Zekotov C5

Začel/a Zeko124, September 24, 2012, 07:33:56 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

ziga_

C5ka sama resetira lučko če je problem rešen. Ko sem imel jaz pri svoji ta problem in se je ugotovilo, da je kriv merilec pretoka zraka sem zamenjal. Lučka na armaturni je še kar kazala napako ampak po nekem času jo je sam izklopil. Lahko ga pa daš na računalnik in ti jo tam oni izklopijo, seveda ko je problem odpravljen.
:BigThumbs: ...One and the only Citroen C5... :BigThumbs:

mirchi

Citat od: Xandrej;142043Mirči pri teh avtih vedno ko vgasneš avto se računalnik resetira in če je napaka prisotna potem jo bo prikazal pa če se vsi na glavo postavimo. Treba it na servis na tester pa pogledat kaj mu ne paše!

Ne drzi. Velikokrat mu napaka ostane v spominu. Z odklopom akumulatorja sem marsikaterh avto iz PSA grupe spravil saj zacasno v pogon tudi ce ga je vrglo v safe mode. Je sel vsaj do mene normalno.
Rezervni deli XM ugodno naprodaj!

miklavz

Seveda napaka ostane v računalniku - saj temu tudi služi spomin v njemu. Le annoying lučka se ugasne.
LPM

Xandrej

Èe je napaka je napaka! Kaj boš s tem naredil da odklopiš akumulator če je zadeva ki sporoča še vedno HIN?!?!?! Èe je lambda sonda hin je hin pa lahko odklapljaš aku kolko češ... Èe je ono pa ono pa treje ... Èe je hin je hin če pa je slučaj imel motnjo jo bo pri naslednjem zagonu ugasnil! Govorim za avte z BSI enotami. Stari so delali ja da si aku odklopil čeprav meni to nikoli ni pomagalo...

Zeko124

Bom danes odprl filter pa da vidim, če je res kaka voda not :). Èe ne, pa na servis.
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

mirchi

Citat od: Xandrej;142138Èe je napaka je napaka! Kaj boš s tem naredil da odklopiš akumulator če je zadeva ki sporoča še vedno HIN?!?!?! Èe je lambda sonda hin je hin pa lahko odklapljaš aku kolko češ... Èe je ono pa ono pa treje ... Èe je hin je hin če pa je slučaj imel motnjo jo bo pri naslednjem zagonu ugasnil! Govorim za avte z BSI enotami. Stari so delali ja da si aku odklopil čeprav meni to nikoli ni pomagalo...

@x pa kaj je s teboj? Pa kaj noben ne sme met drugega mnenja? Ce ni po tvoje kar nekaj pizdis pa bluzis. Vidim da mas ogromne izkusnje v mehaniki!

Bom podal primer zakaj odklop akumulatorja. Citroen Berlingo 1.6 hdi. Crknil je EGR ventil. Elektro del. Avto je vrglo v safe mode,voznja ni bla vec mozna,ceprav je vzgal. Po odklopu akumulatorja se je safe mode resetiral in smo se lahko normalno pripeljali domov. S tem nisem popravil avta,nisem pa rabil cakat avtovleke,zapravljal brezveze cajta pa dnarja,pa nic nisem z(a)jebal. Aja pa snel sem objemko na cevi povratnih plinov prej,da sem videl,da je ventil zaprt. Tak da ne ti meni da z odklapljanjem nic ne naredis. Nekaj pojma pa mam iz praksej!
Rezervni deli XM ugodno naprodaj!

ziga_

Mirchi in Xandrej oba imata prav. Za začasno rešitev da prideš domou je bolje kot nič, ampak to ni rešitev za odpravljat težave. Pač to mislim da je jasno. Dajte se že enkrat nehat non stop zatirat drug drugega... Mirchi pač se prej nisi prav izrazil kaj si mislil povedati s tem in je zgleda Xandrej mislil, da imaš tak način odpravljanja težave ali kaj, ne vem... Pač nesporazum. Ko ti javlja servis in lučko za motor ter te vrže v rezervni program, če C5 mk1 odklopiš od napajanja bo res začasno delal ok, ampak po času spet ponagaja in vrže ven napako. Zdej pa bejšta raj na per, kot da se peglata za vsako vejico. :AngelPray:

