:BigThumbs:

Jaz tudi nimam problemov s C5. Èe pa se že slučajno kaj pojavi: halo servis, prosim zrihtajte in gremo dalje. Ni kaj za filozofirat.

Citroenovc

Citat od: Emil C5;187895Avto sem kupil 1,5leto nazaj pol pa izračunaj, če ne znaš osnovne matematike, tebi v škodo. Ta model je takrat se od 12,500 do 13.500evr vrtela. Danes je vreden 9000evr max, mal preglej Avto. net. Pa nerabiš komentirat, ker, vidim da blage veze nimaš kaj je avto.

Dečko, oladi.
Matematika mi še kako dobro laufa. Tebi pa logika ne.

Simpl.
OK

LP
Primož

Lovro

Ma, saj ni panike, EmilC5 se je pač nasadil, imel smolo in malo pojambral tu, da si je olajšal dušo (ga čisto razumem, včasih je to treba narediti).

Mi smo mu pač povedali, da je imel smolo. In to je to.

@Emil C5 - če se ti je C5 sedaj zameril, se ti je pač zameril. Boš pa kupil kak drug avto in želim ti bolj srečno roko pri nakupu.
Pa zraven svetujem, kupi avto s preverjeno zgodovino - pojdi na servis in preveri, če so servisi avta res vnešeni v njihovem računalniku - to pomeni, da je avto res bil servisiran kot se zagre. Samo servisna knjižica ni dovolj. Torej mora biti SLO poreklo, razen če lahko čekirajo za servise v tujini, drugače je uvožen avto loterija.
Pa pazi pri avtih, katerih lastnik jih prodaja po kake pol leta ali letu... mogoče je imel težave z njim in je avto maček v žaklju. Dobro preveri razlog prodaje v takem primeru.
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

Emil C5

Fantje jaz se z nikomur ne mislim kregati, vsak ima pravico povedati svoje mnenje, zato pa so javni forumi. Res je mogoce zdaj ko sem dal 2000evr bo mir, ampak kot sem ze povedal, avto je bil pregledan ko je bil kupljen v TOP formi, pa vam povem Jenko ga je na glavo obrnil ni bilo napak. Pa avto z znano zgodovino tudi ce je vse Ok, saj motor deluje to nima veze z zgodovino zajle v vratih senzorji itd, to je samo vzrok nekvalitetna izdelava. Mislim vas vse na kavo povabim z svojo C5 pa boste vidli da tako ohranjenega zdaj na netu ni. Jaz za usnje uporabljam cistilia ki je set cez 100evr, delal sem vrsto let na poliranju vozil. Ko se konca zima se vozilo z 3M gloss polira. Avto je bilo vzdrzevano in je tudi sedaj. Pa ni mi bilo zal dat cez 1000evr za dobre gume 18col niz profil, ampak zal mi je pa za cangslang dele dajati toliko denarja. Pa kot sem ze povedal avto je super, samo slabe izdelave. Jaz ne zivim za avto, poskrbim da lepo dela, a da bo pa nek serviser sluzil na maste denarje, hvala lepa ga rajsi prodam dokler je se kaj vredno

Emil C5

Pa se to sosed ima karavana bele barve C5 III kupljen nov, z led diodam v 2letih je 2uveljavljal garancijo za kar so mu priznali. Druge napake je lepo sam porihtal, in avto ima okoli 60.000km. In v kratkem bo njegova C5 na netu ker ga ima dovolj. Jaz nisem fanatik neke specificne znamke, rad vsako avto probam. Ce sem nezadovoljen prodam, pa pri nemcih je nasplosno tako, KO CRKNE CRKNE ponavadi sobe, turbina. Bomo videli ce bo zdaj mir, ce ne pa lepo na net in papa.

Xandrej

Pri vseh znamkah so modeli ki imajo težave eni to drugi ono. Najboljšega, nepokvarljivega avta še niso naredili. To da imajo C5 težave in da pač citroen in vsi ostali delajo vedno slabše avtomobile ki bojo slejkot prej narejeni za 5 let pa bo vseskup narazen padlo to je to. Sam nikoli še do sedaj nisem imel novega avtomobila, moja je kupila novega fiata pa do sedaj tok tok ni bilo problema. 2 malenkosti v garaniciji to je to.

Èisto odvisno je kaki človek si mane moti vse kaj ne dela lai se oglaša ali kakorkoli ni kot bi moralo bit nekoga pa vse zadeve ne motijo pa se vozi dokler avto ne pade narazen dobesedno.

Dosti je odvisno tudi od samega servisa. Pa dandanes podatki zelo zelo hitro potujejo po internetu kar pa je bilo včasih težje. Kupil si revijo prebral in to je to... Danes pa to laufa s svetlobno hitrostjo in podatki o zadovoljnih kupcev so vedno bolj skopi kot pa od nezadovoljnih.

BT-C5

men že tudi ta hladilnik klime gre na ku..c,mater v 5 letih mi je že tretji razpadel(do sedaj vse garancija),prvi je zgnil za ventilatorjem(2 let),drugi razpadlo satovje(1 leto),tretji spet razpada satovje 1.5leta).
Nekdo je omenil,da eni servisi to lakirajo in je potem mir??
Zanima me s kakšnim lakom(sredstvom)se to zaščiti?
Vozim večina po Avstriji in tam samo špricajo ceste(pozimi),baje je to sredstvo zelo agresivno!!
Sicer mi ob nakupu ni nihče omenil,da ne smem v Avstrijo ampak....

Glede Audija pa to:
Sodelavec ima A4 quatro 3.0 TDI moj sanjski avto..ampak večinoma v delavnici,crkuje vse po spisku zadnji servis 6700€ so menjali menjalnik(avtomatik)in to je bilo samo delno kritje stroškov,kompresor klime,računalnik za kontrolo izpuha,povezava z telefonom nonstop zabava...
Avti narejeni do 2008 so bili še ta pravi,sedaj je pa več ali manj šrot za 5 let..Kriv je pa predvsem vzhod,ker pokupi na mesec do 1 mio.vozil in dokler bo tako bomo pač kupovali "šrot"

lp.