Sami problemi

Začel/a Emil C5, Avgust 05, 2014, 04:19:11 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

HidroThorax

Citat od: zlomjo;197715Kaj bencinarji nimajo klime?

Verjetno se je Xandrejev post nanašal na sklopke pa vztrajnike...
Imel: C5 II 1.6 HDi, C6 2.7 HDi V6, Activa 2.0 TCT, C4 1.6i 16v VTR By Loeb, C5 I 3.0 V6 Break, C5 II 3.0 V6, H XG30 3.0 V6, C6 2.7 HDi V6, Kia XCeed 1.4 T-GDI '20, Escalade 6.2 V8 '07, Linc. Town Car 5.0 V8 '84, Chrysler 300M 3.5 V6 '99, MB S500 L 4Matic '05
Imam: Lincoln Town Car 4.6 V8 '98, C5 X

tomaz555

Aja, torej bencinarji nimajo sklopk. Mater so me nategnili, pa to na pooblaščenem. Pol so mi pa še od enega dizlarja staro sklopko pokazali.

Emil C5

Xandrej hotel povedati, da dizli sploh pa novejsi imajo dvomasni vztrajnik, ki je hitro fuc se dobesedno razpade, bencinarji imajo enomasnega ki je veliko bolj vzdrzljiv. Lp

jumper1

tudi bencinarji imajo dvomasne vztrajnike naprimer bmw z ročnim menjalnikom seveda.

garac

ja, žanpjer1. samo s to razliko, da v bmwejcu ne crkne ane
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

CEPETKO

Pri 170-180 tkm je normalno da gre vztrajnik. Tudi pri meni je bilo tako.
Kjer so vibracije so DMF-i. Kar se tiče kondenzatorja klime je po dveh sezonah kot nov. Je made in poland valeo v PSA škatli originale.
Sicer ne velja samo za aluminijske kondenzatorje ampak za ves aluminij da se ne bi smel sploh umetno starati v peči ampak najboljše bi bilo naravno seveda brez peči 48 ur po litju. Najbolj ga poleg te cestninske tekočine uniči mehanska sila (kamenje) ki poškoduje izjemno tanka rebra le nekaj stotink milimetra kot da imaš folijo od milke ki se še dodatno polni z vso svinjarijo. Rešitev:
Citroen - kreative tehnoloži.

Emil C5

Citat od: CEPETKO;197728Pri 170-180 tkm je normalno da gre vztrajnik. Tudi pri meni je bilo tako.
Kjer so vibracije so DMF-i. Kar se tiče kondenzatorja klime je po dveh sezonah kot nov. Je made in poland valeo v PSA škatli originale.
Sicer ne velja samo za aluminijske kondenzatorje ampak za ves aluminij da se ne bi smel sploh umetno starati v peči ampak najboljše bi bilo naravno seveda brez peči 48 ur po litju. Najbolj ga poleg te cestninske tekočine uniči mehanska sila (kamenje) ki poškoduje izjemno tanka rebra le nekaj stotink milimetra kot da imaš folijo od milke ki se še dodatno polni z vso svinjarijo. Rešitev:

Ni normalno da gre pri 170k vztrajnik to se ne strinjam. Mam za seboj ze dosti km in dosti razlicnih znamk vozil pa se nikdar ni vztrajnik menjal, samo lamela.pa so avta po 500km imela. Sam danes te novejsa vozila od 2006 naprej, se z rednim servisom filtri+olje še menja kondezator in kompletna sklopka, sam tako je hocemo nočemo.

Xandrej

Hotel sem povedat, da ni turbin, ni šob, ni FAP ni teh problemov oz 80% manj možnih problemov kot pa pri bencinarju. Pa ne nadležnega ropotanja sploh sedaj v mrzlih dneh ko misliš da bo vseskup narazen padlo!

Xandrej

*poomota*

xsarar

Sem svojega C5 prodal po skoraj 6-ih letih vožnje, 2.2.HDI. Kupil sem ga za 8 tisočakov, prodal pa za 600€. Èe še prištejem 2 jurja vrženega denarja nanj, sem v zgubi 9400€ in to po slabih 6-ih letih. Tu seveda niso všteti stroški popravil.
Ker imam doma kanal in nimam ravno dveh levih rok, sem veliko, ampak res veliko klasičnih problemov rešil sam, dokler ni na vrsto prišla elektrika. Tukaj pa laik oz. nepodkovan nima kaj dosti iskati in raziskovati. Avto je na koncu vozil v servisnem programu, do 2000 vrt/min, ko je šel na tester pa je izpisalo cel kup napak. Saj ko je bilo sonce in ni bilo prekomerne vlage, je zopet začel normalno voziti, vendar ob vsakem daljšem deževju zopet napis "service". Skratka, defenitivno francozi ne marajo elektrike.