Lp, Žiga
:BigThumbs: ...One and the only Citroen C5... :BigThumbs:

Xandrej

Citat od: mirchi;142151@x pa kaj je s teboj? Pa kaj noben ne sme met drugega mnenja? Ce ni po tvoje kar nekaj pizdis pa bluzis. Vidim da mas ogromne izkusnje v mehaniki!

Vsak je napisal svoje mnenje! Zdaj pa jaz pizdim...

Aja da ne pozabim, da je treba C5 potem še naučit šipe gor pa dol vozit pa ure nastavit pa še pa još, da ne govorim za C6 ko moraš spustiš šipe do čist dol kote pa ljudje lomijo to pa na C6 forumu 1000x pišejo obvezno pri odklopu akuja obvezno vse stranske šipe dol drugače se polomijo... Oz tista kjer hočeš it v avto po ponovnem priklopu...

Lovro

Sori - tole si malo preveč na brzaka napisal - če prav razumem, moraš pri C5 in C6 spustiti vse šipe dol, preden odklopiš akumulator?

A to velja tudi za C5 III ?
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

Zeko124

Vprašanjce: kje ma ta filter sondo?

sem ga prejle odprl in je suh ko poper, čisto na dnu pa se je nabralo nekaj mivke, ki je vlažna. Opozorilo ne izgine... Se mi zdi, da bom kar k Jerovšku se naročil počasi...
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

Xandrej

Citat od: Lovro;142158Sori - tole si malo preveč na brzaka napisal - če prav razumem, moraš pri C5 in C6 spustiti vse šipe dol, preden odklopiš akumulator?

A to velja tudi za C5 III ?

Pri C5 vsaj eno da če bi se slučajno zaklenil da prideš noter. Pri C6 pa najbolje vse ker avto nima okvirjev in se špia pri odpiranju pa zapiranju za pol centimetra spusti pa ko to pozabiš adijo šipa zlomiš 100% pa tudi fajn da je odprto, da če bi se zaklenil...

Lovro

Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

Zeko124

Hvala Tikiju, CD player spet prebavlja CD-je, vendar je še vedno izbirčen :argue1:.

No, važno da vleče oriðinal CD od Doorsov :). Riders on the storm, pa gremo lagano ;).

www.keramika-genorio.si

Tiki

Sedaj je pa player kriv, da imaš ti s*ukane CDje!? ;) Da bi vedu da maš CD od Doorsov, bi ga nahitr "lastninu" :P hehehe
Evasion 2.0i 1995
XM turbo D12 1991
XM 2.0i Break Sanitet 1992
Xantia 1.8 16v SX 1998
ZX 1.4i Break 1997
Xantia 2.0i VSX 1994
XM 2.0 TCT 1996
Berlingo 1.6 16v 2001
"Wannabe Berlingo" 2.0 hdi 2004
Xsara 2.0Hdi Exclusive 2004
Citroen C4 1.6 16v SX 2006
XP 2.0HDI exclusive 2005

miklavz

No, v praksi je tako, da če na kratko odklopiš akumulator vse še naprej normalno deluje - razen ure in postaj, ki jih imaš shranjenih na radiju. Za nastavljanje šip mora biti aku malo dlje odklopljen. Ti pa tako odklapljanje "resetira" računalnik - oz ugasne service lučko in da nazaj v normalni mod. Èe se napaka ponovi potem se pač ponovno prižge "jelka"; če pa je bila enkratna napaka pa imaš potem mir.
brez hude krvi, nima smisla. Pa tudi tisto o šipah itn - ne strašit ljudi. Ni lepo. LPM