Sami problemi

Začel/a Emil C5, Avgust 05, 2014, 04:19:11 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

alesz

CitatNekdo je omenil,da eni servisi to lakirajo in je potem mir??
Ni neke bistvene razlike.Mogoče če zaščitiš ravno na pravem mestu,potem tam umazanija ne more noter.Se pa z barvanjem zmanjša toplotna prevodnost kondenzatorja.Pri starejših sistemih ki so bili serijsko barvani so imeli večjo površino in širše lamele.Dejansko je tudi problem za dalj časa zaščitit aluminij z neko barvo,da ga uspešno zaščitiš je kar tehnološki problem.....Nekaj je,če s sprejem pihneš tisti krog za kompresorjem,dejansko imaš pa potem še več problemov z lastnikom,ki ti bo vedno metel naprej"saj si rekel,da si ga pobarval,a si samo računal.".....Je pa nekaj,dražja kopija je boljša.............Pa pranje je zlata vredno.

BT-C5

moj je 2009 in ima hladilnik še za ventilatorjem,tako da težko sperem pa tudi nebi delal to vsak dan predvsem pozimi..
od 2010/11 imajo pa že bolj naprej nameščen hladilnik in ventilator zadaj..
lp.

MSrougeZX

Jaz sem imel tudi 2009 in v 3,5letih lastnistva je bil se prvi hladilniki, res da po avstriji se pozimi nisem vozil, pral sem ga pa tedensko enkrat, pozimi tudi dvakrat na teden.
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

Emil C5

Citat od: BT-C5;187986men že tudi ta hladilnik klime gre na ku..c,mater v 5 letih mi je že tretji razpadel(do sedaj vse garancija),prvi je zgnil za ventilatorjem(2 let),drugi razpadlo satovje(1 leto),tretji spet razpada satovje 1.5leta).
Nekdo je omenil,da eni servisi to lakirajo in je potem mir??
Zanima me s kakšnim lakom(sredstvom)se to zaščiti?
Vozim večina po Avstriji in tam samo špricajo ceste(pozimi),baje je to sredstvo zelo agresivno!!
Sicer mi ob nakupu ni nihče omenil,da ne smem v Avstrijo ampak....

Glede Audija pa to:
Sodelavec ima A4 quatro 3.0 TDI moj sanjski avto..ampak večinoma v delavnici,crkuje vse po spisku zadnji servis 6700€ so menjali menjalnik(avtomatik)in to je bilo samo delno kritje stroškov,kompresor klime,računalnik za kontrolo izpuha,povezava z telefonom nonstop zabava...
Avti narejeni do 2008 so bili še ta pravi,sedaj je pa več ali manj šrot za 5 let..Kriv je pa predvsem vzhod,ker pokupi na mesec do 1 mio.vozil in dokler bo tako bomo pač kupovali "šrot"

Dobr je dokler ti se samo hladilnik razpada, ko se začnejo druge zadeve bo šele zanimivo. Pa nevem men drugi avto Audi zelo lepo deluje je pa 2004 model 2.5Tdi quatro, nekateri so imeli z odmičnimi probleme, pri meni nič. Je pa res, da pri 3.0tdi je pametno menjati olje v menjalniku ne na 100.000km ampak rajši na 70.000 km pol bi moglo biti mir. Ker pri nam so ljudje zelo skeptični okoli Auto menjalniki, to je neuničljiv menjalnik, seveda ob rednem servisu, motor ostane bolj zdrav itd. Je pa res da C5 ma nekaj kar drugi nimajo, super udobnost in poraba zelo nizka za tako ladijo. Ostalo pa ...... :breaking_pc:

Čojko

Morda bi sedaj res počakal do naslednjega čudnega defekta,...
Veš kako pravijo. Enkrat Citroen, vedno citroen. še posebej če ima hidravliko.

TiTaN

Z francozi sem imel manjše probleme, medtem ko z nemci (Opel in Bmw) pa ogromne, mislim, da to tudi veliko pove...

klansek

Jaz pa ravno preklinjam, ker sem šel iz Citroena (najprej Xantia, l .2000, potem C5 II, l.2005) na Alfo 2.4., 2006, ki je sploh nisem nameraval kupiti (sem bil praktično že na tem, da kupim C5 III l. 2009), ampak, ko sem naredil testno vožnjo sem bil "gotof" In čeprav se Alfa res pelje tako, da človeku izvabi nasmeh na obrazu (200KM pač dela svoje), se mi je dva meseca, ravno po izteku garancijskega roka, pričela prižigati lučka za olje.

Diagnoza: ležaji na glavni gredi fuč, risi na glavni gredi.:emot65: Naknadno je bilo ugotovljeno, da sta "boga" še sklopka in vztrajnik.

Poleg ogromnega števila ur dela (motor je trenutno zunaj avtomobila), je torej potrebno zamenjati: ležaje, semering, oljno črpalko, spolirati gred, vztrajnik, sklopka, potisni ležaj+olje menjalnika, filter, olje. Skupaj cca. 2000 EUR. Pa verjetno ne bo dovolj. :Hammer3:

Bom videl, če se bom lahko kaj dogovoril s prodajalcem (avtohiša) glede uveljavljanja skrite napake. Tako da tudi jaz nimam sreče. ;)

Je pa res, da sem jaz za Alfo dal 4.600€. Èe bi dal 13.000€ bi bilo razpoloženje:RandomSmiley:

Emil C5

No evo ko ze mislis, da si avto zasluzi pavzo od servisov, pa spet boomm, vztrajnik in sklopka fucc, in hladilnik klime. No ce ma kdo iste probleme mu lahko povem kje se ugodno deli dobijo, da nebo taksen šok  za denarnico. Lp

Citroenovc

Heh, hladilnik klime ...