Sedaj vozim bencinarja, poraba je povprečna 9l, ker 3/4 vožnje opravim po mestu, prej pri C5 diesel,  pa je bila vedno med 7,5 -  8. Sedaj imam 2.4 mašino, pospeški kot noč in dan napram C5 in sedaj je 5 cilindrov pod pokrovom. Skratka, kljub temu, da več pokuri je vožnja UŽITEK. Avto pa je Volvo S60. Ne delam reklame, za to znamko, ker bi tudi kakšno drugo imel, podajam le svoje izkušnje.

BTW, sedeži so vrhunsko udobni.
Saj vožnja v C5 - aktivno podvozje, je bilo majka, samo ko na forum pogledam, kakšne težave imate še z novimi vozili... Ne vem, če bi ga še imel, pa mi je všeč.

LP
Moj prvi je bil AX.

tomaz555

Glede na to, da si v 6 letih vložil 2 jurja vanj, bi rekel, da si se vozil zastonj.
No mene je moj stal bistveno več, pa ni nikoli crknil, samo redno vzdrževanje. Je pa res, da hudič dela in dela. jaz pa sem se ga že zdavnaj naveličal.

Je pa jasno, da če kupiš avto za jurja, zgubi manj na vrednosti, kot tisti za deset. Pa veliko užitkov z novim avtom, tudi mene Volvi že nekaj časa vlečejo.

pixxel

:AngelPray:treba je tudi priznati, da na forumu pisejo samo vozniki c5 z tezavami
ostali pa ne
ce avto fajn laufa zakaj bi sel na forum

Čojko

Jaz tudi poznam kar nekaj zelo zadovoljnih lastnikov C5 (različnih MK).

breznikar.peter

Ob vsem tem bi rad pripomnil,da osebno mislim,da so glavni vzroki raznih napak teh vozil c5tk,da si ljudje kupujejo napačen avto zase in svoj način/slog vožnje. S tem mislim tudi na relacije 10km z dizlom..Večina napak se nanaša ena na drugo in...Tak pač je.
Sam tudi vozim c5mkIII, že od novega in moram potrkati,da sem do sedaj imel problem samo z sklopko, ki so jo sanirali v sklopu garancije. Opažam pa momente, ki se avtu včasih malo " poslabša ", s tem mislim na občasno cukanje pri prestavljanju ( lastniki veste o čem govorim ), govora je bilo o vztrajniku ipd ipd...Sam sem pa prepričan,da je to vzrok v prvi vrsti v delanju premalo km z dizlom, posledično se baše egr ventil in to je to.
Se pa iz vsake " napake ", če temu lahko tako rečem, nekaj naučimo in zase vem,da naslednjič bencinc, malo več konjičkov pod pokrovom in roka. Manj bom onesnaževal zrak, ne bo raznih blemov z čistilnim ciklusom ipd ipd :)
Za porabo 9-10L/100km, si pa ne misliti,da pa kaj prišparate, ko pravite,da vam pije 5L/100, potem pa gre egr k vragu al pa kej druzga in nadoknadite duplo :)

No, samo moje mnenje, moral sem ga deliti :)

isarajli

Fantje, ja ,spet bom zdražil vaše prste.
Enostavno se boste morali sprijazniti z rekom, da so renaulta dizl naredili z namenom ,da citroen ne bo najslabši !
Vsak ,ki je vozil priznane znamke : Audi, Mercedes,Volvo,Porsche in nekatere Bmw ve da se Citrtoen ni niti poskušal približat kvaliteti, vzdržljivosti itd tem znamkam........Ja ,ja, vem, že poznam vaše odgovore...
Me pa zanima ,koliko od vas je vozila, raztavila,sestavila in servisirala te znamke?
Nekateri forumaši so presedlali na druge znamke, klub temu bodo zagovarjali bivšega citroena, a verjetno zaradi udeležbe foruma...
Že ne vem kolikokrat ste opljuvali vsakega ,ki je na tem forumu hvalil drugo znamko, kot citroena (Naveč tisi ,ki z drugimi nimate zkušenj)...pa se človek vpraša marsikaj....?!
kremenèkovi s.p.  Prodaja in polaganje kamna  051-832-858