Nekaj dni nazaj sem imel pogovor o "zloglasnih" hladilnikih klime pri PSA s človekom iz branže - 30 let ukvarjanja z izdelavo, popravili in prodajo hladilnikov za vozila.

Kot prvo - nabavna cena matične tovarne za tele naše china-šit-mejd hladilnike je 6Eur. Divje, ane ... Za okrog 100Eur je redna cena na trgu za nas, potrošnike.

Razložil mi je pa tudi, zakaj tako serijsko "grejo". Hladilniki klime se proizvajajo samo še na Kitajskem iz 3. ali 4. recikliranega Al in se ne varijo, ampak se limajo - se pravi sestavni deli "na pladnju", pošprican z nekim lepilom, dan v peč, kjer se to vse skupaj zlije in sprime in v pakungo in na pot ...
No, tu pride pa del, ki ga izpustijo - po pečenju bi moral hladilnik vsaj 1h odležat v vodi, da bi se spralo ostanke postopka lepljenja, se presušit v peči (80st) in zapakirat in gremo na pot.
Ker se to ne naredi - se ti ostanki skupaj z našo preljubo zimsko mešanico za posipanje spremenijo v eno izjemno ljubečo kombinacijo, ki žre aluminij.

To je tudi pojasnilo, zakaj vedno razpadejo za ventilatorjem. Ne samo, ker bi se tam nabirala svinjarija - ampak tudi zato, ker tam niti dež ne uspe sprat hladilnika.

Ena pot bi bila- pred vgradnjo ga dodobra namočit (seveda zaprti priključki, ker voda nima kaj delat znotraj klima sistema) in se s tem že izboljša življenska doba.
OK

LP
Primož

MSrougeZX

Da vas malo potolažim...ko že misliš da si vse zamenjal, se izkaže da pušča servo tekočina...v 5-ih dneh iz max. na min. Obnova 270€ plus montaža in demontaža, pred tem ohišje varovalk, še pred tem zavorno stikalo, pa nalitje fap aditiva ker je bil na 0%, aha pa oljno stikal...vse to  zadnjih nekaj mesecih...letnik 2009, 160k km...slovenski od prvega lastnika, začuda je še pa sklopka in vztrajnik prvi...
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

Emil C5

Citat od: Citroenovc;197708Heh, hladilnik klime ...

Nekaj dni nazaj sem imel pogovor o "zloglasnih" hladilnikih klime pri PSA s človekom iz branže - 30 let ukvarjanja z izdelavo, popravili in prodajo hladilnikov za vozila.

Kot prvo - nabavna cena matične tovarne za tele naše china-šit-mejd hladilnike je 6Eur. Divje, ane ... Za okrog 100Eur je redna cena na trgu za nas, potrošnike.

Razložil mi je pa tudi, zakaj tako serijsko "grejo". Hladilniki klime se proizvajajo samo še na Kitajskem iz 3. ali 4. recikliranega Al in se ne varijo, ampak se limajo - se pravi sestavni deli "na pladnju", pošprican z nekim lepilom, dan v peč, kjer se to vse skupaj zlije in sprime in v pakungo in na pot ...
No, tu pride pa del, ki ga izpustijo - po pečenju bi moral hladilnik vsaj 1h odležat v vodi, da bi se spralo ostanke postopka lepljenja, se presušit v peči (80st) in zapakirat in gremo na pot.
Ker se to ne naredi - se ti ostanki skupaj z našo preljubo zimsko mešanico za posipanje spremenijo v eno izjemno ljubečo kombinacijo, ki žre aluminij.

To je tudi pojasnilo, zakaj vedno razpadejo za ventilatorjem. Ne samo, ker bi se tam nabirala svinjarija - ampak tudi zato, ker tam niti dež ne uspe sprat hladilnika.

Ena pot bi bila- pred vgradnjo ga dodobra namočit (seveda zaprti priključki, ker voda nima kaj delat znotraj klima sistema) in se s tem že izboljša življenska doba.

Se 100% strinjam, ker nekaj podobnega  sem ze prebral.

Emil C5

Citat od: MSrougeZX;197709Da vas malo potolažim...ko že misliš da si vse zamenjal, se izkaže da pušča servo tekočina...v 5-ih dneh iz max. na min. Obnova 270€ plus montaža in demontaža, pred tem ohišje varovalk, še pred tem zavorno stikalo, pa nalitje fap aditiva ker je bil na 0%, aha pa oljno stikal...vse to  zadnjih nekaj mesecih...letnik 2009, 160k km...slovenski od prvega lastnika, začuda je še pa sklopka in vztrajnik prvi...

Boljs da neves kako je k gre vztrajnik denarnico zelooo zaboli:breaking_pc: pa mam 178k. Vse tisto navedeno ko si nastel toliko je sklopka+vztrajnik.

Xandrej

zlomjo

Kaj bencinarji nimajo klime?

zlikovski

@Citroenovc zanimiva novica
:BigThumbs: